reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Maui powiem Ci że moja kosmówka też jest niejednorodna i biorę duphaston 3×1 dziennie nie ma żadnych skutków ubocznych.
Pierwszy raz jak usłyszałam o tym że jest coś nie tak byłam przerażona ale po tyg.brania tabl.mialam kontrolę u gin i powiedział że jest krwiaczek ale maluszek rośnie i jest ok.
Dużo znajomych miało tak samo i się niby wchłania no zobaczymy.
Powiedz masz jakieś konkretne zalecenia.
Ja dużo wypoczywać i nie dźwigać nic a nic.

reklama
W Poznaniu na szczęście śniegu nie ma, chociaż zimno jest niesamowicie. Ale ja i tak się praktycznie z domu nie ruszam przez to przeziębienie, tyle co na 5 minut do sklepu, więc jakoś mocno mi to nie przeszkadza. W domu mam ciepło:)

szyszunia - ja z racji tego, że aktualnie spędzam czas głównie w domu, to łażę głównie w spodniach dresowych. Jak gdzieś wychodzę, to zakładam jeansy, jeszcze się w nich mieszczę, ale miałam w sumie takie lekko luźne, że bez paska, to w zasadzie ani rusz, a teraz są bardziej dopasowane:D Tych bardziej dopasowanych nie zakładałam, ale myślę, że już mogłyby być przyciasne, bo o ile na wadze zmian na razie nie widzę, o tyle jak na siebie patrzę w lustrze, to mój brzuch mnie przeraża. Chociaż to pewnie nie jest w całości zasługa dzieciaczka, ale również wzdęć, które się u mnie dość często pojawiają po południu/wieczorami. Ciuchów ciążowych jeszcze nie kupowałam, ale jak minie mi przeziębienie to planuję się wybrać na jakieś ubraniowe zakupy, ale w sumie bardziej jakieś wygodne dresiki do domu, a także kurtkę i buty zimowe niż ciązowe spodnie.

Ala_25 - ja też w zasadzie muszę zmienić swoje biustonosze. Większość z tych, które miałam do tej pory jest już za mała, więc ilość posiadanych przeze mnie i nadających się do użytku biustonoszy drastycznie spadła.

Evelina89 - ja pójdę na prenatalne najszybciej, jak mi lekarz pozwoli, bo ta niepewność przed tymi badaniami mocno daje mi się we znaki. Ja idę na zwykłą wizytę w 11t5d i wtedy lekarz mi ustali termin badania (albo od razu w tym samym tygodniu albo w kolejnym). Mam nadzieję, że będzie to prędzej niż później:)

Maui bardzo się cieszę, że wizyta u dr Drews się udała, u mnie sprawdziła się ona w wielu sytuacjach, kolejną wizytę mam w ten czwartek a 21.10 genetyczne, już się nie mogę doczekać :) ja póki co śpię przede wszystkim na plecach ale staram się powoli przyzwyczajac do boków ;), co do płci to wolałabym zacząć od chłopca a potem mieć dziewczynkę ale przy pierwszym dziecku płeć nie ma aż takiego znaczenia :)

Ewelina ja bd w 12+3 jak bd mieć prenatalne:tak:
Jeansow ciążowych nie mam tylko takie zwykle materiałowe na gumie ale zimno się zrobilo i nie wiem co począć bo bylam w h&m a tam ceny kosmos:sorry:149zl to dużo a zas z neta nie odwaze się kupować bo zawsze mam problem ze spodniami...

Hej :)
Ja się rozchorowałam. Od dwóch tygodni biorę antybiotyk - mam zapalenie płuc. Nie mam nawet jak się ruszyć z domu, bo czuję się taka połamana. Do tego Amelka żyć mi nie daje - też jest chora. Miałam iść w środę na USG genetyczne, ale niestety chyba nie da rady.
Do tego mam mnóstwo pracy, muszę się jakoś wyrabiać z zamówieniami. No ciężko jest...
Do tego nie wiem co mam teraz robić, bo dzisiaj biorę ostatnią dawkę antybiotyku, byłam w przychodni, to już miejsc nie mieli żeby mnie przyjąć, więc muszę przyjść jutro i pewnie będę już trzeci tydzień ten antybiotyk musiała brać, bo nie ma poprawy.

Wspolczuje bardzo. Jak antybiotyk nie dziala to znaczy ze trzeba zmienic lek. Moze zrobie Ci wymaz zeby nie strzelac w ciemno. A co teraz bierzesz?

Coraz wiecej z nas sie rozklada... echhh
Ja dzis sikam znowu .... rany niech juz bedzie drugi trymestr!

Ewelina89 oto mój rogal ;-) Poduszka dla kobiet w ciąży,kojec do spania, welur (5214508611) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. womar zaffiro
z przesyłką wyszło mi 150 zł, a ten z matherhood ma taki sam wkład i w wersji z welurową poduszką przekracza 200 zł, no to wzięłam taki - jednak wolę welur, milusio ;-)
Happymamusia powinnam była brać 2 dufastony, ale oczywiście brałam jeden, bo nie miałam jakiegoś szczególnego zagrożenia, a mi po nim źle... no niestety ten jeden to widać było za mało, bo drugi lekarz dziś powiedział , że grzecznie 2 brać - niby kosmówka przemienia się w łożysko i chodzi o to, żeby była ładnie zbudowana, żeby dziecko było nakarmione no i chodzi o to, że potem można poronić, jak się ładnie nie zbuduje od początku - cokolwiek to znaczy, tyle zrozumiałam. W pierwszej ciąży brałam chyba 3 nawet i wszystko skończyło się super, ale było mi po dufastonie mdło i płaczliwie; no nic, nie mam wyjścia....
z zaleceń "oszczędny tryb życia", czyli dużo leżeć, nic nie dźwigać...na jogę teraz też nie mam jak iść, bo generalnie mdło mi teraz cały dzień.... dzisiejsza lekarka podejrzewa, że jednak to krwawienie przy badaniu to jest nadżerka,a w ciąży wszystko jest rozpulchnione i naczyńka kruche - ja w ogóle mam kruche;
Jak to czyta jakiś lekarz na forum, to pewnie się uśmiecha,ale tyle z całej mojej sytuacji zrozumiałam ;-)

itucha Pani dr tak się przejęła, że nawet komórkę mi dała na w razie co i kazała dzwonić i zaznaczała, że zawsze oddzwania - żebym nie miała nerwów - od razu inaczej, nie ? ;-)

co do terminu badań prenatalnych - jak zadzwoniłam na Polną, to pielęgniarka sama wyliczyła kiedy mam przyjść - 12 tydz i 3 dni - widocznie tak jest najlepiej;

no nic, jedziemy dalej z tym koksem ;-) choć kameleonleon ​wolałabym jajo wysiadywać, a tak czuję, że za chwile je zniosę ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

kameleonleon - Teraz biorę Duomox. Problem jest w tym, że mój lekarz prowadzący powiedział, że innych leków nie wolno w ciąży. Nie wiem kogo mam słuchać :/ Jutro się dowiem u lekarza.

Ja się w samej ciąży czuję bardzo dobrze, ale praca i choroba mnie wykańcza.

Waiting4beans tak była promocja, były nawet po 40 zł w przecenach w tym sklepie co ja byłam ale akurat same duże rozmiary.

Sprawdzałam ciuchy w c&a ale mi się osobiście nie podobały.

U mnie prenatalne wypadnie gdzieś w 12 tygodniu. Muszę się dokładnie umówić, żeby zrobić do wizyty na 29.10. Mąż będzie mnie wiózł na badania bo ja jednak na czczo boję się sama jechać. Tak nie miałam w ciąży z synem.

Współczuję chorym dziewczynom. Dużo zdrowia. Ja się nawet jakoś na szczęście trzymam.

kameleonleon - Teraz biorę Duomox. Problem jest w tym, że mój lekarz prowadzący powiedział, że innych leków nie wolno w ciąży. Nie wiem kogo mam słuchać :/ Jutro się dowiem u lekarza.

Ja się w samej ciąży czuję bardzo dobrze, ale praca i choroba mnie wykańcza.

Duomox jest najczesciej przepisywany ale nie jest to jedyna grupa bezpiecznych antybiotykow w ciąży . Mysle jednak ze bez badań nikt Ci kolejnego nie bedzie na chybił trafił przepisywał. Wiem ze tez lekarz3 przepisuja np zinnat albo cos z kwasem klawuronowym.

reklama
Do góry