reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

brat kupil mi detektor ale nie taki z zelem jak do usg tylko taki który działa jak mega głośnik im ciszej dookoła nas tym lepiej slychac co się dzieje w brzuszku każdy ruch serce itp. . Wczoraj tak buszował młody (chyba ) że aż uszy bolały hehe . Do detektoru jest dodatkowo mikrofon przez który można mówić do dziecka zaczne pewnie dopiero jak będę wiedziała w 100% kim jest lokator :)

reklama
Cześć dziewczyny! Ja byłam wczoraj na porządnym połówkowm usg. Było super :) to już 20tc + 2 dni. Dziecko zupełnie inaczej wyglada, jak na prenatalnych. Chodzę do lekarza na NFZ, wiec nie widzę dziecka co wizytę. Było cudownie! Pomiary wszystkie w porządku, wazy 330g i rośnie tak, jak powinno. Termin z OM był 3 maja, z wczorajszego usg 1 maja. Wchodziłam na badanie 2 razy, bo fasolka nie chciała się obrócić, żeby lekarz zrobił jej konieczne pomiary. Nawet 3D nie wyszło, bo buźki nie chciała pokazać :((( A za drugim razem tak się rozkraczyła, ze pokazała siusiaka! Heheh będę miała syna!

Co za noc... wierciłam się i kręciłam, nie wiem o co chodzi
Ja połówkowe mam chyba jako ostatnia -dopiero 11.01 ale tylko takie terminy były do tego lekarza a jest polecany więc już zostawię

Evelina89 bardzo dobre połączenie smakowe -polecam. Nie pierwszy raz taką jem tylko z innymi dodatkami. Burak gotowany, pokrojony do tego feta rozdrobniona, sezam uprażony i świeży szpinak. Szpinaku nie miałam a rukola średnio pasuje więc zjadłam ją osobno. Nawet doprawiać nie trzeba -jest dobre
mynia618 spróbuję ale to po konsultacji z lekarzem... mam w piątek wizytę więc już poczekam
Mart81 ja byłam chora na toxo a mój kot nie heheh dobrze ze go nie zaraziłam biedaka:-D postaram się sama ten ocet uwarzyć, mam nadzieję że pomogą naturalne lekarstwa i sposoby
Niesia_88 nie sądzę, żebyś powinna się martwić. Im więcej ja się ruszam tym mniej rusza się dzieć bo i po co -jak śpi skoro go bujam. Macica też rośnie więc myślę że póki nie nabierze wprawy i nie będzie mu ciasno to też chyba nie będzie tak bił mamy. Był taki czas że czułam mocniej, później znowu delikatnie a dni ciszy zdarzają się też i w baaardzo zaawansowanej ciąży. Wczoraj dostałam mocne kopy a dziś cisza i tak w kółko
Justyna Siorek -to fakt jeszcze trochę i ani spać ani przeoczyć
Basi89 pobujałaś przy oknach, pohuśtałaś to i spało się dobrze a jeszcze przewietrzyłaś porządnie:-) Ja np jak sie bardzo zdenerwuję to na drugi dzień mam "karę" -cisza. Z córką też tak miałam -no masakra jak mnie potrafiła nastraszyć 3 dni spokoju w 33tc...
sjokolade gratuluję syna!!!

Ja zawsze myślałam, ze najważniejszym badaniem jest prenatalne ale w sumie ostatnio jak poczytałam o połówkowych to na nich więcej można zobaczyć -już są wykształcone wszystkie narządy i można je dokładnie zbadać, dlatego ja zapisałam się na echo serca i połówkowe razem -nawet nie chcę myśleć ile to razem wyjdzie jeśli nie dostanę skierowania od genetyka bo samo echo 450 zł:baffled:

a tak z innej beczki to ile płacicie za połówkowe usg ? u mnie w całym Rzeszowie jest kilka przychodni w których robią usg 3d i w każdym miejscu cena wynosi 250 zł

Justyna ja mieszkam w Niemczech i tu jak zapytałam o usg ginekologa (tak ja jego) to mi powiedział, że on nie robi, ale jak chce to w klinice 100 km od nas robią i to kosztuje- uwaga 350e. Wiec zbladłam. Ale byłam nastawiona, wiec kasa to temat drugorzedny. Na szczęście okazało sie, że jeśli lekarz dzwoni z zapytaniem o miejsce i klinika zaakceptuje ta prośbę, i lekarz wystawi takie skierowanie to usg jest bezpłatne.

to dobrze zawsze to trochę kasy zostanie ci zwłaszcza ze wydatków będzie dużo :) u nas jest 5 albo 6 miejsc w których robią ale w poprzedniej ciąży jak robiłam ok5 lat temu to placilam 200zl a teraz podrozalo :/

Justyna Siorek w Gdańsku kosztuje różnie, ale koło 300 chyba trzeba wydać. Ja 3d nie robię, a wszystkie usg mam w pakiecie enelmedu.

13x13 ja też się tej nocy kręciłam, wstawałam z kilka razy do łazienki a potem usnąć nie mogłam. A o 6.30 to wstać nie mogłam.

Sjokolade gratuluję synusia

reklama
Gosia a mogę zapytać co z Twoja piersią? I ważniejsze, czy leczysz ja? Bo ja od pierwszego porodu borykam sie z ropniem piersi, miał być czyszczony, ale tak mnie zbywali antybiotykami, że doczekałam sie drugiego maleństwa. I oczywiście hormony zadziałały, to co sie zdażyło zasklepić i zaleczyć lekami, wyszło spowrotem. Mój lekarz natomiast twierdzi, że to nir czas na leczenie i smaruje to tylko maścią z eukaliptusem.

Do góry