reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Moje ubrania robią się za luźne nibym mam lekko wystajacy brzuszek ale schudłam od początku ciąży z bioder i w udach więc pewnie sobie jeszcze trochę poczekam na zmianę garderoby chociaż już oglądałam na allegro jeansy dla przyszłych mam :-) za to musiałam kupić nowy biustonosz już z 2 tyg temu miseczka mi się zmieniła na d ;-)

Witam.
Dziewczyny Wy po niektóre przestajecie juz mieć objawy a mi sie chyba dopiero zaczynają :/ czuje sie dziś fatalnie. Glowa cmi, rano mialam mroczki przed oczami i mdli mnie po danio.. echh.

A co do spania to ja przeważnie zasypiam na lewym boku ale raczej często sie wierce w nocy :p

Ala zdrowka dla Ciebie!

Szyszunia ja póki co tylko w biuscie mam ciasno, ale póki co biustonosza nie wymieniam. Jeszcze sie mieszczą.:)

Patnor udanego lotu, trzymamy kciuki :)

Uff...w końcu mogłam poczytać nadrobić od soboty mam neta na tel i jakby się zawiesiło nie mogłam forum otworzyć.
Co do objawów praktycznie ustały.
Piersi mega i bolące brałam prenatal classic witaminy no ale mi się skończyły w sumie dobrze bo mega zaparcia mi dokuczały zastanawiam się czy kupić kolejne które są od 13tc sama nie wiem sam kwas to chyba za mało.
Co do spania różne opcje i strony u mnie preferowane najbardziej chyba prawy bok ale jeśli będzie trzeba to zmienić to spoko gorzej podczas snu czy zapanuje nad stronà.
Co do płci z nudów robie testy z neta i 2 razy wyszło dziewczynka no ale wszyscy mówią będzie chłopak cóż poczekamy zobaczymy.
Pozdrawiam wwszystkie mamusie.

Kameleonleon w pracy jestem. Jakiś się ogarnęłam, ale wcześniej do domu idę.

Ja juz chodzę w spodniach ciążowych, bo chociaż schudłam 2 kg to spodnie zwykle mnie uciska ją. Kupiłam sobie jeansy w h&mie za 75 zł.

Laski drogie - dzięki Wam zakupiłam wczoraj rogala na Allegro ;-) Kolor róż ;-) jestem go ciekawa ;-)
do tego 2 pary spodni w HM , jedne rajstopy w Rossmannie i 2 staniki D i E ;-)
Przytyłam tylko 2 kilo, ale biodra mam szersze i wszelkie gumy uciskają mi brzuchol, tak więc odpadają nawet leginsy moje dotychczasowe.

Byłam dziś w Luxmed i muszę powiedzieć, że jestem zachwycona dr Piasecką-Drews. Kompetentna, miła i przejęta. Od razu skierowała mnie do endokrynologa - TSH mam zanik i zwiększyła dufaston. Już chodzę o ścianach a przy takiej dawce dufastonu to nie wiem co będzie, ale wyjścia nie ma - kosmówka niejednorodna jest. W każdym razie za polecenie tej Pani Doktor jestem niezmiernie wdzięczna!

Przeziębionym polecam Sambucol- to wyciąg z czarnego bzu i ma izraelskie badania DNA - wnika w komórki niszcząc wirusy grypy (jeśli to grypa). No i jest to roślinny wyciąg a nie chemia sztuczna.

Ciekawa jestem czy tego 27 - będę miała skończony 12 tydzień - na prenatalnym USG zobaczę płeć ;-) Mam już chłopca i dziewczynkę, więc w sumie obojętnie, tylko ciekawość ;-)

Cześć dziewczyny. Witam z białej, zimnej, zaśnieżonej krainy. Zwolniłam się dziś wcześniej z pracy. Na reszcie mogę na spokojnie odpalić laptop i normalnie do Was napisać a nie klikając w te cholerne literki na smartfonie. Nasypało u mnie 10 cm śniegu i dalej sypie. Sezon na ciepłe kaloryfery, skarpety, kocyk w renifery i herbatkę imbirową uważam za oficjalnie otwarty. Jak dobrze tak wcześnie wrócić z pracy !!! Odrobiłam się z prasowaniem, które już po woli zaczynało żyć własnym życiem, zjadłam o normalnej porze pyszny obiad przygotowany przez męża, zdążyłam odpocząć i jeszcze pół dnia przede mną. Jakiś cud :-).

happymamusia ja tez robiłam jakieś testy w necie i na dwoje babka wróżyła. Ja marze o córce ale jakoś tak czuje że będzie syn no i moja przyjaciółka mówi że chłopak będzie a jej przeczucia już się kilka razy sprawdziły.

kacha87 ja też zainwestowałam w jeansy na gumce. Teraz jest o wiele wygodniej. No i w szafie kilka par legginsów i takich
" wyjściowych "spodni dresowych ze wstawkami skórzanymi nie wiem jak się na nie mói fachowo...
też jestem średnio co 2h głodna, wciągam wszystko co się nawinie a nie tyję, odżywiam się raczej zdrowo więc chyba maluch wysysa ze mnie wszystko :-D

ala25 mnie się miseczka zmieniła z B na C mój mąż cały w skowronkach ja mniej bo staniki ciasne a nowy póki co jeden :angry: i cycochy wypadają

Co do spania na bokach. To ja wymiennie na prawym i lewym, częściej na prawym bo TV od tej strony jest.albo jak już któraś z was mówiła taki półbok półbrzuch. Na plecach nigdy nie mogłam spać a na brzuchu mi już nie wygodnie.

patnor bezpiecznego lotu !

Rogala tez mam obiecanego, zaglądałam na allegro i na inne stronki z mamowymi akcesoriami i sama nie wiem na co się zdecydować. Ten mohterhood kosztuje chyba ok 160zł troche dużo ale z drugiej strony kupić na allegro za 100 plus koszty przesyłki to chyb a lepiej dołożyć te 30zł i kupić lepszy sprawdzony. Muszę się przejść po smykach i tego podobnych sklepach.

kameleonleon dobry pomysł z tym jajkiem. Można by wysiadywać na pingwina czyli tatusiowie siedzą z jajkiem a mamusie polują w supermarkecie na jedzenie :-D

Współczuje tym z Was które są chore. Jak mogę doradzić jeszcze jeden domowy specyfik to wycisnąć do kubka cytryne i jeszcze więcej imbiru ( korzeń), miodu do smaku i zaparzyć, Taki napar rozgrzewa i stawia na nogi. Może nie jest jakoś cudownie pyszne żeby napawac się smakiem ale na pewno dużo smaczniejsze niż mleko z masłem i czosnkiem :eek::eek::eek: na samą myśl mam ochotę na pawia. No i może ten napar z imbirem pomoże wam na mdłości bo podobno imbir jest skuteczny, ale nie wiem, mdłości miałam tylko tydzień i to bez wymiotów więc nie sprawdzałam czy napar pomaga czy pogarsza :baffled:

Imiona też mamy już wybrane Antonina i Leon ( Tośka i Leoś) strasznie mi się podoba imie Tośka zakochałam się w nim i co do niego nie miałam żadnych wątpliwości. Co do Leosia to jeszcze był pomysł że Mikołąj bo bardzo ładne ale nie chce dziecku odbierać prezentu bo pewnie dostawałby jeden imieninowo świąteczny. Także Tośka na 100%, Leo jeszcze się może zmienić. Ale jak myślę o dziecku to właśnie mówie do niego LEOTOŚ :tak:.

ale wysmarowałam wypracowanie:-):-):-)

edit: dziewczyny a spodnie ciążowe kupiłyście takie z dużą gumka i pasem który później na brzuszku będzie czy takie które po obu stronach mają guziki i materiał z regulacją szerokości.,

GOSIA to chyba za te 75 zł to promocja byłą bo ja kiedyś widziałam ciążowe ale za 145 zł ....
W C&A można znaleźć nawet fajne ciażowe ciuchy i w miłych cenach

Ostatnia edycja:
Hej :)
Ja się rozchorowałam. Od dwóch tygodni biorę antybiotyk - mam zapalenie płuc. Nie mam nawet jak się ruszyć z domu, bo czuję się taka połamana. Do tego Amelka żyć mi nie daje - też jest chora. Miałam iść w środę na USG genetyczne, ale niestety chyba nie da rady.
Do tego mam mnóstwo pracy, muszę się jakoś wyrabiać z zamówieniami. No ciężko jest...
Do tego nie wiem co mam teraz robić, bo dzisiaj biorę ostatnią dawkę antybiotyku, byłam w przychodni, to już miejsc nie mieli żeby mnie przyjąć, więc muszę przyjść jutro i pewnie będę już trzeci tydzień ten antybiotyk musiała brać, bo nie ma poprawy. Oczywiście wszędzie córkę muszę ciągać ze sobą :(

waiting4beans na opolszczyźnie też śnieg pada i są przymrozki.

Ostatnia edycja:
reklama
Maui możesz podać linka modelu, który wybrałaś?:-)

A to czy poznasz płeć to jednak dużo zależy od sprzetu i od ułożenia dzidzi,
mnie też ciekawość zżera, ale na tym etapie cudów się nie spodziewam :)

Mam dylemat czy lepiej umówić sie na prenatalne w 12+3 czy 13+3 tygodniu, choć widzę, że chyba większość już w 11tyg robi to badanie?;)

Ostatnia edycja:
Do góry