reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Ja też mam co 4 tyg, jak się nic nie dzieje i ciąża przebiega prawidłowo nie ma potrzeby częściej a jakby się coś działo zawsze można pójść tak mi mówiła pani pielęgniarka :happy:
Strasznie mnie boli kręgosłup od wczoraj, bolał mnie też przed ciążą ale teraz jakoś bardziej się martwię jak ja urodzę... Miałam sprawdzić co jest z nim nie tak przed ciążą ale już nie zdążyłam. Obiecałam sobie, że codziennie będę robić jedną rzecz, która jest do zrobienia przed świętami bo jakoś do niczego się nie mogę zmotywować. Dzisiaj mam przesadzać kwiatki ale oczywiście mi się nie chce

Szyszunia na tym etapie "zdrowe" ciąże co 4 tygodnie:) don't worry!
Ala ja tez mam problem z kręgosłupem. Obudziła go pierwsza ciaza i od tej pory mniej lub bardziej ale mi dokucza. Ja stosuje póki mogę ćwiczenia rozciągające dla ciężarówek. W domu, sama. Aerobik dla ciezarnych jest w moim mieście wieczorami, a ja wtedy już jestem spompowana jak stary materac. Wiec zapytaj swojego gin przy następnej wizycie czy możesz spróbować i wypróbuj kilkunasto minutowe ćwiczenia np Ćwiczenia dla kobiet w ciąży w II trymestrze ciąży. - healthy plan by ann
Na początek odpuscilabym te wysiłkowe na nogi bo zakwasy są straszne:D i nie rób pompek, dla mnie to za dużo, a ćwiczyłam już przed ciaza dla kurażu:)

Ja mam od początku wizyty co 3 tygodnie. Tak pani doktor ustaliła. Jedną będę mieć po 4 bo lekarka ma urlop. Ja nie mam żadnych problemów z Ciążą.
Wizytę mam za tydzień. Może dowiem się kto siedzi w brzuszku.

Basi89 ja też coś wyszukałam ale nie mogę się zabrać:
https://www.youtube.com/watch?v=vJ6iOB_-tJU
https://www.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Ps
Te dwa zestawy wydały mi się fajne :tak: u mnie raczej nie powinno być problemu z ćwiczeniami nic się złego jeszcze nie działo a i ćwiczyłam wcześniej, tak chciałam mieć płaski brzuch, że katowałam Chodakowską ale wydaje mi się,że tymi ćwiczeniami sobie tylko pogorszyłam pewnie robiłam coś źle bo teraz to już mi coś czasami jakby chrupało w kręgosłupie:szok:
Jak ja wam zazdroszczę tych ruchów, sama pewnie późno poczuję bo na usg mam wpisane łożysko na przedniej ścianie macicy:-(

Chodakowska jest terrorysta:) ja ciężarne zaczynałam od tej drugiej pani. Fajnie opowiada. A teraz ćwiczę przy ulubionej muzyce sama tworząc zestawy ćwiczeń wybranych z kilku takich filmików i stron:) ostatnio czytałam ze przodujące łożysko moze być niczym poduszka ktora amortyzuje ruchy bobasa:)

Basi89 łożysko na przedniej ścianie macicy to chyba nie to samo co przodujące gdyby takie było to raczej by mnie poinformowano bo przy tym drugim trzeba bardziej na siebie uważać bo może się odkleić i sprawiać problem przy porodzie tak gdzieś wyczytałam ale może się mylę;-)

reklama
Hej :)
Dawno nie pisalam, ale czytam na biezaco :) jakos tak czasu malo ostatnio, bo sie zabralam za porzadki swiateczne ;) (widac juz mi lepiej). Zdazaja sie jeszcze gorsze dni ale to juz inna jakosc zycia w porownaniu z tym co bylo ;) Teraz czekam na czwartkowa wizyte, bo ruchow jeszcze jakos specjalnie nie czuje (czasem cos smyrnie) wiec chce sprawdzic czy wszystko z bablem ok. Ja mam wizyty co 3 tygodnie - na tyle dostaje L4. Ciekawe jak bedzie z nastepna, bo wypada w sylwestra :D

Corcia cos mi sie dzisiaj zagilowana obudzila i tak jej splywalo do gardla ze prawie zwymiotowala :( bidulka malutka. Sie przypetalo do nas jakies takie bo mnie tez gardlo boli :/

Malutka ja tez jeszcze plci nie znam... I chyba nie predko poznam bo moj doktorek ma kiepskie usg wiec pewnie w styczniu na polowkowych najpredzej.

Basi ooo Chodakowska to daje wycisk. Mi poki co kregoslup nie dokucza ale po ciazy pewnie cos pocwicze ;) Mam fajny zestaw cwiczen, ale na to jeszcze mamy czas ;)

Do góry