reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Z serii głupich pytań - jaka jest różnica między skurczem a ruchami dziecka? Bo np. podczas USG lekarz stwierdził, że mam skurcz, a ja poza ruchami małej nic nie czułam. Może po prostu nie umiem rozpoznać różnicy?
Kaylla, niektóre maja skurcze porodowe i też nie czują... bywa :cool2:zazdroszczę takim:cool2:

reklama
Hey dziewczynki :)
My po sniadanku :) idziemy myju i zamierzam dziś czytać książkę . A na 20 chce iść do kina na planetę singli tylko ciągle się zastanawiam czy iść czy nie :/ w sumie tylko będę tam siedziec (tylko czy wysiedze ?czy nie zaszkodze mojej szyjce ?:/ ) a kino mam przez ulicę po drugiej stronie :) i tak się głowie co tu zrobić
Też idę za Waszą radą na tel film- jutro- miejsca wzięłam z wolną przestrzenią przed sobą, to chyba wysiedzę?

No ja też mam.dużo miejsca żeby nogi rozłożyć bo mi taki mąż wziął i obok nikt nie będzie siedział żebym mogła na bok sobie się przekręcić .
Jak mnie będzie brzucho bolało to wyjde i od razu się walne na kanapę u męża w robocie :p powinien mi tam najlepiej kanapę wnieść hahah

Ohoho no to prosze :) jaki awansik. Ja jako dekorator robilam. Pracy sporo bo sklep wielki ale poniekad lubilam to. Kierowniczka spoko czasem ze swoimi humorkami ale wiadomo ze kazdy ma. Z mojej ekipy to moja pomoc zostala i jeszcze jedna dziewczyna. U nas dostawy masakra byly. Czasem jak roboty nie bylo to jeden dwa kartony a jaj zapieprz to dowalali po 30 i wiecej. Ostatnio przylapalam sie ze brak mi roboty bedac w sklepie poprawialam ciuszki ktore zle byly poskladane :d hehe

Ohoho no to prosze :) jaki awansik. Ja jako dekorator robilam. Pracy sporo bo sklep wielki ale poniekad lubilam to. Kierowniczka spoko czasem ze swoimi humorkami ale wiadomo ze kazdy ma. Z mojej ekipy to moja pomoc zostala i jeszcze jedna dziewczyna. U nas dostawy masakra byly. Czasem jak roboty nie bylo to jeden dwa kartony a jaj zapieprz to dowalali po 30 i wiecej. Ostatnio przylapalam sie ze brak mi roboty bedac w sklepie poprawialam ciuszki ktore zle byly poskladane :d hehe
U nas sklep duży nie jest ogólnie , i niby byłam kierowniczka ale robiłam wszystko - ja kochałam robić ściany :d to ja mam bardzo podobnie , że jak gdzieś jestem (nie mowie ze teraz bo kiedy ja na jakiejś galeri byłam :p) ale nawet jak jezdzilam do wawy a pracowałam to poprawiałam wszystko a mój mąż ze co ja robię a to już taki odruchco nie?:-) z dostawami to tez czasem nas kochali dowalic , ale to raczej wszędzie .

tydzien czasu a tu tyle stron. przyznaje sie ze przeczytalam ostatnie 5.
tydzien temu mialam atak skurczy przepowiadajacych. mimo ze to moja druga ciaza to bylam totalnie spanikowana a bylam w tym czasie w pracy. we wtorek ide do lekarza mam nadzieje chyba juz zakonczyc prace w tym sezonie. zobacze co powie lekarz

Ja zrezygnowałam z jutrzejszego kina bo jak pomyślałam o tym szale walentynkowym to aż mi się słabo zrobiło :D no i poza tym dużo ludzi to zwiększona szansa, że ktoś sprzeda mi jakieś choróbsko ;) planuje od rana skoczyć na walentynkowy targ śniadaniowy, potem jakiś spacerek po starym mieście jak pogoda pozwoli (bo dziś w Poznaniu tragedia zimnota i mgła :/ ) a wieczorkiem włączymy sobie jakiś film i rozsiądziemy się na kanapie z Erneścikiem i kociakami :D

Ja się właśnie obudziłam ;) jakieś śniadanie muszę ogarnąć. Ja dziś mam Galę Szlachetnej Paczki, ale nie wiem czy pojadę.

Do kina też chcę iść, ale w tygodniu jakoś, jak mniej ludzi. I tak chce jechać do rialto bo taniej mają niż multikino czy Cinema.

Ja cały staż pracy mam w sieci handlowej - nie ciuchy - ale pracowałam za biurkiem.

Mój Mały już fika od rana. Ja skurczy jeszcze nie czułam, przynajmniej świadomie. Nie czuję, że brzuch mi się napina. Czuję tylko napinanie, jak Kuba się przekręcić usiłuje. I pewnie dupkę albo głowę tak wypina mi.

A pogoda dzisiaj straszna. Wczoraj to aż chciało się wyjść na spacer, a dziś?

reklama
Ja od rana na zakupach remontowych a po poludniu zakupy dla malej. U mnie tez fatalnie jesli chodzi o pogode deszczowo mglisto bleee.

Do góry