reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Basia mój synek jest ułożony nóżkami do dołu wiec najbardziej czuje ruchu na dole i również w okolicy pępka z lewej strony :)
Gosia widzę ze mamy dziś taka sama zachcianke :) Moje postanowienie noworoczne było aby nie jeść słodyczy , ale jak pomyślałam dziś o lodach to aż mi mordke wykreca i zaraz z moim M jade po kubelek :D

reklama
Niesia tez póki co nie zamierzam rezygnować z przytulanek. Lekarz nawet nam zalecił :-D

Ej baby! Narobilyscie mi ochoty na lody! Na szczęście mam w zamrażarce :-)

Moja Niunia ustawiona juz od kilku tygodni glowka w dol i bardzo nisko ja czuje, co czesto jest nieprzyjemne.
Ale bardzo ladnie pozuje i mamy dobre warunki jesli chodzi o usg.
Co do przytulania to w dalszym ciagu mam od lekarza zasade '3xS'
*spokoj fizyczny
*spokoj psychiczny
*spokoj seksualny

Kobiety WOW myślałam, ze mnie kilka dni nie było a byłam wczoraj:-D
taka dyskusja poczytam ale chyba do każdej się nie odniosę bo 11 stron przede mną:sorry2:

sweetgrape, vanessa witajcie

Basi89 ja ryczę jak coś sentymentalnego zobaczę, a to "600g szczęścia" jakoś niechcący włączyłam, a to o dzieciach coś poczytałam hehehe i bek:-D ale nie martwię się -po prostu wyryczam się i tyle:laugh2: imię dla córki wybrane było prosto -jedyne o które się nie kłóciliśmy zostało. Teraz wybrała córka więc problem z głowy. Dziecko łazi wszędzie i dookoła -maszeruje
kasik90 chciałabym się nudzić na wolnym a dziś nawet książki nie zdążyłam otworzyć... takie sny niestety będą nas nawiedzać coraz częściej -podświadomosć
Ewa90 robię ze sobą to co przed ciążą bo wyglądałam jak hohoł dopóki rzygałam -po 19 tc wróciłam do żywych
Małka taaak mój M tak się zachwyca tym że jestem sexi-mama ze już nam zapanował 3 dziecko:szok:
GosiaLew masz raję co do tych badań cukru -tym bardziej w naszym stanie. Ogarniesz nie bój nic -pomyśl, że mój M studiuje, ja po porodzie tydzień-dwa też idę do szkoły, córka przedszkole, M praca -on zajęcia w weekend, ja w tygodniu a córkę z przedszkola trzeba odebrać... będzie się działo
Malutka466 ja czekam na potwierdzenie

Ja póki co na brzuch nic nie używam ale już zamówiłam La roche posay AP+

Co do żeli i malowania paznokci -pamiętajcie że w szpitalu wolą widzieć płytkę właściwie to nie wiem czemu ale w szkole rodzenia prosili żeby jednak mogli kontrolować -bo jak paznokcie sinieją itp to dla nich ważny sygnał

Edziorka jak to nie masz książeczki przebiegu ciąży "Maternity Notes"?!!!!
Każda kobieta przecież ją dostaje na pierwszym spotkaniu z położną kiedy ona po raz pierwszy odwiedza Cię w domu i przynosi ją w raz z tymi wszystkimi bezpłatnymi próbkami i ulotkami. No i wówczas zadaje szczegółowe pytania na temat Twojego i ojca dziecka stanu zdrowia. Wypytuje szczegółowo o choroby w obu rodzinach i to notuje, a ty to musisz podpisać. A następnie wkleja to do Maternity Notes.To jak niby przechowujesz dotychczasowe wyniki??? Po pierwszym USG powinnaś mieć spotkanie z położną w szpitalu i ona przecież robi notatki z badania, waży Cię i opisuje na jakie badania krwi zostajesz wysłana właśnie w Maternity Notes.
Przecież w razie czego w tej książce zapisuje się skrupulatnie cały przebieg ciąży i z nią powinnaś chodzić na wszystkie badania i spotkania z lekarzem. Nie wspominając, że zabierasz ją również w podróż.
Wybacz, że pytam ale nie jestem pewna czy Twoja sytuacja jest wynikiem pecha/zaniedbania albo słabej znajomości angielskiego.
Wg Materniny Notes powinnaś umówić się na spotkania z twoją położoną w twoim ośrodku zdrowia w następujących terminach:
- 15-16 tydzień
- 25 tydzień
- 28 tydzień
- 31 tydzień
- 34 tydzień
- 36 tydzień
- 38 tydzień.

Ostatnia edycja:
Hajduczka wiem, że na tym etapie ciazy powinnam juz dawno mieć tą książkę - to już moja druga ciąża w UK. Wizytę u poloznej mialam dosyć późno i nie przychodziła do domu tylko ja gdzieś wędrowałam. Wyniki z usg mam w "koszulce" a pozostałe wpiela mi do tej książki właśnie i powoedziala, że dostanę ja dopiero na następnym spotkaniu, bo muszą wprowadzić wszystko w szpitalu do bazy. Język językiem co chce to wydukam, ale do położnej mam tłumacza, wiec język nie gra tutaj roli.

Edziorka naciskaj przy kolejnym spotkaniu na tłumacza żeby wymógł na niej, żeby Ci jak najszybciej dała tą Maternity Notes. Nie rozumiem dlaczego tyle czasu zajmuje jej wypełnianie dokumentów, bo to ona odpowiada za wprowadzenie danych. Podejrzewam również, że nie odwiedziła Cię w domu, bo tłumacz pracuje tylko na terenie szpitala lub ośrodka zdrowia.

Ostatnia edycja:
Moje dziecko dzisiaj jest nadpobudliwe a mamusia ledwo żywa.

Planujemy z mężem remont mieszkania. Za bardzo nie wiedzieliśmy jak przedpokój zrobić
Jakie ściany, meble itp. No o w końcu usiedliśmy dziś i ustaliliśmy co chcemy i jak to ma wyglądać. I tak zaczniemy nie wcześniej niż za miesiąc, ale w końcu mam wizję przedpokoju :) a mamy długi i wąski przedpokój

reklama
Hajduczka dane wypełniała przy mnie na 1 wizycie, coś a la wywiad środowiskowy i na tym też spotkaniu powoedziala, że książkę dostane na następnym spotkaniu. przy Zuzce tez nie miałam położnej w domu, jedynie po porodzie środowiskowa przyszła raz.
Dziewczyny macie bóle z prawej strony w boku najczęściej przy wstawaniu? Nie wiem jak je opisać, ale są takie ściągające jakby... :/

Do góry