Malutka466
Fanka BB :)
A mi się zawsze marzyło zrobić kurs na zumbę i uczyć innych A i jeszcze marzy mi się być doradcą ślubnym. Jestem do tego stworzona chyba, tak sobie wmawiam
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na szczęście ja to lubię ;-)No właśnie ja po studiach pracy nie znalazłam tylko po szkole podyplomowej. Problem jest teraz taki że za dużo ludzi ma studia, nauka długa a brak doświadczenia bo na studiach raczej nie uczą praktycznego podejście do zawodu. Myślę, że teraz trzeba brać się za coś po czym można własną działalność otworzyć jak wspomniane paznokcie ale właśnie to też trzeba lubić.
Oczywiście że nie wszyscy na studiach tylko imprezują, jak ktoś ambitnie podchodzi do tematu to wyniesie ze studiów dużo wiedzy itd. Ale niestety widziałam z jakim nastawieniem szły moje koleżanki, obojętnie jaki kierunek bo i tak nic je nie interesowało, ważne żeby być "studentem".Wioleta93 nie każde studia tak wyglądają, niektórzy moi znajomi; ktorzy na studiach nigdy nie byli też tak twierdzą. Zależy od kierunku i uczelni, ja przez 5lat nie byłam na żadnej imprezie oprócz wesel i sylwestra, po 4-5 kolosow tygodniowo, zakuwanie do 3 w nocy to była norma a przed obroną licencjatu z 2 tyg spałam po godz dziennie takie wymagania miał promotor. Jak widzisz to zależy z jakich powodów się idzie na studia czy żeby spełnić swoje ambicje czy dla rozrywki
Oczywiście, ale trzeba chcieć!! Wszystko zależy od człowieka. Ja nie ma studiów, ale całkiem sporo kursów skończonych, bo chciałam je mieć dla siebie, dla przyszłości swojej.Tu nie są winne studia, ale ludzie i.podejscie do nich. Jeśli idzie się na studia by faktycznie studiować to zyskuje się bardzo dużo doświadczenia. Bo studia to nie tylko zajęcia w ławkach ale także praktyki i staże. Ja pod czas studiów skończyłam mnóstwo szkoleń (oferowanych przez Uczelnie) oraz staży i praktyk. Po ukończeniu studiów miałam propozycje pracy w której pracuje i rozwijam się do dziś. Denerwuje mnie jak ktoś mówi ze nie ma pracy po studiach, trzeba tylko z głową wybierać kierunki i wiedzieć po co się tam jest.