reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Mam jakiś dziwny dzień dziś. Dzieć szaleje od rana, kopie mnie nawet jak chodzę. Mi jest słabo i kręci mi się w głowie. Dawno już nie miałam zawrotów.

reklama
Dostałam dzisiaj potwierdzenie udziału w tych warsztatach: Bezpieczny Maluch. Linka dawałam w innym wątku.
Już myślałam, że odwołali.

Dzisiaj dzień leniuszka, miałam jechać do mamy po kurtkę zimową, ale ja nienawidzę prowadzić samochod w śniegu, a spadło z 8cm i nie odśnieżali drogi jeszcze.

Kobietki gdzie czujecie swoje pociechy? Czy to możliwe ze 23 tc już leży główka do dolu? Normalnie do tej pory czułam mała wyraznie pod pępkiem to z lewej, to z prawej sie "odzywała" a od wczoraj wydaje mi sie ze mała kopie w gorze brzucha, nad pępkiem...

Kobietki gdzie czujecie swoje pociechy? Czy to możliwe ze 23 tc już leży główka do dolu? Normalnie do tej pory czułam mała wyraznie pod pępkiem to z lewej, to z prawej sie "odzywała" a od wczoraj wydaje mi sie ze mała kopie w gorze brzucha, nad pępkiem...

Tez tak w okolicy pępka raczej.

Alez pojadlam.. chyba urodze :-D jak mi sie troche ulezy to idziemy później z mężem na sanki :-D

Basi89 ja czuję najczęściej z lewej strony na dole - tam są nóżki i po skosie z prawej strony przy pępku. Lubi też kopać po szyjce, to wtedy nie jest przyjemne.

Mój mały ma główkę w dole, przy lewej pachwinie, a nóżki przy pępku. I najbardziej go czuje właśnie przy pachwinie. Kopie, macha rączkami, wierci się bardzo.

U mnie dziecię jest nisko. Czuję je gdzieś tak pod pępkiem, a nad spojeniem łonowym.

Dziewczyny, a jak u Was z przytulaniem? Tzn. będziemy wchodzić już powoli w wysokie tygodnie - czy macie zamiar rezygnować z seksu na ten czas? Ja cały czas przytulam się z moim M., bo i chuć w tej ciąży mam sporą, ale powoli zaczynam się martwić czy nie zaszkodzę.

Niesia_88 na razie jak nic u mnie nie dzieje się po to nie rezygnuje z przytulania. Tylko po każdym mam skurcz ale to ponoć normalne, bo się oksytocyna wydziela :)

Mam ochotę na lody musze P. wysłać, bo ja nosa z domu nie wystawiam :)

reklama
Hajduczka właśnie Ty miałaś powody do tego, żeby mieć częściej usg, ale w standardzie są tylko 2. Żadnej książeczki nie mam. Teraz 16go moooze dostane książkę ciazy. Jesli chodzi o leki i dentyste to się z Tobą zgodzę. Tutaj akuratnie mają +.
U nas "przytulasy" są kiedy to ja mam ochotę... niestety mój mąż jest tym powodem czasami zawiedziony, ale nie mam ochoty robić czegoś na co nie mam najmniejszej ochoty. Cóż. .. takie moje prawo ;)

Do góry