reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Norma leukocytów w moczu to 0. Jak miałam 0-3 w polu widzenia, to lekarka kazała mi jeść żurawinę. Teraz miałam 5-10 w polu widzenia i dostałam Furagin, bo to już ponoć infekcja.

Ja miałam 16 leukocytow i brałam na to antybiotyk , a furaginum teraz tez brałam na te bakterie plus dwa inne leki . W poniedziałek robie powtórkę : wymazu i moczu .

Ewa90, moj krwiak od poczatku miał 5 cm i siedział nad samym ujsciem szyjki. Pojawił się w 13 tyg po duzym krwawieniu. Później trafilam w 20 tygodniu do szpitala z powodu bólu brzucha i plamienia, i wtedy sie okazalo, ze się przemiescił pod owodnie. Dopiero na wczorajszej wizycie gin powiedziala mi, ze się troche pomniejszył, ale ze mozliwe jest ze juz do rozwiazania bede go miec. Leżę wiec dalej i odliczam dni, dla maluszka jestem w stanie zrobić wszystko:-) :)

Będzie dobrze :) teraz dziecko jest duże a krwiak przy nim malutki to tez duży plus. U mnie na początku nie dało się zmierzyć bo był wszędzie rozlany a fasolka miała niespełna cm , ale dał.radę dzielny :)
Juz niedługo kochana :) ja też cały czas leżę od 4 tyg I mam tego serdecznie dosyć ( pozwolenie mam teraz na spacerki ) a tak to leżę żeby szyjka się bardziej nie skróciła bp ostatnio właśnie zaczęło się to dziać.
Każda z nas ma jakieś problemy ale wytrzymamy to dla naszych maluchów :) jesteśmy bliżej jak dalej :)

Ewa to super z obiadkami, moja mama i teściowa są daleko, co jak widać ma tak wady, jak i zalety:)
Madzia nie wiem co z tym piwkiem, chyba nie powinno zaszkodzić bezalkoholowe. Niedawno też miałam ochotę, co dziwne bo prawie nie piję piwa.
Janka współczuję tego krwiaka, pewnie CIę to dużo nerwów kosztowało.

Ala_25 wcale nie podkurczenie nogi przy skurczu tylko jak leżysz to wyprostować noge a palce od stóp do siebie. No i magnez z potasem.

Moja mam też mi gotuje czasem obiady jak nie ma sił, mój mąz też potrafi coś ugotować, jak pracowałam a ja byłam później w domu to on gotował a teraz to ja niestety muszę mieć jedzenie pod siebie.

Studia ja mam skończone w kierunku w którym nigdy nie pracowałam. Jak ja wchodziłam na rynek pracy była to trochę inna sytuacja na rynku pracy niż jest teraz. Całe moje doświadczenie zawodowe to jest praca i szkolenia. Chciałam się teraz dokształcić trochę, tylko nie mogę się ogarnąć. Najbardziej to chciałam się nauczyć szwedzkiego, z tym językiem można też znaleźć fajną pracą. Zobaczymy jak będzie po porodzie, bo teraz to średnio kumata jestem na naukę.

Robię na jutro ciasta a nawet ich zjeść nie będę mogła :(

Odnośnie skracających się szyjek, to mam na pocieszenie moją historię. :wink:Zawsze słyszałam, że skrócona szyjka juź się nie wydłuży jestem jednak kooejnym przypadkiem w którym było inaczej. Miałam badanie połówkowe, na ktorym lekarz zmierzył moją szyjkę i miała ona wtedy 44mm. Radość nie trwała długo i na następny dzień trafiłam do szpitala (bol brzucha, skurcze i plamienie). Oprócz krwiaka dostałam diagnozę... szyjka skrócona do 1cm... bylam zalamana, bo z krwiakiem i przy takiej dlugosci nie zakladaja krazka ani szwu. Na nastepnym usg w szpitalu, cud bo okazało się ze jej dlugosc to spowrotem 30 mm. Teraz po 5 tyg szyjka ma znów 42 mm. Leźenie i zapobieganie skurczom w moim przypadku bardzo pomogło.

reklama
Co do studiow to tez nie mam a pracuje na lepszym stanowisku niz moja kolezanka ktora ma studia i wiecej zarabiam. Ja poprostu mam dostwiadczenie i szybsze ruchy a ona myslac ze ma studia to jej wszystko wolno i dlatego moja przelozona mnie tam dala niz ja bo ze mnie ma wiecej niz z niej.

Do góry