reklama
Wioleta93
Fanka BB :)
No tak ze 3 minuty, i delikatnie je rozciągać. Mi na samą myśl robi się zimno ale skoro ma pomóc... :-)
Ja bym się na lód nie zdecydowała. Nie wiem w czym to ma pomóc. Przy 1 dziecku miałam popękane sutki -ponoć z każdym kolejnym jest lepiej.
Smarowanie kremami -jeśli nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi -po to one są.
Tarcie, szczypanie, lód i inne nieprzyjemne rzeczy niczemu nie służą.
To tak moim zdaniem i położnych ze szkoły rodzenia
Smarowanie kremami -jeśli nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi -po to one są.
Tarcie, szczypanie, lód i inne nieprzyjemne rzeczy niczemu nie służą.
To tak moim zdaniem i położnych ze szkoły rodzenia
GosiaLew
Musiałam się kimnąć. Od razu lepiej, Dawno nie spałam w dzień.
Nakładki na sutki kupiłam, ale małe, bo przy Kubie miałam normalny rozmiar i były za duże. Kupiłam z lovi jak była promocja -40% więc nawet jak nie użyje to wydatek był żadny. A jakby młody mi w szpitalu chciał wisieć na cycku jak Kuba to na pewno się sutki uszkodzą, no i kwestia dostawiania dziecka, bo jak źle złapie to też się uszkadzają. Ja już umiem dostawiać ,ale młody może nie umieć.
Maść muszę kupić, smarowanie nie zaszkodzi.
Ewa90 generalnie chwilę dobrze, żeby jednak się maść wchłonęła, trochę tlenu trzeba sutkom dostarczyć. To tak jak przy karmieniu, wietrzenie jest dobre. Ja nie rozciągam, póki są wrażliwe, nie będę się katować. Póki mleka nie ma one mogą być wklęsłe albo słabo wystające.
Nakładki na sutki kupiłam, ale małe, bo przy Kubie miałam normalny rozmiar i były za duże. Kupiłam z lovi jak była promocja -40% więc nawet jak nie użyje to wydatek był żadny. A jakby młody mi w szpitalu chciał wisieć na cycku jak Kuba to na pewno się sutki uszkodzą, no i kwestia dostawiania dziecka, bo jak źle złapie to też się uszkadzają. Ja już umiem dostawiać ,ale młody może nie umieć.
Maść muszę kupić, smarowanie nie zaszkodzi.
Ewa90 generalnie chwilę dobrze, żeby jednak się maść wchłonęła, trochę tlenu trzeba sutkom dostarczyć. To tak jak przy karmieniu, wietrzenie jest dobre. Ja nie rozciągam, póki są wrażliwe, nie będę się katować. Póki mleka nie ma one mogą być wklęsłe albo słabo wystające.
kameleonleon
Wlasnie obejrzałam Kosakowskiego jak miał symulację porodu- widziałyście?
Widziałam, widziałam tez zagraniczna wersje... Mięczaki
Co do maści ja zamówiłam z ziaji lano maść i z tej samej serii zamówiłam sobie na po porodzie płyn do higieny. Ale maści jeszcze nie zaczęłam używać. Wezmę sie. Tak jak do prania, prasowania... z jednej strony wogole nie czuje presji czasu, a z drugiej u mnie to już tylko 55 dni
Ah i zimy nie było a dzisiaj piękna wiosna wyszłam do sklepu i najchętniej bym została na zewnątrz. Ale, katar nie odpuszcza wiec chwila słoneczka i świeżego powietrza i do domu. Kurujemy się i oczekujemy jutrzejszej wizyty.
Co do maści ja zamówiłam z ziaji lano maść i z tej samej serii zamówiłam sobie na po porodzie płyn do higieny. Ale maści jeszcze nie zaczęłam używać. Wezmę sie. Tak jak do prania, prasowania... z jednej strony wogole nie czuje presji czasu, a z drugiej u mnie to już tylko 55 dni
Ah i zimy nie było a dzisiaj piękna wiosna wyszłam do sklepu i najchętniej bym została na zewnątrz. Ale, katar nie odpuszcza wiec chwila słoneczka i świeżego powietrza i do domu. Kurujemy się i oczekujemy jutrzejszej wizyty.
GosiaLew
U mnie pogoda się poprawiła, wyszło słońce i na termometrze więcej kresek Tak wiec nie straszne będzie pójście po młodego.
Zamówiłam sobie książkę w Paryżu dzieci nie grymaszą. Też muszę się douczyć
A dzisiaj Kuchenne Rewolucje są z mojego miasta. Aż muszę sama obejrzeć A jeszcze nie byłam w tej knajpce po zmianie, bo już jakiś czas funkcjonuje.
Zamówiłam sobie książkę w Paryżu dzieci nie grymaszą. Też muszę się douczyć
A dzisiaj Kuchenne Rewolucje są z mojego miasta. Aż muszę sama obejrzeć A jeszcze nie byłam w tej knajpce po zmianie, bo już jakiś czas funkcjonuje.
reklama
Wioleta93
U nas pogoda w miarę, ale jest wesoło bo dzisiaj największe irlandzkie święto i wszyscy chodzą ubrani na zielono :-)