reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Ala, ja też często w ciąży myślę o pracy itd. Czy znajdę, jakąkolwiek, żeby mieć pieniądze. Także nie jesteś sama :)
Damy radę, dzielne jesteśmy i zaradne to i praca będzie.

reklama
Malutka ja na macierzyńskim chyba jeszcze będę się dokształcac ale teraz to już nawet nie wiadomo czego się nauczyć, żeby ta praca była. Inna sprawa, że ja wiem co chce robić tylko że w tym kierunku do którego mam pasje i serce nie ma wolnych etatów. ..
Czasami mam wrażenie, że trzeba było pazurki robić zamiast iść na studia nikogo nie obrażając bo żeby zrobić te wszystkie wzorki na paznokciach też trzeba mieć talent :) chyba w życiu trzeba dążyć do tego żeby robić to co się lubi bo ja już jedną szkołę dodatkowo skończyłam tylko dla pracy no i właśnie ta praca to była męka, zero satysfakcji

W dzisiejszych czasach to i ze studiami jest ciężko o pracę. Ja studi nie mam, ale może jeszcze pójdę mam czas młoda jestem .
Znowu u mojej mamy w pracy były cięcia i chcieli zwalniać ludzi bez studi - przyszła taka panienka po studiach bez doświadczenia i była bardziej braana pod uwagę niż osoba z 20 letnim doświadczeniem . Mama postanowiła iść na studia i mam Panią magister w domu :)

Malutka ja na macierzyńskim chyba jeszcze będę się dokształcac ale teraz to już nawet nie wiadomo czego się nauczyć, żeby ta praca była. Inna sprawa, że ja wiem co chce robić tylko że w tym kierunku do którego mam pasje i serce nie ma wolnych etatów. ..
Czasami mam wrażenie, że trzeba było pazurki robić zamiast iść na studia nikogo nie obrażając bo żeby zrobić te wszystkie wzorki na paznokciach też trzeba mieć talent :) chyba w życiu trzeba dążyć do tego żeby robić to co się lubi bo ja już jedną szkołę dodatkowo skończyłam tylko dla pracy no i właśnie ta praca to była męka, zero satysfakcji
Ja robię pazurki, a raczej robiłam, i faktycznie nie żałuję że skończyłam szkołę w tym kierunku bo w przeciwieństwie do znajomych po studiach, pracujących w korporacjach mam możliwość szybkiego otworzenia swojej działalności i fajnych pieniążków z tego. Teraz więcej zarobi Pan który układa kafelki niż magister zarządzania ;-)

Nesia nakladki chigieniczne na sedes , mokre chusteczki,duuuużo wody i drobne na telewizję.

Byl hematolog maja mi jeszcze zrobic badanie z krwi czy te granulocyty sa prawidlowej budowy.... jakas dziwna nazwa tego badania.
Wiem ze leukocyty moga byc wyzsze ale u mnie to juz duzo za duzo.....

no niestety tak teraz jest. Masz magistra i doświadczenie - źle. Nie masz magistra i doświadczenia - też źle.
U mnie w pracy dziewczyny miały magistry i licencjaty, a ja nie. A miałam największą wiedzę i największe doświadczenie i do tego znajomość programów, których one nie potrafiły ogarnąć. Kwestia kogo pracodawca chce mieć.

Zwalnianie osób bez studiów, gdzie często są bardziej doświadczone, sumienne, jest beznadziejne. U mnie była afera kiedyś o to.

No właśnie ja po studiach pracy nie znalazłam tylko po szkole podyplomowej. Problem jest teraz taki że za dużo ludzi ma studia, nauka długa a brak doświadczenia bo na studiach raczej nie uczą praktycznego podejście do zawodu. Myślę, że teraz trzeba brać się za coś po czym można własną działalność otworzyć jak wspomniane paznokcie ale właśnie to też trzeba lubić. ;)

reklama
Do góry