reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Aaa to pewnie :) chociaz jak ja podliczylam apteke to mi wyszlo ponad 300zl :p Ogolnie myslalam ze duzo rzeczy mam po corce, a jak podsumowalam to co musze kupic to troche jednak wydatkow mnie czeka :/
Ogladalas mecz? Ja wymieklam :p nie na moje nerwy ;)

reklama
Ewa, wiem wiem. Pewnie niektóre rzeczy kupię online, bo taniej a częściej własnie stacjonarnie i zostawię sobie część kasy na karcie w razie w na jakieś leki.

Siasia, oglądałam... normalnie trzęsłam się z nerwów, płakałam, krzyczałam, smsowałam z przyjaciółkami. Nerwy, nerwy. Ale najważniejszy wynik :D

Dziewczyny co wy kupujecie w tej aptece wyprawkowego, że tyle kasy wam idzie?

Ja śpię na obydwu bokach, bo nie da się spać cała noc na lewym, to idzie zdrętwieć.

Ja dzisiaj cały dzień senna jestem jakoś.

No właśnie dziewczyny napiszcie co kupujecie, to przynajmniej będę wiedzieć na co mam jeszcze oszczędzać kasiorkę :D

Ja śpię też na obydwu bokach ale nadal najwygodniej jest mi na plecach i w takiej pozycji często się budzę :/

Ja nie wiem co siasia tam liczyła :)
Ja chcę kupić tylko witaminę D, sól fizjologiczną, Katarek, Octenisept, Tantum Rose. Może właśnie osłonki na brodawki, podkłady i wkładki laktacyjne. Chyba nic więcej nie będę brać na początek :) Chciałam też herbatkę na laktację, ale nie wiem, to później.

A czytałyście o herbatce z liści malin? https://parenting.pl/portal/herbata-z-lisci-malin Któraś z Was ma zamiar pić, albo piła przy poprzedniej ciąży?

Malutka466 to i tak wyjdzie sporo, bo octanicept jest drogi.w katarem chyba z 60 zł.

Nie ma kupować co wcześniej, bo na te produkty są daty ważności.

Jak zamierzacie karmić piersią to potrzebna jest dla dziecka wit d. plus wit. K. przez 3 miesiące a sama wit d. przy karmieniu mlekiem modyfikowanym.

O herbacie z liści malin słyszałam, ale nie piłam wcześniej.

Ja i tak mam octanicept w domu, bo to teraz używa się zamiast wody utlenionej. Na każdą ranę. Dla dziecka i dla dorosłych. Ja kupuje te mniejsze butelki, bo większych nie jestem w stanie zużyć przed końcem daty ważności.

Dziewczyny a ten katarek to takie cos do odciągania, tak?:D octanicept mam w spray'u używam do przemywania mojej piersi. A z tymi witaminami dziewczyny to to są witaminy dla bobasa, czy jesli karmimy piersią dla nas?

reklama
Dziewczyny a ten katarek to takie cos do odciągania, tak?:D octanicept mam w spray'u używam do przemywania mojej piersi. A z tymi witaminami dziewczyny to to są witaminy dla bobasa, czy jesli karmimy piersią dla nas?

Witaminy dla bobasa się kupuje. Są w kapsułkach i to się wlewa dziecku do buźki, dużo tego nie ma więc się nie zakrztusi.
Katarem jest do odciągania kataru, podłaczasz do odkurzacza.

Do góry