Ewelina89 oto mój rogal ;-)
Poduszka dla kobiet w ciąży,kojec do spania, welur (5214508611) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. womar zaffiro
z przesyłką wyszło mi 150 zł, a ten z matherhood ma taki sam wkład i w wersji z welurową poduszką przekracza 200 zł, no to wzięłam taki - jednak wolę welur, milusio ;-)
Happymamusia powinnam była brać 2 dufastony, ale oczywiście brałam jeden, bo nie miałam jakiegoś szczególnego zagrożenia, a mi po nim źle... no niestety ten jeden to widać było za mało, bo drugi lekarz dziś powiedział , że grzecznie 2 brać - niby kosmówka przemienia się w łożysko i chodzi o to, żeby była ładnie zbudowana, żeby dziecko było nakarmione no i chodzi o to, że potem można poronić, jak się ładnie nie zbuduje od początku - cokolwiek to znaczy, tyle zrozumiałam. W pierwszej ciąży brałam chyba 3 nawet i wszystko skończyło się super, ale było mi po dufastonie mdło i płaczliwie; no nic, nie mam wyjścia....
z zaleceń "oszczędny tryb życia", czyli dużo leżeć, nic nie dźwigać...na jogę teraz też nie mam jak iść, bo generalnie mdło mi teraz cały dzień.... dzisiejsza lekarka podejrzewa, że jednak to krwawienie przy badaniu to jest nadżerka,a w ciąży wszystko jest rozpulchnione i naczyńka kruche - ja w ogóle mam kruche;
Jak to czyta jakiś lekarz na forum, to pewnie się uśmiecha,ale tyle z całej mojej sytuacji zrozumiałam ;-)
itucha Pani dr tak się przejęła, że nawet komórkę mi dała na w razie co i kazała dzwonić i zaznaczała, że zawsze oddzwania - żebym nie miała nerwów - od razu inaczej, nie ? ;-)
co do terminu badań prenatalnych - jak zadzwoniłam na Polną, to pielęgniarka sama wyliczyła kiedy mam przyjść - 12 tydz i 3 dni - widocznie tak jest najlepiej;
no nic, jedziemy dalej z tym koksem ;-) choć
kameleonleon wolałabym jajo wysiadywać, a tak czuję, że za chwile je zniosę ;-)