reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Ja ostatnio byłam nawet z bólami brzucha na ip bo się martwilam - na szczęście wszystko wporzadku ale przynajmniej sid uspokoiłam i nie zamartwialam.
A co 2 dni słucham w domu serduszka swojego synka :)

dokładnie izba przyjęć i to jak najszybciej ja wychodzę z założenia że lepiej spanikować i zrobić z siebie wariatkę niż jak by się miało coś stać i potem żałować

W piątek męczyłam się z bólami podbrzusza. Zamartwiałam się również, bo Maluszek zabardzo mi się nie wiercił co nie jest do niego podobne, ale nigdzie nie pojechałam.. Na drugi dzień wieczorem jak byliśmy w gościach poszłam się załatwić i zauważyłam skrzepiki krwi no i już się nie zastanawiałam tylko odrazu na ip. Naprawde nie żałuje! Do tej żaden pory jeszcze żaden lekarz mnie tak dokładnie nie zbadła. Dzidziś też przebadany. Wszyscy byl dla mnie mili, nikt ni wziął mnie za panikarę, zostałam odrazu przyjęta, bo kompletnie niekogo nie było na przyjęciach ( było to ok 1 ). Bez żadnych obaw mogłam wrócić do domku.
Jeśli coś którąś z Was niepokoi bądz wydarzy się coś co mogłoby zaszkodzić dziecku to bardziej zaszkodzi nasz stres i niepokój niż telefon do lekarza czy wizyta na ip. Dlatego nie ma co sie w takiej sytuacjach zastanawiać ;-)

Dzidzie miałam zbadaną i pomierzoną, wszystko jest dobrze, nawet jest pare dni większa :tak: Z racji tego dzisiejsze połówkowe sobie odwołałam i zrobie w innym terminie.
Lekarz nawet zdradził mi płeć :-) jestem ciekawa czy to już się nie zmieni ;)

Też bym pojechała na wszelki wypadek. Daj znać Marcelina co tam z wami.
A mnie dopadła jakaś infekcja intymna, swędzi okropnie. Nawet nie wiem co na to kupić tu w Irlandii :-/ ahhh, uroki bycia w ciąży...

Wiolela jest na pewno odpowiednik clotrimazolum. Zapytaj w aptece. Nawet jak powiedzialam kiedys w Turcji to tez wiedzieli o co chodzi.

M
Mnie nadal boli pecherz i sikam, spac sie moglam a dzis mi sie snilo ze odeszly mi wody.... zadzwonilam do labu zeby zapytac i wyniki i wszystkie posiewy z moczu, cewki i pochwy jalowe
Troche sie uspokoilam, ze to nie bakterie. Mam tez takie bardzo wrazliwe wargi mniejsze , nie wiem czy nie zaczal mnie podrazniac krem dopochwowy zakwaszajacy ktory uzywam.

reklama
Kameleonleon wraz z wiekiem ciaży, macica bardziej usiska na pęcherz, już nie mówię, że dziecko po nim też sobie skacze. Ja też chodzę często siusiu, ciągle w nocy wstaję. Podbrzusze mnie pobolewa, ale wyniki mam w normie. Też robiłam posiew.

Dzisiaj już wymiotowałam dwa razy: rano i teraz nie dawno. W gardle mam cały czas kluchę i nie wiem czy to od refluksu tak się cofa czy od zatok spływa i siedzi w gardle po prostu dyskomfort straszny. Nawet jak zwymiotowałam to ta klucha w gardle nie znika.

Do góry