reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Hej dziewczyny!
Ja dziś wstałam z wielkimi planami na sprzątanie i szybko się skończyły, chyba źle leżałam w nocy i boli mnie ramie i aż do łopatki ciągnie więc pewnie ogranicze się do zrobienia obiadu. Mam nadzieje że jakoś ziemniaki obiorę i palców cobie nie po obcinam. :-D
Włosy mi się poprawiły już mi się tak nie przetłuszczają, paznokcie zrobiły się trochę za twarde a skóra z jednej strony lepiej bo żadne krostki się nie pojawiają ale trochę za sucha, zwłaszcza teraz na zimno i mrozy.
Jeśli chodzi o łóżeczko to chyba postawie w pokoju u dziewczynek ale w sumie jeszcze dość czasu więc zobaczymy jak wyjdzie.
U mnie wczoraj na wadze było 2,5 kg na plus od wyjściowej więc nie ma tragedii.

reklama
Hej. Ale dużo piszecie. To dobrze.
Co do włosów moje wypadały na początku. Teraz jest ok. Paznokcie. Noszę żelowe, wiec się nie wypowiem. A te u stóp rosną normalnie.

Ja żadnych witamin nie biorę w tej chwili.

Wczoraj miałam wizytę. Wszystko z maluszkiem ok. Ja mam znów bakterie w moczu. Pani doktor dała mi jakiś preparat. No i mała infekcja intymna. Globulki mnie czekają. Eh.

A i moja waga nadal stoi w miejscu.

Doczekałam się:D oczywiście wiem niewiele:) bobo zdrowy, serce bije ale ile nie wiem, bo pan doktor nie powiedział:D dostałam za to kolejne foto do kolekcji. Pierwsze 3D. Śmiałam się, że te bobasy w 3D wyglądają strasznie. Wymiarów żadnych w książce. Tyle, że zdrowy i sie rozwija... Następna wizyta 22.12 a połówkowe 29.12 i mam nadzieje, że na polowkowym dowiem sie więcej niż od mojego gin. Na pytanie odnośnie witamin, eureka! No trzeba kupić! Ah luz psychiczny lekarza nieoceniony.
Waga +7kg. Ciśnienie niskie.

Ostatnia edycja:
Mnie na szczęście zęby nie bolą , ale widzę ze czarne plamki mi się porobiły na 8 :/ na razie nawet nie mogę iść do dentysty przez przymusowe leżenie. Za to boli mnie całe ciało od leżenia ręce i nogi dretwieja :/

Ja też odpukać nie mam problemów z zębami. W pierwszej ciąży bolały, poszłam do dentysty w 5mc, zrobiłam 5 zębów i od tej pory sadysty nie zaznałam;D mam problem z ósemkami, rosną skubane poziomo i pchają się na siódemki co daje raz na kilka miesięcy przez tydzień ból nie do zniesienia:( ale wyrwać siódemek nie dam, bo sadysty boje się jak ognia i unikam dopóki mogę:/ natomiast z prawideł mamy słyszałam, że dziecko to cytuje taki pasożyt co zabierze Ci wszystko co jest w Tobie najlepszego, więc dbaj o witaminy i minerały w diecie, bo przez te dziewięć miesięcy stracisz zdrowie i piękny wygląd....:D

Cześć Dziewczyny, trochę mnie tu nie było :)
Co do witamin to mi lekarz polecił pregna plus i mum omega. Jest bardzo fajna tania apteka : aptekagemini.pl nieraz róznica jest taka że warto zamówić nawet jedną rzecz!
Na infekcję w moczu brała zurawit 2xdziennie przez 5-7dni.
Włosy się poprawiły, pewnie od witamin + od tego że nie farbuje :)
I całe szczęście wymioty powoli ustają, chociaż dziś jeszcze niestety śniadanie się nie przyjęło..

Dzisiaj pojechałam zrobić badania, bo w przyszłym tygodniu mam wizytę i usg. Ciekawe jak moje płytki. Pojechałam dość późno więc pewnie wyniki jutro.
Po drodze zawiozłam l4 do pracy.

W ciąży z witamin warto łykać witaminę D, to na pewno tak nie osłabi zębów. Ja zamierzałam wyrwać dwie ósemki, które mam, ale zaszłam w ciąże wiec muszę czekać a jeszcze teraz zaczęła wyżynać mi się kolejna.

Ja od początku mam 3 kg na plusie.

reklama
Ja byłam u dentysty i jedyne co to mogę usunąć kamień. Chodziłam regularnie do momentu zajścia w ciąże, więc nie spodziewałam się dziur.

Wczoraj bardzo mnie bolał brzuch, wzięłam no-spę...bo już wytrzymać nie mogłam. Tak mi się rozciągał.

Do góry