reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Witajcie.
Moja dzisiejsza noc do dupy. Od wczoraj dzidziuś chyba się bardzo rozpycha bo boli mnie brzuszek na dole i po bokach. Wzięłam wieczorem buscopan, ale nie wiem czy tak można brać codziennie rozkurczowe. A jak u was? Tez bierzecie jak brzusio boli? Biorę tez magnez rano i wieczorem po 1 tabletce.
Ahh uroki ciąży, a gdzie tu do końca? ;)

reklama
Izunia, ja (odpukać) nie miewam częstych boleści brzucha. Jak już to biorę nospę, ale zdarzyło mi się od początku ciąży może 3 razy wziąć tabletkę.

Mój Mały dzisiaj tańcował po przebudzeniu, wierciudupka mała z niego :) szukał chyba sobie miejsca.

Do kina tez bym sie przeszla, lecz z racji, iz
bedzie napewno mega tloczno, moj pecherz co chwile przypominalby o sobie, no i siedzenie tak dlugo w jednej pozycji
Odpuszcze sobie, bo kosekwencje takiego wypadu moglby byc dla mnie bardzo nieprzyjemne
Jakos obdarowywanie siebie z racji jutrzejszych walentynek jakos mnie nie bawi.

Ja to mojego rogala wykorzystuje i podusie podkladam za plecy
Pozycja siedzaca, owijam sie nim i laptop na nim laduje, aby nie mial stycznosci z brzusiem,
Jak leze na boku to podobnie
Choc wole na telefonie siedziec, bo jest poreczniejszy :)

Jak juz wiem, ze mam mega kryzys to zazyje nospe, ogolnie unikam, lecz niektorzy lekarze profilaktyczne nawet ja zapisuja
Moze zwieksz dawke magnezu

Ja zarzywam od początku ciazy nospe na początku było 3 razy dziennie twraz 2 razy dziennie (forte) .
Do laptopa mam.specjalna podkładkę (taka taca na nóżkach jak.do jedzenia z funkcją unoszenia )
Udało mi się męża namówić na.zakupu pampersow na razie kupiliśmy 2 paczki 1 po 80 sztuk i 2 paczki 2 po 88 sztuk w Tesco w tej promocji i chusteczki pampers sensitive 6x za 28 zł .
Zjadłam obiad i jestem taka.umordowana tym wyjściem do Tesco ze chyba zaraz komara sobie utnę :p

Może mu nie odpowiada ta melodia ? :p zmień płytę :) hihi
Ja teraz tak dumam ze jeszcze dokupie jedna paczkę 1 i dwie paczki 2 .

Te skurcze vel twardnienie to może Braxton Hicks? Ja takich chyba jeszcze nie zauważyłam - a jak były to takie, że nie przywiązałam do nich żadnej wagi.
U nas tętno ostatnio na badaniu było chyba 135 u Małej i lekarka nic nie mówiła.

Od wczoraj czuję jakby mała się pchała ku górze bo są momenty, gdy aż ciężko mi oddychać i jak zjem to aż czuję żołądek.

Zmieniłam i czekam na reakcję :)

Ewa, ja czasem czuję, ostatnio w nocy kopał mnie tak, że myślałam, że rozwala mi żołądek i żebra. Ale chyba znów się obrócił i tam nie kopie. Zazwyczaj czuje go nad spojeniem łonowym i po bokach na dole brzucha.

reklama
Mnie to tez ciągle cmyra rączkami na dole i barfzo często też po bokach go czuje a pod pepkiem to chyba dupkę zawsze wypina i wtedy się przekreca tak mi się wydaje :)
I jak lepiej ? Nie wierci się ?
Ja słucham zawsze mozarta dla dzieci i najpiękniejsze kołysanki :) i tam tak fajnie się zaczyna królu mój ty spisz ty spisz a ja królu mój nie będę dzisiaj spał :) latal la juz na pamięć te kołysanki mam obcykane :p

Do góry