reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Ja na szczęście mam super teściowa , tzn rzadko u nas bywa że względu na to ,że od 10 lat opiekuje się swoim synem w domu który leży w śpiączce ale zawsze zadzwoni zapyta jak się czuje co mi ugotować jakie zakupy mi zrobić bo właśnie idzie do sklepu. Dała mi kasę(tzn dołożył gdy się już konczyla) na leczenie jak nie mogłam zajść w ciążę no i w ogóle nie mam.co na nią narzekać. Nic mi nie doradza nie wpieprza się nie pyta nic w sprawie wyprawki bo wie , że ja wszytko po swojemu ogarnę . A jak do nich idę to tuli brzuszek :)
Za to mój teście pojebany na max , nie lubię go strasznie . Ma okropny sposob bycia najlepiej by każdego poustawial według swojego harmonogramu , przecież jak się chajtalismy to mi z listą wyleciał gdzie wypisal przypusczalne kwoty od każdej pary ile dadzą w koperty hahahah myślałam , że padne :).no ale cóż taki już jest . Na szcescie do mnie nie wydzwania tak jak kiedyś (bo mu powiedzialam ze sobie ni życzę z każdą głupota dzwonić i mi gitarę zawracac) no i mam.spokoj.
A jak będzie po porodzie jacy oni będą czy będą mieli jakieś swoje "pięć groszy " do wtracenia to zobaczymy. Ale nie wydaje mi się , za bardzo znają mój temperament i wiedzą że takich zeczy nie toleruje. :p

Ostatnia edycja:
reklama
Malutka a może właśnie to jakiś kamyczek Ci spłynał z moczem i tak go zabarwił? No jak tak miałam, z tym że u mnie była żywa krew przy oddawaniu moczu i lekarz stwierdził, że to kamyszek.
No, ale jak piszesz, że zażywasz syrop na przeziębienie to większe prawdopodobieństwo, że to od niego.
Skonsultuj to jutro z lekarzem :)

Gosia jak byłam w smyku megastore to nie mieli ich, ale jeszcze tam zajrze :)
Ciebie też coś ostatnio zdrowotnie życie nie rozpieszcza.. Życze poprawy :)

Ewka trzymaj się tam, dobrze, że masz wsparcie i rodzinka Ci odwiedza:blink:
No i dobrze, że podali Ci te sterydy. A Celeston nie jest podawany w 4 dawkach?
Co do szyjki to jak leżałam w szpitalu z 25mm i nalegałam na założenie szwu to też nie byli chętni - nie rozumiem dlaczego tak do tego podchodzą:baffled: Przecież dzięki temu ciężarne były by spokojniejsze, tym bardziej, że szyjka zazwyczaj się skraca nie dają żadnych objawów; tylko później na fotelu u ginekologa niespodzinka, pomijając nasz niepokój od wizyty do wizyty:baffled:
Skoro tak łatwo przypisują luteine i inne lekarstwa to takie zabezpiecznie skoro ciężarna jeszcze nalega powinno być dostępne, a nie robią jakieś ALE!
Pomijając, że pessar nie jest refundowany i kosztów jego nie ponoszą!
A ktg miałaś robione, masz skurcze?

Ja w domu mam problemy z zaśnięciem, a jak leżałam w szpitalu to już w ogóle bezsenne noce :oo2:

Ewa90 U mnie tak samo z teściem wesele ustawiłam pod siebie tak mu sie stoły nie podobają a bo ci musza siedzieć kolo niego a po co na to a po co tamto... :p tesciowa w zasadzie rak na 2 miechy zapyta jak sie czuje albo w ogole... Dobra kobieta z niej ale Malo wylewna .... Jak powiedzieliśmy teścia ze nasza córka będzie nazywam sie Lena to a dlaczego tak Lena co to za imię ze ok sie nie podoba ze Wiktoria bylo by ładniejsze a ja ze to nasza córką i nasz wybor. Moja mama kochana tylko Lenka brzuszek dotyka i mówi do niej nie ma to jak własną matka :)
Dzis mala spokojna ale czasem mnie skurcze chytaja w podbrzuszu i odrazu lecę po magnez

Evelina, a Ty masz szew założony?

Dziś mi luteina stracha napędziła. Tak zaczęło się wylewać parę godzin po porannej dawce, że myślałam, że mi wody odchodzą :baffled: Dziewczyny, oby do maja, bo jeszcze chwila i zaczną mi włosy z nerwów wychodzić.

Malutka a może właśnie to jakiś kamyczek Ci spłynał z moczem i tak go zabarwił? No jak tak miałam, z tym że u mnie była żywa krew przy oddawaniu moczu i lekarz stwierdził, że to kamyszek.
No, ale jak piszesz, że zażywasz syrop na przeziębienie to większe prawdopodobieństwo, że to od niego.

Co do szyjki to jak leżałam w szpitalu z 25mm i nalegałam na założenie szwu to też nie byli chętni - nie rozumiem dlaczego tak do tego podchodzą:baffled: Przecież dzięki temu ciężarne były by spokojniejsze, tym bardziej, że szyjka zazwyczaj się skraca nie dają żadnych objawów; tylko później na fotelu u ginekologa niespodzinka, pomijając nasz niepokój od wizyty do wizyty:baffled:
Skoro tak łatwo przypisują luteine i inne lekarstwa to takie zabezpiecznie skoro ciężarna jeszcze nalega powinno być dostępne, a nie robią jakieś ALE!

Ja w domu mam problemy z zaśnięciem, a jak leżałam w szpitalu to już w ogóle bezsenne noce :oo2:

Próbowali mi robić ktg ale synek jest za mały jeszcze i ciągle zwiewal :( jutro zaczynam 27 t .
A z tym krążkiem to ja od razu powiedziałam ze chce i koniec ze mąż zaraz kupi i ja nie wyjdę stąd bez krążka bo ja osiwieje do porodu .

Nie, nie założyli mi w końcu...
Może 'za nisko' sobie zaaplikowałś tabletkę,
warto mieć w swojej apteczne Test vision, aby się niepotrzebnie nie stresować

Evelina, a Ty masz szew założony?

Dziś mi luteina stracha napędziła. Tak zaczęło się wylewać parę godzin po porannej dawce, że myślałam, że mi wody odchodzą :baffled: Dziewczyny, oby do maja, bo jeszcze chwila i zaczną mi włosy z nerwów wychodzić.

KOCHANA ja Właśnie teraz mam to samo ze cieknie co i raz ze mnie ale to na pewno luteina :) ale jednak da do myślenia jakby nie było człowiek się zaraz zaczyna zastanawiać :/

Ewa90 U mnie tak samo z teściem wesele ustawiłam pod siebie tak mu sie stoły nie podobają a bo ci musza siedzieć kolo niego a po co na to a po co tamto... :p tesciowa w zasadzie rak na 2 miechy zapyta jak sie czuje albo w ogole... Dobra kobieta z niej ale Malo wylewna .... Jak powiedzieliśmy teścia ze nasza córka będzie nazywam sie Lena to a dlaczego tak Lena co to za imię ze ok sie nie podoba ze Wiktoria bylo by ładniejsze a ja ze to nasza córką i nasz wybor. Moja mama kochana tylko Lenka brzuszek dotyka i mówi do niej nie ma to jak własną matka :)
Dzis mala spokojna ale czasem mnie skurcze chytaja w podbrzuszu i odrazu lecę po magnez

Ja jeśli chodzi o ustawienie stołów to pierw zajęłam się swoją rodziną później znajomymi a oni zajęli się na końcu swoją rodziną bo od nich było mniej wiec zostali na koniec :p
JA od tego magnezu dozylnego to chyba spłone w tym szpitalu :/

No i bardzo dobrze zrobiłaś, nie odpuszczaj!
A magnez rozgrzewa, poproś pigułe, aby zmiejszyła Ci i wolniej kroplówka spływała
Niestety co za tym idzie dłużej ma się ją podłączoną, ale ja też nie mogłam wyrobić

reklama
No i bardzo dobrze zrobiłaś, nie odpuszczaj!
A magnez rozgrzewa, poproś pigułe, aby zmiejszyła Ci i wolniej kroplówka spływała
Niestety co za tym idzie dłużej ma się ją podłączoną, ale ja też nie mogłam wyrobić[/QUOTE

MIAŁAM PODŁĄCZONE RAZ CALA.NOC MASAKRA:/ ale to była ta jedzowata położna. A wczoraj z innej zmiany położna w 3h elegancko mi splynela i powiedziała ze unijne to tak nie ma żeby tak długo zlatywal ze ja musze spać a nie w okablowaniu spać. Mi dają rano i wiczorem Magnez no i jeśli mam częste napięcia.

Do góry