reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Dziewczyny właśnie odebrałam wyniki morfologii i wyszli ze WBC mam powyżej normy norma jest do 11 a ja mam 12.8. Poczytałam oczywiście na Internecie i ze podwyższona to zakażenie organizmu albo nerki albo bialaczka nie wierze. W piatek do lekarza .... Juz mam nerwy ale przeczytałam ze u kobiet w ciąży czasem wyniki odchodzą od norm. Mam nadzieje ze tak jest w moim przypadku

Ostatnia edycja:
reklama
madzia0903 - to normalne :) Ja miałam ostatnio na morfologii obniżony hematokryt i coś co się nazywa RDW-SD i panikowałam przez 3 dni, bo się oczytałam internetów. Moja lekarka (znając mnie i moją potrzebę widzenia) wyjaśniła mi czego mogę się spodziewać potem w wynikach mojej morfo i powiedziała mi między innymi, że krew kobiet w ciąży się zmienia i odchodzi od norm, które mają w laboratoriach. W labo mają "normy dla kobiet w ciąży" i to jest super, ale.. w zależności od tego, na którym etapie ciąży jesteś to odpowiednie składniki ulegają zmianie. I o tyle w praktyce norma dla tych w 8 tc jest inna niż dla tych w 23 tc a jeszcze inna niż dla tych w 36tc.

I tak wytłumaczyła mi np., że białe krwinki (leukocyty, WBC) im bardziej zaawansowana ciąża tym rosną doprowadzając do czegoś co nazwała leukocydozą (chyba tak to nazwała), która jest naturalny, fizjologicznym stanem w prawidłowo rozwiajającej się ciąży. Dlatego np. kobiecie na początku ciąży ( do pierwszych 3 miesiący) robi się takie badania jak pomiar OB, potem już absolutnie w ciązy nie mierzy się OB czy CRP - właśnie dlatego, że morfo kobie w ciąży po 4. miesiącu zawsze wskazuje na stan zapalny w organizmie, którego nie ma :D
Tak samo spada nam poziom czerwonych krwinek (RBC) - bo więcej krwi zaczyna krążyć i płynów w tej krwi, więc naturlanie ich też jest mniej.

Tak samo jest z tym, że prawie połowa kobiet w ciąży ma anemię na którymś z jej etapów i jak odbiera wyniki badań to panikuje, bo widzi, oczyta się w internecie. A anemia w ciąży tez jest stanem dopuszczalnym - co oznacza, że przy częstotliwości badań jakie my mamy (raz w miesiącu) taką anemię można uznać też za stan fizjologiczny i korygować suplementacją żelaza. I powiedziala mi, żeby nie kłaść znaku równości między anemią w ciąży a anemią chorobową.
Madzia0903 - nie denerwuj się :) Ale napisz co powiedział Ci lekarz, jak już będziesz po.

Butelki - też zamówiłam :D I dzisiaj odbieram z paczkomatu :)

Nie czytaj na internecie tylko poczekaj na to co ci lekarz powie. W internecie piszą przeważnie głupoty:p ja też dużo czytałam jak coś mi było i z tamtych diagnozy musiałam bym mieć już raka:D wiec lepiej nie czytać i takich rzeczy i się nie nakręcac :p

Niesia - tak, tak właśnie te :) hehe też dziś mają mi je dostarczyć :)

My będziemy chyba decydować się na taki wózek, chyba że coś jeszcze ciekawego się pojawi.
Tylko w opcji 3w1 (z nosidełkiem w zestawie)

ttp://www.adamex.pl/barletta
-w większym sklepie Smyk był pokazany, ale tam to drogo jeśli chodzi o wózki :/ opcja 2w1 kosztowała tam ok 1500/1600zł + fotelik ok 200/300zł a gdzie indziej znalazłam go za ok 1500/1600 w opcji 3w1

Witam. My też rozglądam się za takim wózkiem :) ale myślę o używanym, można kupić nawet o 500 zł taniej a są naprawdę w bardzo dobrym stanie. A kolor taki jak na zdjęciu? Bardzo podobne są tez z Tako.

Również witam :)
U mnie wczoraj masakra, wieczorem złapała mnie taka zgaga, że nie szło wytrzymać - całe szczęście że mięta pomogła. Ogólnie noc nieprzespana budziłam się co jakieś 30min a o 5tej już pobudka. Jak narazie o dziwo czuje się jakbym spała co najmniej z 10h! :)

Dziś zaczynam oglądać się za ubrankami :) z racji tego, że większość otrzymanych były dla chłopca a tu jednak Nam się dziewczynka pojawiła mam co robić :D

Malutka - dostałaś już te butelki? :) też je zamówiłam :D - nie mogłam się oprzeć takiej ofercie :) hehe
Dostałam, dostałam :D Są naprawdę fajne.

Palce mi u rąk spuchły i nie mogę ściągnąć obrączki. Szybko zaczęło mi się puchnięcie.

Kylla jak za długo będziesz goraczowała to idź do lekarza, bo może lepiej antybiotyk.

Ewa90 to z mieszkaniem lepiej nawet pomieszkac te chwilę z mama a mieć swoje większe.

Niby nie sama ale uwierz mi że wolałabym żeby mojego ojca nie było w moim życiu. Ma problem z alkoholem i delikatnie mówiąc nie wspominam go dobrze. Ale pewnie gdybym musiała to też bym na starość mu pomogła, dziwne sentymenty.

Wioleta93 mam taką samą sytuacje jak Ty. Mój "kochany" tatuś odezwał się po latach bo zachorował i potrzebował pomocy. Takie to życie jest. Zamiast on mi to ja jemu musze pomoc.

reklama
Mnie też jakieś przeziębienie łapie. Wczoraj jakby jelitówka, miałam takie skurcze jelit ze myślałam że rodzę, poszłam z dwa razy do toalety i przeszło. Wzięłam buscopan i położyłam się do łóżka. A dzisiaj gardło mnie boli. Zrobiłam siebie herbatkę malinowa i zjadłam ząbek czosnku na kanapce. Może mi przejdzie, ostatnio tez leczyłam się czosnkiem i przeszło szybko.

Do góry