reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Kosz- nie jest niezbędny- oczywiście, dlatego jest w zakładce "obserwowane", ale wyczytałam, że przydaje się tez do czyszczenia kuwety kotów (potem naturalnie, bo izoluje zapachy) no i nie trzeba wynosić każdej pieluszki z sypialni od razu; z lenistwa chciałam go kupić, nawet podjęłam decyzje, że Tommee a nie Anglecare ale i tak na razie nie kupiłam....

Na łóżeczko czekam już 31 dni- napisałam do sprzedawcy, że oczekuję obniżenia ceny, bo nie zmieścił się w terminie, albo kupię inne, jeśli nie potwierdzi, że przyjdzie towar do piątku (na Allegro nadal zbiera zamówienia, a mojego łóżeczka nie widać);
pościel - nie mogę się zdecydować, bo standard to 130x90 , a ja mam łóżeczko 120x60 (pościele są takie 120x90), ale Ikea ma jeszcze własne wymiary i nie wiem czy z Ikei nie kupić tylko... No nic kurna nie wiem! Jestem nie do życia!

Jedyną decyzję jaką podjęłam przez cały dzień jest zakup wanienki w Ikei (bez wymysłów, ze specjalnym dnem antypoślizgowym). To wszystko na co mnie stać dziś w podejmowaniu decyzji.
A w Lidlu jeszcze inne wymiary od jutra...
Ja też nie wiem, jaka pościel, jakie kocyki. Też nie wiem co z tym koszem, kupować czy nie. Dylematy kobiet w ciąży.

Weszłam na wagę... Od ostatniej wizyty, czyli 4 stycznia przytyłam 1,5 kg :D W końcu coś się ruszyło z tą moją wagą.

reklama
Maui co do niezdecydowania to ja dzisiaj chciałam kupić jakieś ciuszki dla dziecka i nic nie kupiłam, bo nie mogłam się zdecydować.
Do łóżeczka 120x60 w standardzie kupuje się pościel 120x90. Jaki ty chcesz rozmiar?

Omg chyba za karę na noc Ci tą kroplówe zapodała, co za wredna baba:dry:

Gosia też mogę porówać moje dwie ciąże, i ta przebiega zupełnie inaczej, nie ma reguły
Jak będzie zbliżał się poród to też nie ma co porównywać i się zabardzo dopytywać jak u innej to było, bo to fizjologia i dzidzia sama pokieruje.
No ale oby te wszystkie dolegliwości które Ci dokuczają szybciutko mineły i pełna sił mogła się wziąść za wyprawkę dla synusia:happy:

Maui witaj w klubie niezdecydowanych:baffled: Też myślałam o tej wanience, tylko ona jest taka mała? :) A z tym łóżeczkiem troche przegiencie tyle czekać, a jaki ma wpisany czas oczekiwania w ofercie?

Ewa będziecie się już brać za skłądanie łóżeczka? Ja oczywiście nadal się waham / to jedno z barierką odrzuciłam to inne mi się jeszcze spodobało i tak w kółko :oo:

Dziewczyny czy boli was jeszcze brzuch czasami? Bo to moja pierwsza ciążą i nie wiem czy panikować mnie boli przy wstawaniu, podnoszeniu nóg do góry albo przy zmianie boku w nocy :( naczytałam się o rozejsciu spojenia łonowego w ciąży i się przestraszyłam.

FB_IMG_1454148066715 (Kopiowanie).jpg

P.S Malutka szczególnie o Tobie pomyślałam :)

Załączniki

• FB_IMG_1454148066715 (Kopiowanie).jpg
    FB_IMG_1454148066715 (Kopiowanie).jpg
    104,4 KB · Wyświetleń: 409
Ostatnia edycja:
GosiaLew rzecz w tym, ze chcę ładną… no myślałam o 120x90 ale ta w Ikei ma 125 x 110, a ładna no i dlatego nie mam żadnej… no mówię Ci, że jestem upośledzona lekkawo tą ciążą, bo mi umysł wysiada i nic nie potrafię wybrać…

Ewelina89 – wanienka niby mała, ale wystarczy na dłużej niż wiaderko, koszt niewielki – 18 zł, a i wody nie trzeba wielce dużo lać, żeby dzieciak był zanurzony, a to ważne, bo nosić mi się nie uśmiecha litrów (mąż często wyjeżdża, tak więc musze o sobie myśleć jako samodzielnej mamie J )

- łóżeczko zamówiłam 31 grudnia- czas realizacji 10-21 dni… dawno minął… pisałam wczoraj, to napisali, że jeszcze nie zrobione…

Jak się wkurzę to sobie kupię łóżeczko z Myszką Miki…

Dziewczyny czy boli was jeszcze brzuch czasami? Bo to moja pierwsza ciążą i nie wiem czy panikować mnie boli przy wstawaniu, podnoszeniu nóg do góry albo przy zmianie boku w nocy :( naczytałam się o rozejsciu spojenia łonowego w ciąży i się przestraszyłam.
Oczywiście, że boli.RAZ BARDZIEJ , RAZ MNIEJ. Jak się przemęczę, to potem z boku na bok nie jestem w stanie się przewrócić, bbo twardy, boli, rwie; Pytanie jak bardzo boli, ale nie jesteśmy w "normalnym stanie"

Mnie już boli 3 dzień więc chyba dla pewności pójdę jutro do lekarza. Właśnie też wydaje mi się że oprócz tego robi się twardy. Ciężko mi nawet chwilę porobić coś na stojąco bo się pogarsza. Zawsze mi mijało jak odpoczelam a teraz to już zaczęłam się martwić, że coś jest nie tak. Dobrze że chociaż mała serwuje kopniaczki :)

reklama
Taki bajer też jest fajny, bo złożona mało miejsca zajmuje http://allegro.pl/bebedue-wanienka-skladana-domowa-turystyczna-hit-i5647674359.html
Niestety pod względem zamówień jestem wymagająca i jak ktoś/coś nie spełnia moich oczekiwań to się nie p***ole :) Pogroź, że jak nie dostaniesz jakiegoś rabatu bądz gratisu za taką zwłoke to wystawisz negatyw :rofl:

Fajna ta wanienka! Tylko ciekawe ile wytrzyma takiego składania i rozkładania, czy nie popęka za szybko. Ale pomysł ze składaniem rewelacja. Zwłaszcza jak się ma małe mieszkanie.

Do góry