Dziś jest ten dzień, kiedy upewniłam się, że moje wątpliwości i obawy co do prawidłowości ciąży są bezpodstawne...
Mdli mnie okrutnie a do pawia było już mega blisko, cyce to nawet nie wiem jak umyć, a staniki zmieniłam na sportowe, brzuch rozciąga się jak diabli, a zgaga mnie zaraz zamorduje.Chociaż spałam do 8.30 już ledwo zipię
Znalazłam sposób na mdłości -woda z sokiem malinowym ale takim swoim nie ze sklepu, po łyczku piję i jest dobrze na chwilę.
anno gratuluje bety! miałam tak samo ze strachem w ciąży, byleby do ruchów ale raz mi zasnęła na 3 dni myślałam że ocipieję
dała mi wtedy popalić -wredna po ojcu
co do zwolnień to nawet pracodawcy je wolą -bo lepsze to i zatrudnić kogoś na zastępstwo za minimalną i mieć pracownika na 2 lata niż się zastanawiać co, gdzie, kiedy itp. Zresztą ja jestem zdania, ze to żadna łaska i kobieta powinna mieć wybór
Etka1 oby więcej takich miłych spotkań na majówkach jak moje i Gosi
ja 2 pierwsze ciąże też jakoś bez spiny a teraz? a teraz to już sama nie wiem co o tym myśleć więc nic nie myślę tylko się cieszę
GosiaLew tak 12 tydzień to dobra granica. A na 1 prenatalnym to znowu stan przedzawałowy będę miała:-(ja mam teraz takie irracjonalne strachy -nawet boję się krwawienia a przecież nigdy mi się nie przytrafiło, mimo wszystko -paranoja. ja teraz jetem w lux i się zastanawiam jak ta babeczka podejdzie do tematu, chociaż skierowań na żadne badania mi nie dała -może dlatego, że świeżo przed wizytą robiłam
DrAsia ja rodziłam w kwietniu -super czas
oj nauka to moje hobby -powinnam to tak w cv wpisać;-) ja śpiączkę ciążową mam okropną, 21 to max moich możliwości, gdyby nie to że postanowiłam przeczytać co u Was już bym uderzyła w pierze
jagoda1331 ja np nie czuję głodu wcale, ale jest mi niedobrze. Jak zjem to mi jest lepiej, spróbuj jeść cokolwiek żeby kwasy się trawiły i żołądek mógł funkcjonować bez trawienia siebie -wiem że to trudne ale chociaż suchary
Kachaa87 GRATKI
Kasik90 no to podyplomówka teraz!!! to idealny czas teraz!!! zapisujesz się jeszcze teraz od października i przed porodem kończysz pfff -idealnie:-);-)wszystko jest tak -ciesz się, ze nie masz objawów, jeszcze mogą przyjść -ja najgorsze miałam od 9/10tc jak dziś przeglądałam papiery to tak mi sie przypomniało, że najgorsze może być jeszcze przede mną
happymamusia o jaaaa. Trzeba było mu krwi napsuć -po pierwsze żeby wpisał w kartę że poinformowałaś go o zagrożeniach w twojej pracy i on nie widzi zagrożenia dla dziecka a dwa pamiętajcie, że przy każdej wizycie macie prawo do konsultacji 2 lekarza;-) ja już jestem do 2 lekarza umówiona gdyby ten nowy świrował ale nie sądzę... chociaż kto to wie
farfalla88 gratuluję i witaj:-)
Pola_91 suuuper, och jak ja czekam na takie dobre wieści
olciaaa -wszystko będzie dobrze nie smutaj się i nie martw
ja dziś miałam podróż do wspomnień i obejrzałam zdjęcia brzucha z ciąży z Alicją -ubaw po pachy, co tydzień robiłam zdjęcia fajna sprawa teraz. Od deski po hipcia w brzuchu
jestem ciekawa jak to będzie teraz.
A właśnie miałam Wam o czymś powiedzieć, w poprzedniej ciąży koło 7 miesiąca obudziłam się, że może warto jakiś krem na brzuch stosować. Kupiłam w aptece taki mega wypas, smarowałam rano i wieczorem i... nie spałam 3 dni bo tak Ala dawała czadu w brzuchu. Nie wiedziałam co jest nie tak póki nie doczytałam, że w kremie jest masa kofeiny (a ja kawy nawet nie piłam). Zalecenia? stosować od 3 miesiąca ciąży -chyba po to, żeby dziecko się przyzwyczaiło do kofeiny póki jeszcze mama nie czuje że fika całe dnie. Skończyłam na kremie na receptę za 5 zł -gliceryna +vit a i c (każdy lekarz to przepisze jest super). Czytacie dobrze co jest w tych kremach "z atestem".
Dobranoc!!!!!