reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Mam dylemat z ubezpieczeniem się.Pracując nigdy się nie ubezpieczalam. U mnie w zakładzie pracy jest ubezpieczenie grupowe z PZU lub generali.Nie wiecie czy jakbym się teraz ubezpieczyla to dostanę za urodzenie dziecka pieniądze czy jest jakiś okres karencji?

reklama
Mam dylemat z ubezpieczeniem się.Pracując nigdy się nie ubezpieczalam. U mnie w zakładzie pracy jest ubezpieczenie grupowe z PZU lub generali.Nie wiecie czy jakbym się teraz ubezpieczyla to dostanę za urodzenie dziecka pieniądze czy jest jakiś okres karencji?

U mnie w pracy jest karencji na urodzenie dziecka 9 miesięcy. Mamy PZU.

U mnie jest o ile dobrze pamiętam 9 miesięcy karencji. Też mamy PZU.
Niestety mogą odmówić Ci wypłaty pieniędzy.

Jak masz grupowe to tez jest za urodzenie dziecka. W sumie to teraz sie zastanowilam czy jakbym zwiekszyla skladke to wejde bez okresu katencji. Musze sie dowiedziec.

Ewelina ja też tak przy pierwszym mówiłam, na porodówce nawet głośno ;-) Właśnie oczekuję trzeciego dziecka ;-)
Gosia-Lew dlatego już nie chodzę na zumbę, bo mam zadyszkę po wejściu na piętro ;-) teraz tylko joga i pilates, rozciąganie i relaks ;-) no ale nie wyobrażam sobie nagle życia emeryta ;-) i zupełnie nic ;-) 13x13 Bosie bidulko, w najczarniejszych snach sobie Ciebie dzisiaj w fitness clubie nie wyobrażam ;-) na razie musisz jakoś żyć w ogóle, bo co to za życie ;-) współczuję, bo wiem jak to jest dosadnie, coś okropnego taki wieczny paw…

A soki pomarańczowe też teraz tylko wyciskane w domku- mąż i syn wyciskają mi szklanicę ;-) no i jabłuszkowe mi nagle zasmakowały, więc spodziewam się urodzić frutarianina ;-)

Ewelina ja też tak przy pierwszym mówiłam, na porodówce nawet głośno ;-) Właśnie oczekuję trzeciego dziecka ;-)
Gosia-Lew dlatego już nie chodzę na zumbę, bo mam zadyszkę po wejściu na piętro ;-) teraz tylko joga i pilates, rozciąganie i relaks ;-) no ale nie wyobrażam sobie nagle życia emeryta ;-) i zupełnie nic ;-) 13x13 Bosie bidulko, w najczarniejszych snach sobie Ciebie dzisiaj w fitness clubie nie wyobrażam ;-) na razie musisz jakoś żyć w ogóle, bo co to za życie ;-) współczuję, bo wiem jak to jest dosadnie, coś okropnego taki wieczny paw…

A soki pomarańczowe też teraz tylko wyciskane w domku- mąż i syn wyciskają mi szklanicę ;-) no i jabłuszkowe mi nagle zasmakowały, więc spodziewam się urodzić frutarianina ;-)

To moje też będzie frutarianinem. Ja pożeram banany, jabłka, pomarańcze i winogrona. Czasem kiwi. No i soki w dużych ilościach. Takie w małych butelkach i kartonikach mają w biedronce- gdyby nie cena pewnie bym codziennie piła po 3 minimum.

Wioleta93, współczuję i trzymam &&& żeby dolegliwości wreszcie minęły ...
kacha10, ciężko znaleźć ubezpieczyciela bez okresu karencji, ale najlepiej dowiedzieć się u źródła.
kameloenleon, pocieszyłaś mnie trochę ... mój ma prawie 2 latka, więc na pewno chcę go odstawić przed porodem ... ale chciałam go 'pociągnąć' jeszcze przez ten najgorszy okres jesienno-zimowy, bo ma wadę układu oddechowego i jest przez to bardzo podatny na infekcje.
13x13, Tobie też życzę szybkiej poprawy samopoczucia ... a ja objawy anemii mam niestety od dawna :zawstydzona/y: aż wstyd się przyznać, ale skierowanie na badania w tym hormony tarczycy wożę w aucie od ponad pół roku i nigdy nie miałam czasu podjechać ... ale teraz już nie mam wyjścia ...
Tirli, udanej wizyty :-)

co do szkoły rodzenia, ja się nie wybieram :) w pierwszej ciąży nie było jak, a potem nie czułam potrzeby ...
a może powinnam ... niby mam troje dzieci, a dalej nie wiem, jak zaczyna się poród, bo wszystkie miałam wywoływane ...
grunt to dobra położna i współpraca :)

Marcelina to szybko Ci mdłości minęły, oby nie wróciły.

.

Tak dość szybko ale trzymaly sie ponad tydzień. Oby nie wróciły bo nie wiem jak bede w pracy funkcjonować :/;/

Sama chetnie napiłabym sie soku świeżo wyciskanego :) az wam zazdroszczę , ja niestety nie mam sokowirówki ale taki mixer , w którym robiłam sobie Szejki kiedy chodziłam na siłownie , teraz to wykorzystuje do robienia smoothie ... Ale to nie to samo co sok :)

Dziewczyny a malujcie paznokcie ?

reklama
Tak dość szybko ale trzymaly sie ponad tydzień. Oby nie wróciły bo nie wiem jak bede w pracy funkcjonować :/;/

Sama chetnie napiłabym sie soku świeżo wyciskanego :) az wam zazdroszczę , ja niestety nie mam sokowirówki ale taki mixer , w którym robiłam sobie Szejki kiedy chodziłam na siłownie , teraz to wykorzystuje do robienia smoothie ... Ale to nie to samo co sok :)

Dziewczyny a malujcie paznokcie ?

Ja mam paznokcie żelowe. We wtorek jadę do kumpeli wtedy zdecydujemy czy dalej noszę czy zdejmuje i doprowadzam swoje do stanu dobrego. I tak chce to zrobić przed porodem.

Do góry