reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe Mamy 2016

A ja już po dzisiejszych badaniach połówkowych. Wszystko jest w porządku, ale niestety dzieć wstydliwie zaciskał nóżki, więc dalej nie wiem, czy chłopiec czy dziewczynka. Ale jak takie wstydliwe to na pewno dziewczynka:D

A na bakterie dostałam furagin, urosept i witaminę C. Mam nadzieję, że pomoże, bo to chodzenie do toalety co 5 minut mnie wykańcza.

reklama
Malutka właśnie widziałam, że pzu ma w ofercie taki bonusik, a skoro się należy to czemu nie skorzystać:-)
Szpyrałam w necie i żadna inna ubezpieczalia już tego nie ma.

A ja Wam się pochwale, bo jak byłam w weekend na drzwiach otwartych Bebetto to wziałam uział w loterii i dziś zostałam poinformowana, że wygrałam torbe:-D Nie wiem czy mi się ona przyda, ale i tak się bardzo cieszę :tak:

Kaylla ja na wizycie nawet nie zdążyłam zapytać o płęć, bo już było po badaniu :crazy:
Powiedz mi dostałaś skierowanie czy robiłaś odpłatnie połówkowe, bo nie wiem na co się nastawić.

Dziś usłyszałam od mojego lekarza, że w mojej sytuacji otrzymam skierowanie na połówkowe jeśli pokaże dokument potwierdzający, że u mnie w rodzinie wystąpiła wada genetyczna. Niby się coś należy, a ja poczułam się jakbym chciała coś wymusić.. :baffled:

13x13
! [B pisze:
Maui[/B] no po co straszyć dziewczynę... 1 przypadek na milion, skąd wiadomo co ona zjadła. Sushi z jakiegoś zaplutego baru to nie mięso w domu -raczej ze sprawdzonego źródła. Ja jutro sushi mam zamiar zamówić ale pieczone, choć mają takie genialne z surowym łososiem że czekanie do maja to jak katorga...

Wiesz, znam ten dom i nie każdego stać w kraju ani na takie jedzenie ani na takie leczenie i terapię francuską dla dziecka. To nie jedyny przypadek jaki znam, ale ta dziewczynka ma dopiero rok i odstawiono jej dopiero antybiotyk. Trzeba mówić prawdę, a eksperymentować lepiej na sobie niż na dziecku w łonie. I żeby sprawa była jasna, poza antybiotykiem wydawali kilka tysięcy miesięcznie na indywidualną rehabilitację dla małej.
Straszyć to się można horrorami, a w życiu nie ma co się strachać, nakręcać, ale o rozumie pamiętać. Zdarzyło się zjeść raz i trudno, ale ja w tym kierunku bym nie szła ponownie. Pieczone to nie surowe.

A ja Wam się pochwale, bo jak byłam w weekend na drzwiach otwartych Bebetto to wziałam uział w loterii i dziś zostałam poinformowana, że wygrałam torbe:-D Nie wiem czy mi się ona przyda, ale i tak się bardzo cieszę :tak:

Również wybrałam się na oblookanie wózków i to był dobry pomysł na taką wycieczkę w sobotę ;-) niestety nikt w sklepie na Serbskiej w Poznaniu o żadnej loterii mnie nie poinformował, a spędziłam tam godzinę.

Malutka właśnie widziałam, że pzu ma w ofercie taki bonusik, a skoro się należy to czemu nie skorzystać:-)
Szpyrałam w necie i żadna inna ubezpieczalia już tego nie ma.

Kaylla ja na wizycie nawet nie zdążyłam zapytać o płęć, bo już było po badaniu :crazy:
Powiedz mi dostałaś skierowanie czy robiłaś odpłatnie połówkowe, bo nie wiem na co się nastawić.

Dziś usłyszałam od mojego lekarza, że w mojej sytuacji otrzymam skierowanie na połówkowe jeśli pokaże dokument potwierdzający, że u mnie w rodzinie wystąpiła wada genetyczna. Niby się coś należy, a ja poczułam się jakbym chciała coś wymusić.. :baffled:

Evelina, ja to USG robiłam u doktora Urbaniaka w ramach mojego pakietu z Luxmedu. Nic nie musiałam płacić. Z tym, że tym razem nie byłam w gabinecie w luxmedzie, ale w prywatnym gabinecie Urbaniaka, bo tam ma chyba lepsze USG (ale tak czy siak było to w ramach pakietu). Ogólnie spoko, byłam z narzeczonym (mam od 2 dni:D), on się więcej naoglądał, bo stał za lekarzem, więc widział wszystko, co było robione, ja niestety nie, tylko na koniec mi lekarz z grubsza pokazał co i jak. A płeć starał się dojrzeć, nawet mi malucha poszturchiwał, żeby się ruszył, no ale się uparł. A że kolejną wizytę miałam zaplanowaną dopiero na 30 grudnia, to lekarz stwierdził, że to strasznie długo tak czekać w niepewności, i żebym się do niego umówiła jeszcze dodatkowo w luxmedzie na przyszły tydzień, to spróbujemy jeszcze raz podejrzeć:) w sumie chciałabym już wiedzieć. Niby nie mam żadnych szczególnych preferencji, ale po prostu jestem ciekawa:)

A to gratuluje, mieliście mikołajkowe oświadczyny :-)

Ja właśnie w przyszłym tygodniu mam pierwszą wizyte w luxmedzie (też masz w pon?), więc nie wiem czego się spodziewać,
ale fajnie, że dr Urbaniak tak Wam zaproponował z tą kolejną wizytą. A jaki masz ten pakiet wykupiony jesli można wiedzieć?
Ja na ip usłyszałam płeć, ale nie jestem przekonana i chciałabym mieć potwierdzoną.

Jak wypadła dzidzia pomiarowo?

Również wybrałam się na oblookanie wózków i to był dobry pomysł na taką wycieczkę w sobotę ;-) niestety nikt w sklepie na Serbskiej w Poznaniu o żadnej loterii mnie nie poinformował, a spędziłam tam godzinę.

My też tam długo siedzieliśmy, bardzo miłe panie nam przedstawiły wózki, pokazały jak się składa i wogóle, kupony miały przy ladzie i zapraszały do wypełnienia. Byliśmy w piątek, też na Serbskiej i naprawde nie żałuje. Któryś z wózków się spodobał?

Dziękuję:) Co do pakietu - niestety nie wiem, jaki to jest, bo jest to pakiet wykupiony przez pracodawcę. Jutro idę na badania do luxmedu, to wtedy dopiero się zapiszę - pewnie mnie wcisną jakoś na doczepkę, więc trudno powiedzieć w jaki dzień. Co do pomiarów - z tego co się orientuję, to teraz już mierzą kilka rzeczy (obwód główki itp - nie znam dokładnych dzisiejszych wyliczeń) i na tej podstawie wyliczają wagę. Moje dzieciątko aktualnie waży 250 g:) Ogólnie wymiary dziecka są praktycznie idealnie zgodne z tygodniem ciąży,w którym aktualnie jestem, chyba tylko 1 dzień różnicy mi wychodzi.

Kaylla to świetne wiadomości, tylko sie cieszyc, ze z dzieciatkiem wszystko w porządku i rozwija sie prawidlowo :)

Ja juz sie połówkowego doczekać nie moge a tu trzeba czekac do 28.12 :)

reklama
Do góry