reklama
Nie wiem, czy taki temat już się pojawił, ale mam pytanie. Gdzie planujecie postawić łóżeczko dziecka - w waszej sypialni, od razu w pokoju dziecka, czy najpierw w sypialni, a dopiero potem przenieść do pokoju dziecka? Jeśli trzecia opcja, to po jakim czasie?
Ja w pokoju dla dziecka i na poczstku będę spala w tym pokoju . A w sypialni planuje mieć kołyske
Ja akurat takiej opcji nie biorę pod uwagę. Wolę spać w sypialni z facetem Łóżeczko pewnie wyląduje w sypialni razem z nami, ale tak sobie myślę, że przewijak wyląduje w pokoju dziecinnym, żebym w nocy mogła spokojnie się dzieckiem zajmować nie budząc przy tym drugiej połówki Ale chętnie poznałabym wasze plany i preferencje w tej kwestii
Ewa90 - na początku to znaczy ile mniej więcej? Po jakim czasie planujesz zostawić dziecko same w pokoiku na noc?
GosiaLew
Fanka BB :)
Ewelina89 wszystkiego na raz nie zrobię. Musiałam trochę ogarnąć mieszkanie, typu odkurzanie.
Byłam dzisiaj u ogólnego lekarza i wizyta jak dlanie porażka. Byłam u innej lekarki niż ostatnio i żałuję, że nie poszłam znowu do tej samej. Kobieta praktycznie nie chciała mi dać l4 chociaż mam infekcje gardła, rwę kulszową i jeszcze zdiagnozowała u mnie refluks. Ale przegięła na początku jak się spytała, która to ciąża a ja jej mówię, że czwarta. To się zaczeła śmiać. Mina jej się zmieniła jak jej powiedziałam, że dziecko mam jedno. A nawet gdybym miała już trójkę to nic jej do tego. Miała szczęście, że byłam w szoku i większość do mnie dotarło po wizycie.
Ja włosy myję codziennie.
Kylla ja bede miała dziecko na początku u mnie w pokoju. Dlatego kupuje kołyske, bo jest mniejsza od łożeczka i by mi się do pokoju nie zmieściła.
Byłam dzisiaj u ogólnego lekarza i wizyta jak dlanie porażka. Byłam u innej lekarki niż ostatnio i żałuję, że nie poszłam znowu do tej samej. Kobieta praktycznie nie chciała mi dać l4 chociaż mam infekcje gardła, rwę kulszową i jeszcze zdiagnozowała u mnie refluks. Ale przegięła na początku jak się spytała, która to ciąża a ja jej mówię, że czwarta. To się zaczeła śmiać. Mina jej się zmieniła jak jej powiedziałam, że dziecko mam jedno. A nawet gdybym miała już trójkę to nic jej do tego. Miała szczęście, że byłam w szoku i większość do mnie dotarło po wizycie.
Ja włosy myję codziennie.
Kylla ja bede miała dziecko na początku u mnie w pokoju. Dlatego kupuje kołyske, bo jest mniejsza od łożeczka i by mi się do pokoju nie zmieściła.
Evelina89
U nas lozeczko bedzie stalo w sypialni.
Po nowym roku czeka nas odswiezenie scian, rozgladam sie juz za jakos ladna i pojemna komoda. Bede miala dylemat w ktorym miejscu sypialni zorganizowac koncik dla dzidzi, bo niby lepiej przy oknie a ja chcialam po drugiej stronie pokoju. Hmm jak sadzicie?
Pozniej, jesli to bedzie chlopiec to nie bedzie problemu, bo mialby pokoj razem z bratem natomiast dla dziewczynki musialabym zorganizowac jakis dodatkowy koncik w mieszkaniu.
Ale to jest bardzo odlegle, wiec napewno cos sie jeszcze wymysli
Po nowym roku czeka nas odswiezenie scian, rozgladam sie juz za jakos ladna i pojemna komoda. Bede miala dylemat w ktorym miejscu sypialni zorganizowac koncik dla dzidzi, bo niby lepiej przy oknie a ja chcialam po drugiej stronie pokoju. Hmm jak sadzicie?
Pozniej, jesli to bedzie chlopiec to nie bedzie problemu, bo mialby pokoj razem z bratem natomiast dla dziewczynki musialabym zorganizowac jakis dodatkowy koncik w mieszkaniu.
Ale to jest bardzo odlegle, wiec napewno cos sie jeszcze wymysli
Hmmm szczerze to nie myślałam nad tym . Na pewno chce karmić cyckiem ja mam już z góry powiedziane ze będzie cc , wiec niewiadomo nawet jak mi się będzie chodzić przez pierwsze tygodnie na pewno miesiąc będę z dzieckiem w pokoiku i mąż będzie mi podawal do cycka.
GosiaLew
Hmmm szczerze to nie myślałam nad tym . Na pewno chce karmić cyckiem ja mam już z góry powiedziane ze będzie cc , wiec niewiadomo nawet jak mi się będzie chodzić przez pierwsze tygodnie na pewno miesiąc będę z dzieckiem w pokoiku i mąż będzie mi podawal do cycka.
No ale jak mąż ma ci podawać dziecko a spac w innym pokoju, to lepiej spijcie razem w sypialni a dziecko w kołysce. Szkoda męża. A ile czasu myślisz będziesz dochodziła po cesarce? To kwestia raczej dni niż tygodni.
Evelina89
Gosiu wspolczuje Ci, ze trafilas na taka nieprzyjemna i zarozumiala jedze.. Zamiast pomocy to wychodzi sie zdenerowanym..
I jak sie wkoncu skonczyla wizyta-dostalas to zwolnienie? Wybierasz sie jeszcze do swojego poprzedniego lekarza?
Oszczedzaj sie! I szybkiego powrotu do zdrowka!
I jak sie wkoncu skonczyla wizyta-dostalas to zwolnienie? Wybierasz sie jeszcze do swojego poprzedniego lekarza?
Oszczedzaj sie! I szybkiego powrotu do zdrowka!
reklama
My mamy małe mieszkanko dwupokojowe z tego jeden to salon... Wiec wyboru za dużego nie mamy myśleliśmy o przeprowadzce, ale na zimę nie bardzo, a na wiosnę będę już duża wiec tez odpada wiec pierwsze miesiące maleństwo bedzie z nami i może na następna jesień zmienimy lokum na większe.