reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Ja tez nie mam jeszcze nic zapisanego co trzeba kupić ;p
czekam aż pokoik się zrobi i wtedy zacznę nad tym myśleć :p na razie leżę i odpoczywam :p jakąś śpiąca się robie mała w przedszkolu to ja mogę się położyć :)

reklama
Hey dziewczyny :)

My dziś juz po wizycie Pani położnej:) Na moje wszelkie wątpliwości udzieliła mi odpowiedzi wiec mogę dokończyć zakupy kosmetyczne:)
Dostaliśmy jakąś płytkę z pielęgnacja malucha to sobie zaraz odpale i poogladam:)
Jeśli chodzi o katarek to słyszałam (od kolezanek) ze jest super. Również go zamówiłam a do tego wrazie co gruszke na lżejszy katarek , chodź myślę że lepiej podłączyć do odkurzacza aspirator raz dwa odciągnąć i się nie bujać z tym :)

Cześć!

Wyobraźcie sobie, że dostałam wczoraj dwie wielkie paki ubrań po córkach kuzynki I chyba załatwiło mi to temat wyprawki odzieżowej dla mojej maluszki :D Ubranka w bardzo dobrym stanie, super materiał, nieznoszone. Niestety prawie wszystko w różu, ale jakoś to przetrwam. Dokupię po prostu jeszcze po parę sztuk ubranek w innych kolorach :)
Czy tylko ja jako przyszła mama dziewczynki mam problem z tym, że w sklepach praktycznie wszystko co dla małych kobietek jest w odcieniach różu?

Co do spania to ja sypiam jeszcze czasami na brzuchu :) Nie jest aż tak duży, żeby mi przeszkadzał. Na prawym boku również sypiam.

Wszystko wyjdzie w praktyce, z katarem też :) Ktarku nie miałam przy synu, na szczęście nie miał katarów często więc u nas aspirator wystarczył, woda morska, oklepywanie plecków i do 3 roku życia nie chorował na tyle poważnie, żeby mieć antybiotyk.

Ja nie mam nic kupionego, poza butelką i pieluszkami z flanelkami.

Ewa90 tak z kosmetykami to się wstrzymaj, bo daty ważności są. Zresztą ja nie kupowałam sudocremu a potem nagle z tych gratisowych paczuszek miałam 3 słoiczki.

Madzia0903 - zrób sobie listę a potem odhaczaj jak coś kupisz. Jak czegoś nie kupisz od razu to też nie tragedia.

Plucik tez śpiąca jestem, syn w przedszkolu i się zastanawiam czy się nie położyć.

U mnie dziś pada śnieg, i lepiej niż miał marznący deszcz, oby się to nie zmieniło.

Jeszcze dzisiaj mam usg piersi, oby tam też nic się nie zmieniło.

Ja sudokremu w ogóle nie kupuje do pupki kupuje linomag i alantan plus.
A zamierzam zamówić w marcu w aptece gemini.
Jeśli plan będzie dalej ze w 37tyg cc to wychodzi ze 11 kwietnia mi wskakuje 37tyg i w tych dniach jakoś będzie dzidzia:)
A jeśli chodzi o daty ważności to kupiłam w promocji przykładowo oilatum i jest ważny do końca roku 2017 Wiec ja osobiście jeśli mi się trafiają okazję i widzę że data przydatności jest długa to biore i nie czekam :)

Tragiczna noc za mną... Nie wiem czy godzinę przespałam. Nie mogłam zasnąć chociaż byłam strasznie zmęczona. I teraz jeszcze do pracy... Niech mi ktoś odda normalny sen :-(

Chyba ta noc jakąś dziwna była, że spać nie mogłyśmy. Ja po północy zasnęłam a o 4 pobudka. Córcie wyszykowałam do szkoły i przysnełam do 9 :)

A mi jak nigdy spało się dobrze i długoooo strasznie , budziłam się ze 3 razy i za każdym razem byłam wyspana :)
Za to moja noc poprzednia była tragiczna bo miałam.okropny sen ze mój M zmarł :( płakałam wręcz wyłam przez sen (z opowieści M)

U mnie też kiepska noc... zasnęłam o 1 dopiero :/ Ogólnie nie mam problemu ze spaniem, ale raz na jakiś czas mi się taka noc przytrafia jak za dużo myślę ;) Łapie mnie czasem stresik jak to będzie w maju.

Dziewczyny biorę się zaraz za wypisanie tych aptecznych rzeczy na wyprawkowym ;)

reklama
Do góry