reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Malutka po prostu konczy się umowa , jesteś na macierzyńskim i po macierzyńskim możesz dopiero się zarejestrować w Zusie jako osoba bezrobotna.

reklama
Kameleon jaka długość wcześniej miała Twoja szyjka ? Kurcze ale fantastycznie się wydłużyla (tu dziewczyny mówią ) może i moja się wydłuży :)

No, czyli tak, jak myślałam. Dam radę. Muszę później się dowiedzieć w firmie, co z kasą za niewykorzystany urlop z 2015 roku, bo tych dni było 15 aż.

No to my się nie staraliśmy wcale... Wszystkie stosunki, poza jednym w 4dc, gdy miałam jeszcze okres, zabezpieczone. Kilka dobrych lat zdarzało nam się kochać w pierwszych dniach cyklu i nigdy nie kiełkowało, a tu tym razem takie zaskoczenie :)

No to my się nie staraliśmy wcale... Wszystkie stosunki, poza jednym w 4dc, gdy miałam jeszcze okres, zabezpieczone. Kilka dobrych lat zdarzało nam się kochać w pierwszych dniach cyklu i nigdy nie kiełkowało, a tu tym razem takie zaskoczenie :)
Fajnie tak szybko :) ja się.nigdy nie zabezpieczalam i zazwyczaj było do końca i nawet nie pomyślałam że będzie taki problem. Później nie dopuszczalam myśli ze ze mną coś nie tak ? Kazała od razu mężowi zbadać nasienie . No i wtedy miałam.odpowiedz ze to jednak moja wina.

Kameleonleon to super wieści.

Malutka466 w momencie jak ci się kończy umowa to i tak do końca ukończenia przez dziecko roku masz gwarantowany 1000 jak coś. Nie wiem jak to jest czy jak w trakcie macierzyńskiego nie skończy ci się umowa po 26 tygodniach czy ZUS tego nie przejmie i nie będziesz dostawała z zusu. Byś musiała się w zusie dowiedzieć.

Malutka od 1 stycznia2016 roku.przez rok beda dostawać matki po 1000 zl.netto- te nie pracujace.Wiec do końca macierzyńskiego będziesz miała.kasę :)

A u nas zdrowy był mąż, zdrowa ja, a nie wychodziła ciąża przez dwa lata, a jak wychodziła, to taka jak pisałam.

Nie wiadomo było co robić, bo owulacje miałam normalne, cykle też, drożne jajowody. Nasza historia jest bardzo śmieszna. Pojechaliśmy na urlop na Bali, mieszkaliśmy w małych wioskach, nie spędzaliśmy czasu jak rasowi turyści w hotelach tylko organizowaliśmy sobie noclegi w domach miejscowych - niektórzy chętnie wynajmują. Trafiliśmy do domu kapłanów. Bardzo serdecznie nas tam ugościli, znali tak pi razy drzwi angielski, więc pytali o nasze życie, zawód, dzieci. Dla nich to był szok że nie mamy dzieci, bo tam na Bali 20-22 lata to już mają dwoje troje dzieci. W końcu, tak jak nikomu nie mówiłam, że mamy problem, coś we mnie pękło. Powiedziałam, że nie możemy zajść w ciążę. Oni postanowili zaprosić nas na medytację. Balijskie rodziny są bardzo religijne, tam króluje hinduizm. W każdym domu jest taka mała świątynia. Zaprosili nas do tej świątyni, razem z nimi medytowaliśmy, oni coś tam robili z wodą i kwiatami, na koniec otrzymaliśmy od nich talizmany - takie bransoletki. Po powrocie z wakacji upłynęły jeszcze 3 tygodnie do zrobienia testu. Zrobiłam. Wyobrażacie sobie moją minę, gdy się okazało, że są dwie krechy?!

reklama
Do góry