reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Ja na początku też tak mialam , a jak.lezalam w szpitalu 16 dni i nie.mogłam.wstawać wtedy to dopiero byla masakra myślałam że się zadrapie. Ale czego się nie robi dla dobra dziecka

reklama
Nie wiem, czy taki temat już się pojawił, ale mam pytanie. Gdzie planujecie postawić łóżeczko dziecka - w waszej sypialni, od razu w pokoju dziecka, czy najpierw w sypialni, a dopiero potem przenieść do pokoju dziecka? Jeśli trzecia opcja, to po jakim czasie?

Ja w pokoju dla dziecka i na poczstku będę spala w tym pokoju . A w sypialni planuje mieć kołyske

Ja akurat takiej opcji nie biorę pod uwagę. Wolę spać w sypialni z facetem:) Łóżeczko pewnie wyląduje w sypialni razem z nami, ale tak sobie myślę, że przewijak wyląduje w pokoju dziecinnym, żebym w nocy mogła spokojnie się dzieckiem zajmować nie budząc przy tym drugiej połówki:) Ale chętnie poznałabym wasze plany i preferencje w tej kwestii:)

Ewa90 - na początku to znaczy ile mniej więcej? Po jakim czasie planujesz zostawić dziecko same w pokoiku na noc?

Ewelina89 wszystkiego na raz nie zrobię. Musiałam trochę ogarnąć mieszkanie, typu odkurzanie.

Byłam dzisiaj u ogólnego lekarza i wizyta jak dlanie porażka. Byłam u innej lekarki niż ostatnio i żałuję, że nie poszłam znowu do tej samej. Kobieta praktycznie nie chciała mi dać l4 chociaż mam infekcje gardła, rwę kulszową i jeszcze zdiagnozowała u mnie refluks. Ale przegięła na początku jak się spytała, która to ciąża a ja jej mówię, że czwarta. To się zaczeła śmiać. Mina jej się zmieniła jak jej powiedziałam, że dziecko mam jedno. A nawet gdybym miała już trójkę to nic jej do tego. Miała szczęście, że byłam w szoku i większość do mnie dotarło po wizycie.

Ja włosy myję codziennie.

Kylla ja bede miała dziecko na początku u mnie w pokoju. Dlatego kupuje kołyske, bo jest mniejsza od łożeczka i by mi się do pokoju nie zmieściła.

U nas lozeczko bedzie stalo w sypialni.
Po nowym roku czeka nas odswiezenie scian, rozgladam sie juz za jakos ladna i pojemna komoda. Bede miala dylemat w ktorym miejscu sypialni zorganizowac koncik dla dzidzi, bo niby lepiej przy oknie a ja chcialam po drugiej stronie pokoju. Hmm jak sadzicie?
Pozniej, jesli to bedzie chlopiec to nie bedzie problemu, bo mialby pokoj razem z bratem natomiast dla dziewczynki musialabym zorganizowac jakis dodatkowy koncik w mieszkaniu.
Ale to jest bardzo odlegle, wiec napewno cos sie jeszcze wymysli:)

Hmmm szczerze to nie myślałam nad tym . Na pewno chce karmić cyckiem ja mam już z góry powiedziane ze będzie cc , wiec niewiadomo nawet jak mi się będzie chodzić przez pierwsze tygodnie na pewno miesiąc będę z dzieckiem w pokoiku i mąż będzie mi podawal do cycka.

Hmmm szczerze to nie myślałam nad tym . Na pewno chce karmić cyckiem ja mam już z góry powiedziane ze będzie cc , wiec niewiadomo nawet jak mi się będzie chodzić przez pierwsze tygodnie na pewno miesiąc będę z dzieckiem w pokoiku i mąż będzie mi podawal do cycka.

No ale jak mąż ma ci podawać dziecko a spac w innym pokoju, to lepiej spijcie razem w sypialni a dziecko w kołysce. Szkoda męża. A ile czasu myślisz będziesz dochodziła po cesarce? To kwestia raczej dni niż tygodni.

Gosiu wspolczuje Ci, ze trafilas na taka nieprzyjemna i zarozumiala jedze.. Zamiast pomocy to wychodzi sie zdenerowanym..
I jak sie wkoncu skonczyla wizyta-dostalas to zwolnienie? Wybierasz sie jeszcze do swojego poprzedniego lekarza?

Oszczedzaj sie! I szybkiego powrotu do zdrowka! ;)

reklama
My mamy małe mieszkanko dwupokojowe z tego jeden to salon... Wiec wyboru za dużego nie mamy:) myśleliśmy o przeprowadzce, ale na zimę nie bardzo, a na wiosnę będę już duża wiec tez odpada:D wiec pierwsze miesiące maleństwo bedzie z nami i może na następna jesień zmienimy lokum na większe.

Do góry