reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
też sobie właśnie zjadłam orzeszki ;-) a tak dokładniej orzeszki w czekoladzie. Niby nie kłamię, prawdy nie mówię, ale tak szczerze to czekoladę z orzechami z okienkiem... całą zjadłam... No cóż, naszło mnie. Za lodami nie przepadam, a tez mnie nachodzą lody. Latem nie jadłam, a w listopadzie jak znalazł.

Tak sobie czytam i widzę, że wszystkie już chyba mamy za sobą ten paskudny I trymestr, i witamy trymestr II zwanym miodowym ;-)
15 GRUDNIA idę na połówkowe. Jak już raz zaniosłam skierowanie to chyba drugi raz - robiąc prenatalkę w tym samym miejscu- nie muszę zanosić kolejnego skierowania?
No i zaczyna do mnie docierać prawda taka , ze zakupy przynajmniej w sferze planów czas zacząć. Łóżeczko 3 poziomowe myślę i leżaczek z funkcją "kołyski" też na początek. Wózek oczywiście, ale to mogę sobie kupić później. Od razu na spacer jechać nie muszę, zwłaszcza, że mam taras i ogródek. Muszę zacząć spisywać co mi się widzi, a co nie.

Maui ja muszę mieć skierowanie na połówkowe zapisując się babka w recepcji powiedziała proszę pamiętać o skierowaniu od lekarza prowadzącego ciąże.

Basi no to Ty szczęśliwa z większego biustu.. a ja.. zrozpaczona :p bo u Ciebie to B, a u mnie duze D :/ juz się mężowi w dłoniach nie mieszcza :D ale i tak zadowolony

Justyna to fajnie ze u dzidzi wszystko dobrze :)

Niesia ja planuje pracować do konca lutego albo i marca jak dam rade - o ile wcześniej lekarz nie będzie mi kazał przejść na zwolnienie :)

U nas tez po nowym roku plany remontowe :) musze zmienić meble, szafe kupic, komode i wyprawke dla dziecka. Po trochu musze zaczac cos kupować, żeby tak nie wszystko na raz potem.

Tak zauwazylam, ze wiekszosc mam zamierza rozpoczac zakupowy szal po nowym roku. Bedzie oblezenie brzuchatek na wyprzedazach hehe :)
Jednak swieta ( a dla mnie caly grudzien ) pochlaniaja spora ilosc gotowki.
A wydatki dobrze jest sobie rozlozyc.
I tak oczywoscie nawet prezentow jeszcze nie mam zakupione :/
A u Was jak swiateczne przygotowania? W sumie to zostal miesiac, a ja wogole tego nie czuje i nie mam jakos checi sie za to zabierac...

Witam ☺ jestem ciężarówką w 16 tyg ciąży. Termin porodu mam na 12 mają. Jest to moja druga ciąża więc mniej więcej wiem co i jak ☺

Ewelina89 ja to w temacie świątecznym to jestem ma etapie poszukiwań i wyszukiwań najlepszych ofert. Zebrałam już od dzieciaków co chca na święta więc moge powoli kupować, żeby na spokojnie doszło. Chociaż może jeszcze przejechałabym się do jakiegoś hipermarketu, tylko tam ro zaraz będzie szał zakupowy mikołajkowy, ale zderzają sie dobre oferty. Dla dorosłych nie robimy prezenrów. Ja tylko mężowi kupuje. Stn juz też ma list do św mokołaja i po rodzinie porozdzielane :-)
A reszta powoli się ogarnie.

Maui ja za każdym razem mam skierowanie na usg.

Oleńka witaj.

Jeśli chodzi o mój biust to też z C zrobiło się D. Mąż zadowolony, ale i tak za bardzo nie daje mu ich dotykać, bo mam mega wrażliwe. Więc moje piersi są dla niego jak prezent, którego nie może rozpakować :-)

Hehehe mi z C na D :) zakupy rozpocznę w grudniu w Anglii jak pojadę do brata :)święta z teściami moje pierwsze święta z nimi mysle ze dam radę:p nie no spoko sa :) a w ogóle brałam prysznic i po brzuszku leciały strumienie i normalnie chyba obudziłam córeczkę bo zaczela sie wiercić a caly dzien cisza :)

reklama
Witaj Olenka i rozgosc sie u nas.

Sara ojj no to faktycznie podroosly.

Ewelina ja podobnie jak i Gosia jestem na etapie poszukiwan. Głównie promocji w marketach zarówno na zabawki dla dzieci jak i jakis potraw typu majonezy czy groszki - co sie na pewno przyda a moze jeszcze troche postać, bo ms długi termin ważności.

Maui ja chodzę prywatnie do gina i na badania prenatalne tez wyslal mnie odpłatne. Ciekawa jestem czy połówkowe on mi zrobi czy znowu do Lodzi mnie wyśle. Myślę ze dowiem sie tego we wtorek na wizycie.
Madzia a u mnie jeszcze cisza.. czytalam i slyszalam, ze jak łożysko umiejscowione jest na przedniej ścianie to ruchy są słabo wyczuwalne. Zwlaszcza te początkowe. Także czekam niecierpliwie. Licze na to, ze w święta poczuje ruchy, bo będzie to u mnie akurat 20 tyg :)

Do góry