reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Hejo:) moja noc przeplatana była smarkaniem i nawilżaniem gardła i tak o 4 mój wstał do pracy, zrobił herbaty, dopadł mnie glodek... Zjadłam jabłko, zasnęłam, mała obudziła mnie teraz kopniakami:) pogoda wyglada na prawdziwie wiosenna, zobaczymy jak tam z temperatura. Przez ostatnie dwa dni leżałam w łożku, dzis sie zbieram. Porozciągam sie troche, pójdę na małe zakupy, zrobię jakis obiad:)
Dobrego dnia dziewczyny!

reklama
Ja kupowałam aventa - a rozmiar to ja wybrałam jakiś neutralny juz nie.pamietam nawet.
Dziewczyny a czy Wy smarujecie sutki teraz żeby nawilżać i żeby były mięciutkie ? Mi wczoraj siorka powiedziała żebym zaczęła smarowac maltanem no i się zastanawiamy juz zacząć ?

U mnie dziś mega spokojny poranek. Mąż przyszykował i zawiózł dzieciaki do przedszkola - nawet nie wiedziałam kiedy a ja obudziłam się dopiero o 10. Masakra, taka rozpusta!
u mnie z wagą w ciąży to jedna wielka zagadka bo od początku przytyłam tylko 1,5 kg. Fakt przed ciążą nazbierałam jakiś dodatkowych kilogramów i z 5 kg do zrzucenia było ale jak tylko się dowiedziałam że noszę pod sercem maluszka jadłam normalnie, wręcz przyznam się że czasami za dużo. Jednak z nóg, rąk, twarzy zaczęłam chudnąć a tylko brzuszek się powiększa. To dla mnie jedna wielka zagadka ludzkiego organizmu. W poprzednich ciążach nie było tak pięknie ;) W pierwszej 11 na plusie a w drugiej 9. Czyli tak normalnie.

Ja oslonek nie kupowalam i nie zamierzam.
Tak, bede przygotowywac sutki przed karmieniem. Na szkole rodzenia polozna mowila zeby uzywac masci Maltan od ok. 36 tc 2 razy dziennie. Ma to je uelastycznic i zapobiec wielkim ranom.

Dzięki dziewczyny - ja właśnie miałam mojej położnej zapytać teraz na spotkaniu ale Wy też przecież doświadczone mamy ;)

U nas też słoneczko świeci az miło patrzeć za okno :) dziś jest 32 tydzień :) bliżej niż dalej a ja się już nie umiem doczekać :)

reklama
Moja babcia sprzedała mi patent na hartowanie skutków. Od 36 tyg. Smarować je kostkami lodu. Mówiła, że przy moim ojcu tego nie robiła i miała wielkie rany a przy wujku robiła i od początku bez problemu. Nawet na jakiejś stronie o karmieniu o tym czytałam więc coś musi działać.

Do góry