reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Waiting4beans -15 stopni :szok: gdzie tyle było?

Z tym spaniem z dzieckiem czy nie to i tak wyjdzie w praktyce. Ja pamiętam, ze jak brałam do karmienia w nocy Kubę to i tak zasypiałam. albo czasem nie pamiętałam czy go odłożyłam i ten się budził i płakał a ja go w łóżko szukałam a Kubuś w łóżeczku. Mój P. spał z nami w sypialni. My mamy dwa pokoje i jak Kuba się urodził to spaliśmy razem w pokoju a jak młody wyrósł z łóżeczka to my się przenieśliśmy do dużego pokoju. Dlatego teraz kupuję kołyskę, bo na noc będzie z nami a w dzień mogę ją wstawić do drugiego pokoju.

Byłam w aptece kupiłam sobie w końcu witaminy i kupiłam sobie *spam*, bo ten spray do gardła co mi lekarka przepisała jest okropny, po jednym psiknięciu mam ochotę zwymiotować.

Maui tez pamietalam z kiedys ze ta woda slona, ale teraz kupilam i ma jakis smak ale chyba nie slony, taka troszke lekko jakby gazowana, nie wiem , w w kazzdym razie smakuje bardziej niz taka bez smaku bo mam juz jej dosc.

GosiaLew na jakie sie zdecydowalas witaminki?

Waiting4beans ranyyy -15????

Ja jesli chodzi o cere to mam okropna teraz , nie dosc ze sucha cala buzia i joc nie daje sie z tum zrobic, zadne maseczki nie pomagaja to jeszcze takie malutkie krostki ale nie pryszcze i cala z tego ze jest sucha mnie swedzi... masakra.

Kasik90 na temat tych "wielkich cycow" marze o nich odkąd zaczęłam dorastać:D mama mówiła, że po pierwszej ciazy to sie zmieni.... Kłamała:D ja od zawsze mam niedowagę, przy wzroście 172 mam niecałe 50kg wagi i uwierz mi, że moja figura pozostawia wiele do życzenia. Moje koleżanki od liceum mogły zakładać bluzki z mega dekoltem, a ja polowki i golfy.... I teraz- uwaga! Mam biust aż B! Hurra! Chłopak zadowolony, choć nie narzeka nigdy, ale teraz przynajmniej nie gubi go w rękach... I wogole powiedział mi ostatnio, że dla niego ja mogłabym z tym brzuszkiem bobaskiem chodzić cały czas, bi mam mega kształty:)
U nas tez mróz, mam iść na zakupy... Szukam motywacji i ciepłych swetrów:D
I z mojego życia: dziś bobas obudził mnie seria kopniaków! Tzn kop położyłam rękę, mowię dzień dobry- kop w tym samym miejscu, poglaskalam mówiąc doń- kop! Wow! One tam naprawdę są dziewczyny! Będziemy mamami!;)

Hej majoweczki:) mam lenia leze i nie chce mi się wstac próbuje wyczuć ruchy ale nic :(w sobotę i niedziele czułam a teraz nic tylko bulgotanie w brzuchu bąbelek.... Co do spania nasza dzidzi będzie z nami w sypialni spala ale wiadomo nie w łóżku ma swój kącik nie bede uczyć bo znam przypadek ze dziecko ma 3 lata i śpi z rodzicami i nie chce się oduczyć ... Trzeba ruszyć się iść ns zakupy mimo ze jajniki bola uczucie rozciągania całego brzucha... A wy jak tam jak spędzacie ten mroźny dzień?

-15 bylo dzis na Podhalu. Brrrr. Tez musze kupic jakies cieple swetry ale czekam z tym az jeszcze mi brzuch urosnie. Akurat zalapie sie na przeceny :-) na razie kupilam jeden ciepły sweterek taki oversize nie zapinany wiec brzuch sie zmiesci i po ciazy bedzie jak znalazl
:-)
Dzieciaki z ktorymi pracuje sa chore. Kaszla smarkaja kichaja masakra. Takze od poczatku tygodnia racze sie herbatka z imbirem i sokiem malinowym no i prenalenem grip max w syropie. Moze mnie nie zarażą

Ja padam na twarz. Dobrze oczu nie otworzyłam, a juz jestem zmęczona. Nie spałam do 1.30. Teraz obudziły mnie hałasy. Teść chyba obiad robi. Musze mu powiedzieć żeby drzwi zamykał od kuchni.

-15 stopni! Masakra jakaś. Współczuję

reklama
Cześć dziewczyny Poznań też zimny..brrr....jak dobrze że mam blisko sklep pójdę na zakupy i szybciutko spowrotem;)
Teraz jeszcze pod kocykiem zjadłam właśnie kilka orzechów włoskich bardzo polecam bardzo dobrze wpływają na kore mózgowa naszego maleństwa będą mądre dzieciaczki jak ktoś lubi...sprawdzone naukowo i jak to moja mama mówi że moja córka lat 11 mądra taka po tych orzechach co Magda w ciąży jadła;) ja lubię orzechy i podjadam.Czekaja na mnie jeszcze rodzynki je też bardzo lubie...

A może któraś z Was poleci jakiś dobry smakołyk biorący udział w prawidłowym rozwoju naszych dzieciaczków;)

Do góry