reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Mój smak się uspokoił odkąd zaszłam w ciąże i rzuciłam palenie:) zjem pikantnie, słono czy kwaśne ale bez szaleństw. Przed uwielbiałam kiszone (najbardziej wodę spod kiszonek), dowalić vasabi (?) i słone fryty i chipsy. Teraz lubuje w bardziej stonowanych smakach. Ale skoro Cię wzięło...:) myśle, że nie powinno zaszkodzić:)

Czesć dziewczyny. U mnie dziś rano było piękne słońce. Akurat dziś i jutro mam wolny dzień w pracy więc myślałam, że załapie się na jakiś spacer, ale nie zdąrzyłam bo zachmurzyło sie, zrobiło się zimno, ciemno,szaro, ponuro, więc zrobiłam sobie dziś dzień piżamowy. Kocyk, herbatka, książka no i nowy towarzysz który dostarczył mi św mikołaj czyli miś Szymon z akcji kup misia tvn. Jutro planuję nadrobić prasowanie.
W sobotę robiłam świąteczne porządki i odgruzowywałam dom. Wyciągnęłam zimowe kurtki i buty, pomyłam podłogi, zrobiłam pranie, odkurzałam i wiele innych i ...... przesadziłam. Wieczorem bolał mnie brzuch i kręgosłup. W niedziele rano malec po raz pierwszy kopnął tak mocno, że poczułam na ręce. Potem jak napiłam się łyka coli małemu nie posmakowała chyba bo strasznie zaczął kopać i sie wiercić. Wieczorem też dawał popalić. Dzis musiał się obrocić i kopie mnie bo jajniku miedzy innymi i cala lewa strone brzucha mam juz obolała, ale to dziś tak nie miło kopie. Mam nadzieje ze sie zmeczy, pojdzie spać albo chociaż zmieni pozycję i dalej będzie kopał pod pępkiem. :-)
wizyty u gin ja mam co 3 tyg jak nic sie nie dzieje ( akurat ten lekarz ma taką praktykę, z 3 tyg a nie 4 wyciągnie więcej kasy:-))
co do ćwiczeń to miałam plan zapisać sie na brzuszkowy fitnes, ale za duzo pracuje i nie mam na to ani czasu ani siły. Jedyny plus to taki, że zwykle dzień spedzam dosc aktywnie, wiec z moja kondycja nie jest jeszcze tak fatalnie, a po nowym roku może nabiore sił na fitnes.

dziewczyny wczoraj miałam imieniny teścia i zjadłam tatara chociaż wiedziałam, że nie powinnam :-/ Jeszcze mąż mnie podkusił ,,zjedz troszkę ci nie zaszkodzi". Teraz jestem wystraszona bo poczytałam czym to może grozić ;( znacie jakieś przypadki, że kobieta w ciąży zachorowała na toksoplazmoze od surowego mięsa?

Owszem , znam i pisałam chyba na początku we wrześniu o tym przypadku- synowa mojej przyjaciółki dostała toxo i to najprawdopodobniej jednak od sushi... Zakażenie było w 1 trymestrze-przez ministerstwo załatwiali jej antybiotyk z Francji. Dziecko przez rok dostawało również antybiotyk...
Poza toxo jest kwestia zwykłych robali no i ewentualnie zawsze zatrucia- od mięsa tzw. jadem kiełbasianym. Raczej wódeczką tatarka w ciąży nie zapijesz, więc nie ma co eksperymentować.

Waiting4beans dlatego ja sobie rozkładam wszystko na raty, bo plecy potem boa. Wiem, że ty pracujesz to gorzej tak sobie wszystko zaplanować.

Madzia0903 na pikantne mnie bierze czasem, wtedy to najczęściej na stripsy z kfc :-) i sobie nie odmawiam, póki mogę.

No właśnie tak sobie myślałam ostatnio, że często jest tak jak wizyty są prywatnie to są częściej - dla kasy. Chociaż zdarza się i że na nfz niektórzy chodzą co 3 tygodnie. Ja mam raz w miesiącu i mi to wystarczy.

Ogarnęłam to co zaplanowałam, łącznie z obiadem i teraz mam chwilkę na odpoczynek. Musze poleżeć.

Witam Mamusie!
My po Mikolajkowym szalenstwie.
Moje dziecko to skorzystalo na maksa ;) rodzice z nim urzedowali, caly dzien poza domem, pozniej mami wykonczona zdychala myslala, ze wkoncu sobie odpocznie a tu jeszcze tesciowa zrobila napad z prezentami..
Zauwazylam, ze przy intensywniejszym dniu strasznie dokucza mi promieniujacy bol posladkow. Ehh boje sie, ze moj kregoslup przy tej ciazy bedzie mi bardziej dokuczal.
Ja na nfz mam wizyty co 3 tygodnie.
Wlasnie jestem po. Teraz jase po Mlodego do szkoly, wiec pozniej wspomne na wizytowym watku co tam, choc za duzo do opisania nie ma.. :/

Moje dziecko nie daje mi spać od 6 rano od 2 dni. Z tego co pamiętam Alicji ie czułam tak szybko i na 100% nie była taka ruchliwa:szok:

szyszunia0803 ja też mam co 4 tygodnie wizytę, chociaż w międzyczasie zawsze coś mi wypada a to usg a to badania. Ale nie ma potrzeby jeśli się nic nie dzieje częściej chodzić.
Ala_25 nie wiesz jak mówią? obiecanki-macanki
Basi89 Ala ma rację, łożysko na 1 stronie to nie przodujące
siasia s zdrowia dla córki
Gosia Lew Ty uważaj na siebie z tymi zawrotami głowy. Jak będą ciążę znosić tak jak ja -to będą ćwiczyć nad kiblem do 20tc...
Zanet90 ja dziś też rozważałam zjedzenie tatara albo sushi. Bardziej czytałam, że chodzi o salmonellę a nie masz przeciwciał toksoplazmozy?? Ja tak o tym myślałam i myślałam i doszłam do wniosku, ze laski w ciąży jarają, piją czy ćpają i surowym mięsem na 100% się nie przejmują -ważne, żeby było z pewnego źródła
kaylla 50% kobiet w ciąży ma niestety problemy z pęcherzem, zapaleniami itp. Ja brałam furaginę i mi pomogło, chociaż też miałam złe wyniki moczu to lekarz nie panikował i powiedział ze tragicznie nie jest
Justyna Siorek gratulacje!!! dasz radę. Mi też brzuch tak wywaliło -ło matko!!!
Maui no po co straszyć dziewczynę... 1 przypadek na milion, skąd wiadomo co ona zjadła. Sushi z jakiegoś zaplutego baru to nie mięso w domu -raczej ze sprawdzonego źródła. Ja jutro sushi mam zamiar zamówić ale pieczone, choć mają takie genialne z surowym łososiem że czekanie do maja to jak katorga...

Ja 9 mam usg brzucha -ogólnie przez moje złe wyniki trzustki ale pewnie do dzidzi też zajrzą... Późnej mam fryzjera.... w końcu! i o 19.40 wizytę u ginekologa, zobaczymy co się dowiem...

Hej dziewczyny, u mnie kolejny huragan i w związku z nim ból głowy znowu sobie o mnie przypomniał. Też dzisiaj miałam małe porządki, głównie prasowanie ubrań M. i niestety firanek. Nie mogę patrzeć na moje brudne okna ale jakoś boję się za nie brać żeby sobie krzywdy nie zrobić. Powoli, bardzo powoli dochodzę do ładu z rzeczami dla maleństwa, do tej pory zagracały cały salon ale jakoś powoli go "oczyszczam".
Co do wizyt to tu w Irlandii jest totalnie inaczej niż w Polsce więc nawet nie będę wam mówić co ile tygodni bo się przerazicie. Mam nadzieję że niedługo wybiorę się prywatnie i poznam płeć dzidzi.
Kręgosłup też daje mi się coraz bardziej we znaki, czasami tak mnie zblokuje że ciężko się ruszyć. No ale niestety, brzuch mi wywaliło jakbym była co najmniej w 7 miesiącu, więc nie ma się co dziwić, że intensywniej pracuje.
Justyna Siorek Gratuluję ! I wybrałaś fajny kierunek szkoły, też jestem po studium kosmetycznym i bardzo polecam, jakbyś miała jakieś pytania to chętnie pomogę, mam dużo dobrych książek;-)

Ja się pochwalę, co dostałam z PZU. Zamówiłam to bo mam kartę PZU Pomoc, więc czemu miałabym nie skorzystać.
Smoczek od Philips Avent, próbki jakieś i takie zaślepki do kontaktów.

12346736_10207016835351826_1538897092_n.jpg12348638_10207016835231823_2064940176_n.jpg

Załączniki

• 12346736_10207016835351826_1538897092_n.jpg
    12346736_10207016835351826_1538897092_n.jpg
    10 KB · Wyświetleń: 51
  • 12348638_10207016835231823_2064940176_n.jpg
    12348638_10207016835231823_2064940176_n.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 48
reklama
Do góry