reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Dziewczyny nie wiem czy jestem przewrażliwiona czy jak ale córcia kopie 5-7 razy caly czas w jedno miejsce w podobnej odległości czasowej ... nie boli ani nic czy to może byc czkawka ???

Madzia0903 jak dziecko kopie w jednym miejscu to niech kopie, ważne, że kopie. A teraz zgaga to może być tak, że masz ja od wszystkiego, bo np. za rzadko jesz, za duże porcje itd. a może po czymś konkretnym i to trzeba by było wyelimować z diety. Ja nie pije w ogóle herbaty w ciąży, zrezygnowałam na początku, niestety też zrezygnowałam z kawy, bo stwierdziłam, że po tym może mnie męczyć bardziej zgaga a męczyłam strasznie. Nie jem cytrusów albo rzadko. Raczej pieczone i gotowane potrawy, chociaż nie zawsze, ale wtedy mniejsze porcje. No i nie pije po posiłkach ani w trakcie. Najwyżej jeden lub dwa łyczki. Ja piję tylko wodę niegazowana i czasem nestea. Akurat po tym nie mam zgagi. Zgaga tez może być po sokach z kartonu. To wszystko to minimalizacja, bo zgaga czasem jest od wszystkiego w ciąży. Ja na końcówce ciąży z synem miałam nawet po wodzie zgagę. Można brać rennie, mi nie pomaga.

Witam w sobotnią noc a raczej juz w.niedzielę :-) większość z was pewnie smacznie śpi a ja ni chu chu zasnac nie mogę.mały kopie jak szalony. Jeszcze przez przypadek ksiazka mi z rąk wypadla i w brzuch rogiem uderzyła wiec mały ba pewno zbytnio sie nie ucieszył ze go mama bije :-)
Jeśli o zgage chodzi to na szczęście jej nie mam ufff. Wczoraj zjadlam chyba z kilogram mandarynek!!! Nie mogłam sie powstrzymać :-) a sok ze świeżo wyciskanych pomarańczy moglabym litrami pić. Tak dobrze znoszę ciążę ze az sie boje co bedzie dalej.zeby nie bylo tak ze pod sam koniec da mi w kość!! Jedyne co mi dolega to troche mnie kregoslup zaczyna.boleć no i "posikiwanie" :-) niesadzilam ze na prawde mozna nietrzymac moczu. A tu raz mi sie zdarzylo ze jak kichnelam to dobrze ze bylam w domu bez swiadkow bo calkiem po prostu sie posikalam!!!! Masakra.tak zwany kich z niespodzianką ;-)

Waiting4beans, niestety znam ten ból. Na początku ciąży jak jeszcze tak strasznie wymiotowałam to podczas wymiotów zdarzało mi się mimowolnie opróżnić cały pęcherz. Strasznie to żenujące dla młodej kobiety takie wpadki. Teraz też się zdarza przy kaszlu czy kichaniu.

Cześć dziewczyny witam po dłuższej nieobecności. U mnie epidemia ospy przed świętami i w święta jedna córa po świętach mąż a teraz od tygodnia druga córka, a mi się jeszcze przeziębienie przyplątało katar mam straszny, gardło juz nie boli ale zamiast mówić skrzypie. A jeszcze dzis kolęda masakra ( u nas zawsze kolacja jest na zakończenie kolędy na naszej ulicy) .
Jesli chodzi o pieluchy to do szpitala powinna starczyć standardowa paczka jedynek jak cos to zawsze ktoś porzuci. Mi np z cora jednyki dlugo służyły bo kruszynka byla (2150g i 46 cm)

Kurcze, tak czytam, że Wasze dzieci takie ruchliwe, a Pola od jakiegoś tygodnia jedynie mnie muska i to rzadko... Może już jej się ciasnawo robi? We wtorek zapytam lekarza.

Niesia moja mała tez ostatnio rusza sie hmmm inaczej niż do tej pory. Albo nabiera powabnosci dziewczynki, ale jest leniwa...:D czuje ja, ale wcześniej czasem czułam piruety, obroty, a teraz pukanie, lekkie kopanko... Ale wszystko z gracja:D moze rzeczywiście dzieci są większe i maja mniej miejsca.... Albo takie ich charakterki :)
Co do zgagi, to ja tez narazie nie narzekam, nawet jak sie zapomnę i zjem cos niedobrego (smażony kotlet, jajecznica, czekoladki) to garść migdałów, woda mineralna czy mięta mi pomaga.
Co do posikiwania, tez myślałam ze to jakieś przesadyzmy:D aż tu nagle ostatnimi czasy, przy kichaniu, śmianiu do łez czy innych zachowaniach układu pokarmowego :p zdarzają mi sie mokre majtki... :/
Piękny stan :D
Ah i dzień dobry kobietki:)

waiting4beans zdaje się, że pracowałaś za granicą ? W Polsce nie ma znaczenia czy umowa jest na piśmie - umowa powinna zwyczajnie być i można dochodzić w Sądzie Pracy ustalenia stosunku pracy, bo może być ustna. Gdybyś była w PL radziłabym i dostarczyć pracodawcy info o ciąży, bo kobiety w ciąży nie można zwolnić. Nie wiem w którym kraju jesteś, ale idź do prawnika.

reklama
Do góry