reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Hejka.
Wczoraj miałam dalszy ciąg zawrotów głowy. Dziś chyba lepiej oby. Bo też mam plany do zrobienia w domu.

Ja też sobie zakładam plan minimum do zrobienia przed świętami, ale od kilku dni nie wychodzi. Dziś już nie ma bata, bo się nie wyrobię.

Mnie też kręgosłup boli, dolny lędźwiowy i rwa - czyli od pośladka do nogi. Muszę porobić głównie ćwiczenia wzmacniające na dolną część kręgosłupa. Jak zaczynałam biegać to też mnie bolało w tym miejscu, po wprowadzeniu tych ćwiczeń i innych ogólnorozwojowych przestało boleć. Kręgosłup nie boli tak mocno jak są mięśnie wzmocnione.

Ja ruchy czuję, ale delikatne. Mocnych kopniaków jeszcze nie, a to pewnie dlatego, że mam łożysko na przedniej ścianie - tak mam w opisie. Zawsze po usg dostaję jeszcze opis i zdjęcia.
Wizyty mam co miesiąc i usg też mam przed każdą wizytą.

Basi89, Ala_25 ja Chodakowskiej nie lubię ćwiczyć, już wolę Lewandowską.

Basi89 łożysko przodujące to nie to samo co łożysko na przedniej ścianie

reklama
dziewczyny wczoraj miałam imieniny teścia i zjadłam tatara chociaż wiedziałam, że nie powinnam :-/ Jeszcze mąż mnie podkusił ,,zjedz troszkę ci nie zaszkodzi". Teraz jestem wystraszona bo poczytałam czym to może grozić ;( znacie jakieś przypadki, że kobieta w ciąży zachorowała na toksoplazmoze od surowego mięsa?

Żanet90 wg mnie jest bardzo małe ryzyko, że w tym mięsie była tokso. Gdyby w każdym surowym mięsie była toksoplazmoza to ile osób by na to chorowało.

Ależ paskudny dzień. Dopiero 12, a ja chyba zaraz zapalę światło, bo mi ciemno w mieszkaniu.
Do tego wszystkiego się trochę martwię. Odebrałam wyniki moczu i krwi, i wyszły mi bakterie w moczu plus podwyższona ilość nabłonków płaskich. Ilość leukocytów niby w normie, nie mam podanej ilości wpw, ale w ul i mam 26, a wg laboratorium norma jest do 39. Do tego wszystkiego ostatnio ciągle biegam do łazienki, czasami nawet mam wrażenie, że mogłabym z niej nie wychodzić, bo ledwo wyjdę, to już mam ochotę wracać. Martwię się, co z tym zrobić. Niby idę dzisiaj do lekarza, więc mam nadzieję, że coś zaradzi, ale może znacie jakieś domowe i naturalne sposoby, które pomogą (nie mówię tu o lekach).

Ala masz racje, przepraszam:) ale nawet przodującym na tym etapie podobno nie trzeba sie bardzo martwić, bo zbiegiem czasu gdy bobo rośnie zmienia pozycje. Tak mi lekarz mówił gdy przy pierwszej ciazy na usg wykrył i rzeczywiście przy usg po 30tc wszystko wróciło do normy:) co do tych ćwiczeń to i chodakowska i Lewandowska nie są dobrymi przykładami co do ćwiczeń w ciazy bo żadna bobo nie ma... I jak czytam u Lewandowskiej: 12 pompek i napij sie wody... Sorry:D także.

heh w ciąży to się nie mam zamiaru katować żadną Chodakowską bałabym się, że coś się stanie tym bardziej po takiej przerwie wcześniej jednak więcej ruchu miałam a teraz nie mogę się zmusić do pomachania nogami razem z panią z brzuszkiem na youtube :-D zresztą o mojej kondycji świadczy fakt, że zasapałam się jak parowóz przesadzając moje zamiokulkasy ale uwielbiam te kwiatki i chciałam je rozmnożyć na święta:tak:

Ja nawet nie mowię o skalpelach czy innych. We dwie postanowiły przygotować również ćwiczenia dla ciezarnych plus zdaje sie dietę. ale co racja to racja, nie wolno sie przemęczać, wszystko zgodnie z swoim ciałem. Q

witam jak się macie ja już pomału odczuwam 2 trymestr brzuch rośnie wszystko ciągnie zwieracze w nogach masakra hehe jak się przekręcam wszystkie kości strzelają , do tego te zawroty głowy no szok . Ok tyle biadolenia teraz się pochwale wczoraj zakończyłam liceum zaoczne i zapisałam się do szkoły policealnej o profilu kosmetyczka jeszcze nie wiem czy dam rade no ale co tam będę się martwić później jestem dobrej myśli

Justyna Siorek gratuluje i podziwiam, że i tak ogarniasz to z dzieciakami wszystko :)

Basi89 obie panie przygotowując treningi dla ciężarnych na pewno korzystają z pomocy konsultantów, stać je na to, tym bardziej, że ich nazwiska same w sobie są marka. Ale pompki w ciąży - ciekawe jak one będą ćwiczyć jak będą kiedyś w ciąży ;)

Uff - udało się odkurzyć, chwila odpoczynku i zmywanie podłogi... potem zakupy, obiad, i mogę poprasować na wieczór i to wsio na dziś. Jutro ciąg dalszy - układanie w szafach :)

reklama
Prawda. Jednak myśle, że mały odsetek ciężarówek da radę tak intensywnie ćwiczyć:D ja już po zakupach, przymierzylam dzis pierwsze spodnie ciazowe w h&m'ie. Jeszcze sie wstrzymam, ale za niewielka cenę i wygodnie:) kupiłam za to sukienkę na sobotnia imprezę i koszule dla mojego A. Teraz cos dla brzucha czyli bomba witamin w egzotycznych owocach. Relax. :)

Do góry