reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Ja dla odmiany zasypiam ok. 22 i przesypiam całą noc bez budzenia, dopiero o 5-6 nad ranem a to siku a to skurcz łydki od dwóch dni mnie męczy i już potem nie zasnę :/

reklama
Ja do 2 nie spałam a pobudke miałam o 5 już. Mąż do pracy wstawał a Mały zaczął znów imprezę... I tak sobie leżę z nadzieją, że sen przyjdzie.
Ja się tak przestawiałam w ciąży, że późno chodzę spać i późno wstaję. Czas to zmienić.

Ja wczoraj padlam, zasnelam nie wiem kiedy. I jak juz zasne to nie budze sie na siusiu, za to w ciagu dnia to nadrabiam;
taka godzinka bez wizyty w toalecie to u mnie sukces :unsure:

Tez ostatatnio myslalam, ze Niunia sobie fikolka strzelila i sie odwrocila, bo takie gory mi na brzychu powstawaly, ze szok,
ale jednak jej polozenie zdradza mi czkawka, ktora czesto niewa :p

Ja też szybko zasypiam i śpię jak mały jeżyk :D tylko ostatnie 4 noce z przerwami, bo córka ma ataki kaszlu :( dzisiaj o 4.30 zaczęła i o 6 zasnęła, a ja już nie... chyba się przejdziemy do lekarza :/

Za to ze świeżym umysłem z rana ogarnęłam grupę zamkniętą i czekam na akceptację :D

Hey dziewczyny .
Ja wczoraj grałam i w skrable i w monopol z mojego M chrzesnica . I tak mnie to zmeczylo ze po 23 juz padłam i tak samo jak Evelina nawet nie wiem kiedy usnelam. Ja często wstaje w nocy do toalety ale wczoraj to prawie 3 butle 1.5l wody wypilam - tak ostatnio mi się pić chce .

Evelina89 mojego tez ostatnio czkawka męczy ;)
Co do spania to padam kolo 22, 1-2x siku i kolo 7.30-8 pobudka... dzisiaj to już lekkie przegięcie o 6 :o :D pewnie czas wstać, śniadanko przekasic i wykorzystać czas póki córa jeszcze śpi na czytanie ;)

Nesia ja mialam zinnat dozylnie ( szpitalna wersja to bioracef). U mnie tez zew bylo zamkniete a od wew delikatne rozwieranie w ksztalcie Y. Tego rozwarcia bylo na 10 mm wglab. A teraz tego nie ma i wszystko by bylo super gdyby nie te leukocyty bo juz sie wczoraj naczytalam o infekcjach wewnatrzmacicznych i sepsach.....
Chociaz tlumacze sobie ze crp niskie i z szyjka jest dobrze wiec to sie kupy nie trzyma....wczesniej lezalam i sie nie skrocila ale rozwarcie sie zrobilo , a po antybiotyku cofnelo. Zwariuje chyba....

Ostatnio sie przestawilam na pozne chodzenie spac kiedys bylo tak ze po 20juz zasypialam bez problemow a teraz llade sie przed 23 zasypiam po 23 albo i po polnocy. Dzis raz na siku i teraz koniec spania bo maz wstal i bedzie dzialal z remontem.

Kameleleon - jej kochana trzymaj sie! Nie mysl o tym, nie zaprzataj sobie glowki informacjami z neta. Zobaczysz bedzie DOBRZE! Do maja juz blizej niz dalej

reklama
Mi codziennie 6:30 budziki napierniczaja i nie ma zmiluj trzeba sie obudzic ;)

Kameleon najwazniejsze, ze jestes pod stala opieka i postepujesz zgodnie z zaleceniami lekarza, niestety nie zawsze mamy wplyw na to..
Masz na biezaco robione badania, wiec jak cos dzieje sie niepokojacego to odrazu zadzialaja.
Trzymajcie sie!

Do góry