reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Ja dzisiaj zostałam obudzona przed 5... moja teściowa coś gadała do teścia tak głośno, że się wybudziłam i miałam problem z zaśnięciem później. Zasnęłam po 7 i obudziałam się koło 10. Jestem taka śnięta... a Kuba mnie tak kopał nad ranem, nie wiedziałam, jak się położyć, żeby przestał. Na lewym, na prawym boku, na wznak, a on dalej kopał :)

Dzisiaj mam w planach po meczu zrobić listę rzeczy, jakie z apteki chcę mieć. Przejdę się do apteki i zapytam czy wszystko mają. Bo nie wiem czy w aptece dostanę podkłady poporodowe, osłonki na sutki.

Wczoraj byliśmy w IKEI i to był błąd. Tyle ludzi! A wiecie co mnie najbardziej wkurzało? Co jakieś 10 minut był komunikat: Adaś lat 4 czeka na rodziców na linii kas, Tomek Nowak czeka na rodziców przy dziale tekstylia, Mała Kasia czeka na rodziców... Jak można zgubić dziecko?? Poza tym, jak można w takim tłumie puścić dziecko samopas? Jak można? Ja w takie dni oblężenia nie mam zamiaru chodzić z dzieckiem po galeriach. A ile ludzi w tej restauracji? Jeny gotować nie umiecie ludzie? Chyba jestem jakaś dziwna, że mnie to drażni.
My wczoraj musieliśmy jechać, bo inaczej mężowi przez najbliższe kilkanaście dni nie pasuje, a chciałam na żywo zobaczyć tę komodę MALM (któraś z Was pisała, że ją ma) i chyba faktycznie się na nią skusimy. Bardzo fajna, solidna, pojemna bardzo.

reklama
Malutka466 spisz normalnie na prawym boku? Czytałam, że się nie powinno, bo powoduje to ucisk jakiejś żyły, a to zaburza prawidłowe krążenie krwi. Ciekawa jestem co Wy na to Mamuśki? :)

Malutka466 spisz normalnie na prawym boku? Czytałam, że się nie powinno, bo powoduje to ucisk jakiejś żyły, a to zaburza prawidłowe krążenie krwi. Ciekawa jestem co Wy na to Mamuśki? :)

Tez o tym slyszalam, ale mimo ze przeważnie zasypiam na lewym boku to i tak mimowolnie w nocy sie przekrecam i ogólnie wierce, takze i na prawym boku tez sie spac zdarza :p

Co tan kobitki sprawiacie na obiad? U mnie zupka warzywna i pierogi z mięsem :-)

Malutka tez dla mnie to nie do pomyślenia, zeby zgubic w sklepie dziecko :/ jak nie umiesz dopilnowac to nie pakuj sie w taki tłum..

Zapisalam sie do szkoly rodzenia, 19 stycznia rozpoczynają się zajęcia. No ciekawe czego interesujacego sie dowiem :p

Edziorka ja tez staram sie zasypiać na lewym, ale nie wyleże cała noc na jednym boku bo pozniej mnie wszystko boli. Wiec to z jednego boczku, na drugi ( jak leżę na bokach to bardziej nawet na brzuchu niż na plecach bo tak mi wygodnie) a jak boki bolą to sie turlam na plecy, dzis miałam łóżko tylko dla siebie wiec spałam całym ciałem rozciągnięta na naszym king size :D nie wiem czy to ma znaczenie, ale ja śpię na łożku wodnym i ono mnie nie uciska bo sie dopasowywuje do ciała jak dobry materac i nie czuje zgagi, po leżeniu na prawym, bólu pleców po leżeniu na plecach... Myśle ze kluczowe jest to kręcenie :D
U mnie dzis pan rosół. A na drugie z warzyw zrobię sałatkę jarzynowa i udka:) udka z rosołu, spieczone w takim czymś co piecze powietrzem i nie potrzebuje tłuszczu, albo potrzebuje mała łyżeczkę. Uwielbiam to urządzenie :)

Ja staram się zasnąć na lewym, ale fizycznie przespanie całej nocy na jednym boku jest niemożliwe. Nie przesadzajmy z tym też. Kiedyś ludzie o czymś takim nie wiedzieli i spały kobiety, jak chciały... i zdrowe dzieci się rodziły.

Nie mam zakrzepicy ale mam mutacje genu Leiden co powoduje sklonnosc do zakrzepicy wiec zapobiegawczo biore heparyne od poczatku.
U nas dzis dobrze. Brzuszek nie twardnieje.

Edziorka moj lekarz tez mi gada zawsze zebym starala sie na lewym boku wiecej lezec ale wiadomo, ze sie nie da tak w jednej pozycji wytrzymac nocy wiec sie wierce :) nie ma co przesadzac ;)

Malutka moglabym z Toba piatke przybic, bo mnie tez ludzie w sklepach irytuja ;) ja jezdze jak potrzebuje cos kupic albo obejrzec na zywo, a nie na wycieczke z rodzina z nudow. Zakupy apteczne sprawdz czy taniej nie wyjda przez neta, bo zazwyczaj internetowe apteki sa tansze, a przy takiej ilosci rzeczy jakie musimy kupic przesylka pewnie bedzie za free ;) Acha i ja mam ta komode MALM biala i jestem z niej zadowolona wiec polecam.

reklama
Do góry