reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

chore dziewczyny trzymajcie się ciepło
ja na razie zdrowa
mi się brzuszek lekko zaokrągla ale na razie mieszczę się w moje spodnie, w sumie w poprzedniej ciąży nie kupowałam żadnych spodni ciążowych nie było takiej potrzeby , może dlatego że nosze niskie biodrówki

reklama
Dziewczyny, ja zwariuję.
Dziś znów mam koszmarny jadłowstręt, nic nie mogę wziąć do ust...:baffled: Nie miałam tak niskiej wagi od czasów liceum. I tylko siedzę i zamartwiam się o kropka, czy czasem nie jest mniejszy niż wynika z OM przez to, że tak nie mogę jeść... I wyrzuty sumienia mnie biorą :no:

Niesia_88 Jesteśmy w tym samym momencie ciąży i ja mam to samo niby wydaje mi się że już chce jeść a później muszę się do wszystkiego zmuszać. Dopiero o tej porze przestało mnie mdlic a waga niedługo dogoni czasy sprzed ślubu ;-) ps na kiedy masz termin?

Ja po wizycie, jaki to dzień był dziś :)
Z Maluszkiem wszystko ok, ma już 1,2cm. Serduszko szybko biło. Dostałam skierowanie na prenatalne, mimo że jestem stosunkowo młoda, ale lekarka dała mi dlatego, że w rodzinie męża jest chłopak z zespołem Downa. Więc będę miała je na fundusz, co mnie cieszy. Zawsze to kasa w kieszeni.
Mam L4 do 2 listopada, wizyty rozpisane do grudnia już :) co mnie też cieszy.
Lekarka w porządku, bo to jest inny ginekolog, niż ten do którego normalnie chodziłam.

A termin porodu mam w jakże cudowny Dzień Matki - 26 maja :)

Choruszki, trzymajcie się! Kołderka i dacie radę!

GosiaLew rozumiem czyli jeszcze żeś się nie badała nic a nic? ;-) ja mam już 2 pakiety badań dlatego mnie zaskoczyłaś. A jak tak, robisz wszystko z prenatalką to faktycznie na czczo

Mi pani tez wyliczyla kiedy na prenatalne mam przyjść jak dzwonilam:tak:jutro ide na badania i od razu po musze cos do jedzenia wziąć bo mi się slabo robi jak nie zjem:eek:a badan mam już dużo zrobionych:szok:

Maui, jak byłam we wrześniu na wizycie to mi to zlecił wszystko a ponieważ teraz mam przyjść po usg prenatalnym to badań jeszcze nie robiłam, bo mam problem dojechać do laboratorium a ponieważ robię wszystko w enelmedzie to mam prawie 20 km żeby dojechać.
Zresztą ja te wszystkie badania robiłam w marcu jak byłam wtedy w ciąży, więc teraz powtarzam. Ważny jest wiadomo mocz, bo to infekcje i morfologia, bo tym bardziej, że w ciąży z synem miałam małopłytkowość - to wtedy kłułam się co tydzień. A muszę się zapytać go o ten test pappa, czy mam w pakiecie w ogóle a jak nie to chyba pójdę na nfz jeszcze.

Wizyta umówiona na 21.10:tak: Będzie to 12+3

Zapytałam doktorka czy da mi skierowanie, lecz delikatnie mi wytłumaczył, że nie fer jest zabierać skierowań osobą, które je naprawde potrzebują, gdyż na chwile obecną nie mam żadnych wskazań ani wymaganego wieku

Zapytać nie zaszkodziło i tak wiedziałam, że napewno i tak pójde prywatnie :)

Co do duphaston to na mnie źle działa i zauważyłam, że jak go biorę to stan cery mi się pogorszył,
ale jak lekarz zalecił do 14tyg. to będe go dalej brała.

Z mojego biustu zrobiły się dwie napięte piłki i najwygodniej jest mi poprostu chodzić bez stanika,
w spodniach też mi nie dobrze, bo mega uciskają w brzuszku to pozostają luźne dresy, leginsy
I tak prawie cały czas siedze w domu :/
Teraz nadodatek nie wiem dlaczego, ale dostałam leżące zwolnienie a Wy co macie zaznaczone ??

Maui dziękuje za linka, raczej też się na niego skuszę. Mąż będzie szczęśliwy jak moja noga wkońcu na nim nie wyląduje w nocy hehehe bo ja uwielbiam tak spać :-D

reklama
Pozamiatało mnie wczoraj na maxa, M wszedł do domu i chciał mnie reanimować,
przyklejona do wc, zapuchnięta, zaryczana, trzęsąca się...
Dziś cały dzień na sucharach -nic już nie jem...

Dziewczyny niejedzące -o dzieci się z tego powodu nie martwcie!!!!
jak to powiedziała moja Pani dr
TY NAPRAWDĘ NIE MUSISZ NIC JEŚĆ -WAŻNE ŻEBYŚ PIŁA BO NIE WOLNO SIĘ ODWODNIĆ
dziecko sobie wszystko wyciągnie -najwyżej zostaniemy bez zębów czy włosów -co tam

GosiaLew ja też nie jeżdżę autem, jest mi słabo, źle się czuję, boję się wsiadac za kółko -dramat, czuję się z tym jak ubezwłasnowolniona...

Dziewczyny biorące duphaston -pamiętajcie że on ma wpływ na prowadzenie pojazdów!!! nawet jak się po nim dobrze czujecie (choć ja czułam się fatalnie) to proszę uważać.

idę przetrwać kolejny dzień... dziś Piraci z Karaibów cz. 4 a później się zobaczy co...
Szkoda, że zlikwidowali scs bo tam było dużo seriali i tłukłam je od rana do nocy....

Miłego dnia!!!!

Do góry