reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Ewa nie mam jeszcze ustalonego ale zazwyczaj jest to ok 10 przed terminem, i muszę tak jak będzie mój lekarz czyli mi wychodzi 27 kwiecień..... zobaczymy co lekarz na to.

Na gardło tantum verde , *spam* i mi polożna na katar pozwoliła Nasivin ten dla dzieci do psiukania. B

reklama
Współczuję chorobska oby szybko przeszło :) ja czekam na koleżankę bo ma wpaść na kawę i na pogaduszki :) wiec dzień jakoś zleci a jak pójdzie to chyba pójdę się położyć i się przespać:D

:eek::-D fakt, przez chwilę poczułam się jak ważna persona:-D
Choć najpierw się przestraszyłam, że mogło się coś stać, później zbladłam i spociłam się jak świnia a później poczułam się jak mega VIP:-D

Tak Maui -wiem wiem ja właśnie tak to odebrałam ale nie ma szans.

W 1 trymestrze sama nie jeździłam bo się bałam, że pawia piszczę na przednią szybę albo zasłabnę. Przecież do 18 tc ja ledwo żyłam.
Później ciągle mnie brzuch bolał i wiecznie coś mi było.
Ja dopiero w tym 3 trymestrze żyję!!!!! I mam tyle energii że nie usiedzę na dupie.
Jeźdźę już wolno -nie przekraczam 60km/h ale póki nie ma M muszę sobie radzić.

Madzia -do łóżka. Mnie też gardło pobolewa ale to chyba suche powietrze bo nawilżacz pojechał do reklamacji:baffled:

Gosia Ty może zadziałaj z tą insuliną no dieta dietą -dziecko sobie poradzi ale Ty długo nie zaczniesz biegać jak organizm będzie zrujnowany

Gratuluję udanych wizyt i współczuję kiepskiego samopoczucia.

Jak mnie brało przeziębienie to piłam herbatę z miodem i cytryna. Na kanapkę wyciskałam czosnek i przeszło. Może i Tobie pomoże.
Samochu juz nie prowadzę tylko jeżdżę jako pasażer. Na wizytę do lekarza tylko podjadę bo mam blisko.
Mam pytanie do mam które rodziły chłopców. Czy to prawda, że chłopcy "wychodza" wcześniej? Tzn czy rodzą się się przed terminem? Słyszałam, że szybciej się pchają na świat niż dziewczynki. Ja córkę urodziłam w 42 tyg.

Boliwia a na kiedy ty masz konkretnie termin? Mój syn jest z tego samego rocznika co Twoja córcia, tylko już skończył 5 lat w lutym.

Połowa czerwca. Moja córka za chwilę tez będzie miała urodziny :) mam nadzieję, że przy takiej różnicy wieku dogada się z bratem i chociaż przez kilka lat dogadaja się w jednym pokoju, żebym nie musiała żegnać się ze swoją sypialnia ;)

A słyszałam odwrtnie, że dziewczynki szybciej a chłopcy przenoszeni. Chyba osobnicza sprawa.
Tak samo jak bzdura jestże lepiej urodzić w 7 niż w 8..... a lekarze mówią, że każdy tydzień czy dzień na wagę złota i nawet jak wody odejda to staraja sie ttoche przetrzymac jak wczesny czas.

Dziewczyny nie wiecie co u tej dziewczyny z fb co wody odeszly?

Boliwia, ja mam młodszego o 5 lat brata. Jako takie małe dziecko wielokrotnie próbowałam pozbawić go życia. Serio, byłam straszną starszą siostrą. Raz specjalnie popchnęłam wózek z nim ze schodów, innym razem tak go huśtałam na huśtawce, że wypadł i zarył głową w ziemię. Kiedyś próbowałam go w wannie podtopić, jak razem się kąpaliśmy.
Przez wiele lat biliśmy się, kłóciliśmy się. Zwłaszcza o książki i internet. Pokoje osobne mieliśmy od zawsze. Ale jak trzeba było to zawsze jedno za drugim stawało w obronie przed rodzicami :D To ja nauczyłam go jeździć na rowerze i rolkach, to ja go broniłam przed rodzicami, ale to dopiero jak ja miałam z 10 lat tak zaczęłam bardziej się o niego troszczyć, później koło 15 r.ż. znów mi przeszkadzał. A teraz to już starzy jesteśmy, więc też inne kontakty mamy :D

Madzia ja brałam ostatnio uniben i herbatę z lipy piłam.

13x13 ja też jeszcze prowadzę autko i dopiero w trzecim trymestrze odżyłam, że funkcjonuje.
Ja i tak czasem biorę dwie jednostki insuliny. Ale moja dieta jak ma 1500 kalorii to jest dobrze. Jutro muszę wymóc na lekarce do śniadania i kolacji chociaż 3 jednostki, bo ja schudłam wszędzie nawet w brzuchu i cyckach. Bo wszyscy mi mówią, że mam mniejszy brzuch niż jak ostatnio mnie widzieli.

reklama
Na przeziebienie i zapalenie gardla u mnie jak zloto podzialaly 3 rzeczy na raz.

1. Syrop z cebuli i czosnku na prawdziwym miodzie.
2. Litry herbaty z cytryna, imbirem, miodem i sokiem maoinowym
3. Plukanka z wody z sola. Mialam polozona w lazience kolo umywalki i przy kazdym siusiu plukalam.

Ale ja nie mialam goraczki. Przy goraczce to paracetamol i wypocenie.

Do góry