reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
W pierwszej ciazy rogal był niezastąpiony! Teraz już mi cieżko bez niego spac, wiec jak dla mnie rogal do spania to podstawa. Miałam taki duzy. Chyba bez żadnej firmy, kupiłam na Allegro. Pozniej do karmienia kupilam wersję mini:)
Jutro przelatuję z Różą do Polski na 8dni. Za tydzien w pon lub wtorek planuję usg. Przy okazji zrobię krew i mocz. Pewnie znowu wejdzie zelazo, mam często anemię. Po powrocie w koncu tutaj bede mogła umówić sie na wizytę. Kupię też witaminy. Na razie biorę kwas.
Proszę trzymajcie kciuki za loty! Jutro pierwszy raz lecimy tylko we dwie. Roza ma za soba 6lotow, ale zawsze było nas dwoje. Na szczęście raczej problemów nie było. Mamy tez przesiadkę bo niestety od nas nic do Waw bezpośrednio nie lata.

Ala_25 najlepiej idź do lekarza, żeby Ci się nie pogorszyło.

Ja się dzisiaj czuje paskudnie. Zastanawiam się czy w ogóle iść do pracy. Na razie dziecko odstawiamy do przedszkola.

Hej:tak:
Jaka macie pogode?u mnie pada deszcz ze sniegiem:sorry:i zimno jak nie wiem a weszłam do tesco to tak grzali, ze slabo mi się zrobilo:eek:
Niestety na lewy bok odpada spanie:no::no:zaraz robi mi się duszno i slabo...najlepiej na plecach:tak:1 ciaze tez tak spalam:tak:

GosiaLew byłam u lekarza ale nie dostałam żadnych leków chyba wolał mi nic nie dawać na tym etapie. Zajrzał tylko do gardła chociaż mówiłam, że to prawdopodobnie zapalenie zatok zawsze mnie się to czepia jak się robi zimno. Na szczęście kiedys przechodziło bez antybiotyku po jakimś tygodniu. Z dzieckiem też chyba ok skoro muszę powstrzymywać kaszel żeby nie zwymiotowac :-)
Ja na razie śpię na brzuchu albo na boku bo inaczej nie umiem. Najlepiej mi na brzuchu więc pewnie będę się męczyć jak urośnie ale mąż już obiecał tego rogala :-D

GosiaLew i jak odpoczywasz w domku? Mdlosci nadal czy cos innego meczy?

Ala_25 to trzymam kciuki zeby jednak przeszlo bez lekow. Czosnek dziala cuda. A na zatoki mozesz plukac sola zatoki - np Sinus rinse takie saszetki rozpuszcza sie w wodzie i przepuszcza to przez zatoki nie wiem czy kiedys probowalas ale mojemu mezoei bardzo pomaga, a sol nie zaszkodzi.

Dzis stwierdzilam ze zebym spala na lewym boku to lozko musialoby byc przekrecone bo tak tylko na prawym potrafie...

A wogole to doszlam do wniosku ze najlepiej to by bylo zebysmy zamiast nosic ciaze wysiadywaly jajko ile problemow mniej i czesem maz ny mogl zastapic :))))

Cześć laski...
Dziecko w przedszkolu, M w pracy -pospałam, coś tam zjadłam, zrobiłam sobie inkę na mleku bo miałam taką ochotę...
Nadrobiłam co pisałyście

Co do usg prenatalnego lekarz dał mi skierowanie na usg, które mam 20.10 -w celu weryfikacji wieku ciąży i ustalenia czy jest sens robić prenatalne 24.10 czy lepiej o parę dni przesunąć.
Jeśli usg wyjdzie prawidłowo -a mam w super miejscu na Agatowej w Warszawie (sprawdzone na połówkowym z córką
Poradnia USG Agatowa :: BADANIA USG położnicze (NT) między 11-14 tygodniem ciąży
polecam przeczytać co obejmuje. Koszt 250 zł.
Skierowanie od lekarza można dostać jeśli zauważy coś niepokojącego w usg -czyli właściwie zawsze.
A jak usg TFU TFU będzie niepokojące to wtedy NIFTY bez dwóch zdań.

rogal fajna sprawa chyba też kupię, ja mogę spać tylko na prawym boku bo na lewym mi niedobrze strasznie... a później zależy jak się dziecko ułoży plecami z tego co pamiętam 95% dzieci układa się tak samo, Ala była plecami po prawej stronie i tylko na prawym boku mogłam spać bo jak się przekręciłam na lewy to kopała jak oszalała -chyba jej było niewygodnie.

Co do płci -jest mi wszystko jedno -córka orzekła, ze będzie ZOSIA, natomiast M upiera się, że będzie JAŚ -więc imiona mamy wybrane, mi obojętne.

Pozdrawiam Was w ten zimny dzień i lecę dogorywać dalej...

reklama
Do góry