reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

O właśnie czytam o tym:D jak do odkurzacza :D toz to dziecko przecież moze jakiez traumy dostać:D to tak poważnie? Dzieci sie nie boja takiej techniki?

reklama
Cześć dziewczyny :) widzę, że zakupy apteczne planujecie. Może ja też już powinnam się rozejrzeć za czymś takim tylko w angielskiej wersji.
Dzisiaj pojechaliśmy z mężulą oglądać wózki. Zaliczyliśmy dwa duże sklepy. Ja wcześniej bardzo wiele modeli przejrzałam w necie, ale to nie to samo co pomacać na żywo! Byłam już zdecydowana na zakup konkretnego wózka tydzień temu, ale znalazłam kilka niepochlebnych opinii, które dały mi do myślenia. Wybór wózka - to jak same wiecie jest żmudny proces… zaczęło mnie to męczyć i kazałam mężowi zadecydować. Jemu spodobał się Silver Cross Pioneer i chyba go kupimy. Dokupimy adaptery do nosidełka Maxi Cosi i już!
Widziałam dzisiaj ten przewijak z wanienką na żywo i bardzo mi się spodobał :) http://www.toysrus.co.uk/babiesrus/...eSsGuN55p-z3I8QoGD-7dMyItwv4Z1EoxAaAthL8P8HAQ
Bardzo podobny jest do tego firmy COSATTO ale ich model dużo droższy.

Ostatnia edycja:
Jutro Wam dziewczyny napisze na wyprawkowym watku co mi tak drogo te apteczne rzeczy wyszly :p na gemini tez sa rozne higieniczne rzeczy i liczylam z nimi bo jak bede zamawiac to zamowie od razu w jednym miejscu.

Witaminy dla niemowlat sa tez teraz w sprayu jakby sie ktos bal tych twist-off :D psik do buzi i z glowy ;)

Basi ja pisalam o katarku kiedys na wyprawkowym, bo u nas akurat byl na czasie. Super sprawa! Tam jest jakis taki specjlany system porobiony ze dziecku mozgu nie wyssa :D a jaka ulga dla dziecka przy wrednym katarze. Gruszka jak dla mnie do zici (ze tak po naszemu napisze), nie uzylam ani razu. Aspirator do samodzielnego wysysania jest dobry do czasu kiedy dziecko sie nie wierzga. Moja corcia na poczatku pitala przed odkurzaczem i musielismy z mezem razem ja trzymac ale lepsze to niz glut splywajacy do gardla i rzygansko albo zapalenie oskrzeli /pluc :/ Potem juz sama latala do odkurzacza wyciagnac "pana gluta" :D

Malutka - posiadam komody malm z 5cioma szufladami, jestem z nich bardzo zadowolona bo są pojemne :) dla dzieciaczka planujemy zakup 4szufladowej też z serii malm :) przeglądając wiele aranżacji pokoi dziecięcych ciągle na nie natrafiałam.

Przeważnie śpię na prawym boku, na lewym też się staram ale najlepiej mi zasnąć na plechach.
Niestety nie ma mowy abym przespała całą noc na lewym boku, mam skrzywienie kręgosłupa i nie dało by się wytrzymać mimo chęci.

U mnie dziś strasznie senny dzień, kochany mąż obudził mnie małym chrapaniem tuż obok mojego ucha coś koło 6tej zanim ponownie zasnęłam to troszkę zleciało, a po 9tej już pobudkę mi zrobił. :)
Pogoda też nie była zachwycająca deszczowo, a pod wieczór tak mgliście że nic nie widać :/

Nasz maluch wczoraj wieczorem dawał o sobie znać - nawet mąż pierwszy raz poczuł że coś się dzieje :) - wielka radość.

A u mnie jakiś kiepski ten weekend:/ Wczoraj przez większą część dnia mnie brzuch pobolewał, tak ciężko mi było, nawet się nospą ratowałam. Dzisiaj za to z brzuchem lepiej, ale pobolewa mnie kręgosłup + zaczyna mi się przeziębienie. Kiepski okres na chorowanie:/

Dziewczyny wu tak piszecie o tych rzeczach aptecznych i w ogole... I dochodzę do wniosków ze nie wiem od czego mam zacząć i co mam kupować . To moje pierwsze dziecko i czasem.sie juz gubie

Dziewczyny tez nie leżę cały czas na lewym boku, tak jak piszecie nie da się ;) ale na prawym boku nie leżę. Czaaaasami dosłownie na 3 min jak juz lewa strona i plecy nie pozwalają na sen to taka szybka regeneracja na prawej stronie. A z tych wszystkich pozycji to lewa i plecy i dodam, że brakuje mi spania na brzuchu ;) z reszta pewnie nie tylko mi :)
Siasia S co to jest ten katarek? Zaciekawilas mnie stwierdzeniem, że nie wyssysa :)

Witam z rana.

Jej Wy juz zakupy apteczne robicie, szybkie jestescie :-D ja stwierdzilam, ze aptekę na koniec zostawiam.

Madzia nie martw sie,.u mnie tez pierwsze i juz sie gubie powoli w tym gąszczu planowanych zakupów :-D musze usiąść kiedys i pospisywać z wątku wyprawkowego co mi potrzeba.

O tym katarku czytalam, ale sama nie wiem. Wierzę, ze super sprawa jak siasia z doświadczenia opowiada ale jakos nie mam przekonania.. sama nie wiem :p

Dzisiaj sie obudziłam z bólem brzucha, totalnie nie fajne uczucie :/

A jeszcze na dodatek dzisiaj moją mamę zawoze do szpitala na oddział kardiologii, bo ostatnio jej źle wyniki wyszly i EKG słabe :(

Kaylla zdrowka!

Madzia spokojnie, ogarniesz :) a jak czegos zapomnisz to swiat sie nie zawali, bo teraz wszystko jest dostepne w sklepach od reki ;)

Edziorka oooo mi tez sie chce juz na brzuchu spac spowrotem... :) Katarek to taka rurka jak aspirator tylko nie musisz sama zasysac gluta, ale podpinasz normalnie do odkurzacza (tez mnie to przerazilo jak o tym uslyszalam) i glut tam wpada. Plusy takie ze nie trzeba jak przy tych fridach dokladnie trafic do dziurki, co przy wiercacym dziecku bywa niemozliwe, no i jest dokladniejszy. Poczytaj, poogladaj filmiki na necie i o katarku i fridzie :)

Kasik ja jeszcze aptecznych zakupow nie robie tylko liste na razie ;) Tez nie bylam przekonana do katarku. Trafil sie nam upierdliwy katar u dziecka i pediatra polecila. U malych dzieci glupi katar moze szybko przejsc w zapalenie oskrzeli/pluc/ucha jak nie jest odciagany wiec tonacy brzytwy sie chwyta ;)
Zdrowka dla Twojej mamy!

reklama
Madzia - nie martw się nie Ty jedna się gubisz, też z niecierpliwością oczekuje pierwszego maleństwa a tu tyle się dzieje. Też nie myślę jeszcze o tym wszystkim, jeszcze trochę i będę wertować fora żeby pospisywać to co dziewczyny piszą.

Ksik- oby ten ból był chwilowy.
mi całą noc maleństwo dawało o sobie znać, nie dość że późno poszłam spać to o 3 już pobudka :/ chwilowo o spaniu na razie nie myślę, niebawem zabieram się za przeglądanie i segregowanie ubranek.
Za mamę trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! zdrówka i poprawy wyników życzę jej.

Do góry