reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Moja szyjka 2 msc temu i msc temu miala 28 mm i do tego msc temu zaczela sie delikatnie rozwierac od wewnatrz czyli zrobilo sie takie Y ale jak mi mowili to delikatnie bylo ale jednak na 10 mm wiec tylko 18 bylo calkowicie zamkniete.

reklama
Moja szyjka 2 msc temu i msc temu miala 28 mm i do tego msc temu zaczela sie delikatnie rozwierac od wewnatrz czyli zrobilo sie takie Y ale jak mi mowili to delikatnie bylo ale jednak na 10 mm wiec tylko 18 bylo calkowicie zamkniete.
O kurcze to super ze się wydłużyla , myślałam że wydłużyć się już nie może a tu taka niespodzianka. Ah moja szyjko wydłuż się :) Moja ma 2,69 dokładnie

Moja 3,1 cm miała ostatnio. Mogłaby mieć znowu 3,7 :D

Dziewczyny czy orientujecie się jak to jest z uznaniem dziecka w nieformalnych związkach? Tzn. jakie dokumenty, gdzie i kiedy złożyć, aby dziecko od początku nosiło nazwisko partnera?

Kameleonleon extra wieści! Zastrzyk endorfin od razu, oby tak dalej :)
U nas przy pierwszej ciazy były starania i tez po odpuszczeniu zaskoczyło, a teraz odstawiłam tabletki, była gumka, aczkolwiek parę razy się zdarzyło bez i do końca i bum. Czekamy do maja :) takim oto sposobem szłam do ślubu z fasolka, a miało być po ;)

Moja 3,1 cm miała ostatnio. Mogłaby mieć znowu 3,7 :D

Dziewczyny czy orientujecie się jak to jest z uznaniem dziecka w nieformalnych związkach? Tzn. jakie dokumenty, gdzie i kiedy złożyć, aby dziecko od początku nosiło nazwisko partnera?

Idziesz do swojego wydziału USC z tatusiem dziecka i tam składasz przed jego kierownikiem oświadczenie kto jest ojcem i mówisz też kogo nazwisko ma nosić dziecko :)

itucha, rozumiem, ze robi sie to przed narodzinami dziecka? Potrzebuje jakies dokumenty? Np. zaświadczenie od lekarza?

itucha, rozumiem, ze robi sie to przed narodzinami dziecka? Potrzebuje jakies dokumenty? Np. zaświadczenie od lekarza?

Ja też to załatwiałam. Ja akurat nie potrzebowałam żadnego dodatkowego zaświadczenia od ginekologa, wystarczyła karta ciąży. Tak, robi się to przed narodzinami dziecka - wtedy od razu w szpitalu dziecko ma do książeczki wpisane nazwisko ojca, dodatkowo po porodzie ojciec sam może iść zarejestrować dziecko do USC. Jeśli nie załatwicie uznania przed porodem, wówczas po porodzie musicie iść razem do urzędu zarejestrować dziecko.

Lepiej przed urodzeniem mieć to załatwione bo potem może być zawrót głowy, poza tym takie zaświadczenie bierzesz też do szpitala aby ojciec mógł wejść czy uczestniczyć w porodzie :)

Ja musiałam pokazać jedynie kartę ciąży oraz dowód osobisty swój i partnera.

No ja tez jestem w szoku... lekarka zapytala najpierw po co ja tu leżę ???? a teraz mnie naszly mysli ze moze zle uslyszalam albo mowilam ze sie denerwuje i nie chciala mnie marywic i jutro na obchodzie uslysze cos innego ....wiem głupia jestem !
ale dziewczyny ja naprawde caly czas leze , wstaje tylko do toalety i na mega szybki prysznic. Jem w lóżku, jedzenie mi podaja do łóżka, leki, zastrzyki itp w lóżku, jak cos potrzebuje to prosze koleżankę z sali.... i luteina 3x2 i nospa 3x1 .

reklama
kameleon - a tak z ciekawości, w ile osób leżycie na sali. Masz jakieś stałe koleżanki, czy dziewczyny się zmieniają?

Do góry