reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Zgłębiać jak najbardziej, ale chodzi mi o szukanie w miejscach niesprawdzonych, na forach itp. Tam to można takie kwiatki znaleźć, że aż głowa boli. Z całym szacunkiem do naszego forum ale też źródłem wiedzy fachowej nie jest ;-)
No raczej :D

Usnelam wczoraj oczywiście po 20. Nawet nie wiem kiedy ta noc mija. Jeszcze mam takie dziwne sny realistyczne

reklama
Hej.

Jutro o 17:20 mam wizytę. Trochę jestem zaniepokojona, bo jakoś tak ustąpił mi ból piersi I wyjątkowo dobrze I "żywo" się czuję.
Mam nadzieję, że wszystko jest ok I serduszko dalej bije.
Poza tym powiem Wam, że okazało się, że koleżanka z pracy jest niemalże w tym samym tygodniu ciąży co ja I u niej już widać lekko zaokrąglony brzuszek, a u mnie nic. Są dni, że mam brzuch jakbym zjadła większy obiad, a są dni, że jestem płaska jak deska. Oby do jutra.

Hej.

Jutro o 17:20 mam wizytę. Trochę jestem zaniepokojona, bo jakoś tak ustąpił mi ból piersi I wyjątkowo dobrze I "żywo" się czuję.
Mam nadzieję, że wszystko jest ok I serduszko dalej bije.
Poza tym powiem Wam, że okazało się, że koleżanka z pracy jest niemalże w tym samym tygodniu ciąży co ja I u niej już widać lekko zaokrąglony brzuszek, a u mnie nic. Są dni, że mam brzuch jakbym zjadła większy obiad, a są dni, że jestem płaska jak deska. Oby do jutra.

Kochana mi te ustał bol piersi i to nie pierwszy raz, poprzednim razem sie te martwiłam a na usg było wszystko ok, lekarz powiedział ze bol piersi nie jest wyznacznikiem prawidłowego przebiegu ciazy :) jutro na wizycie bedzie wszystko on, nie zamartwiaj sie! Chociaż rozumiem Cie bo sama sie zawsze martwię.

Ja mam tez w pracy koleżankę co jedyne tym tyg co ja i znowu u niej nie widać tak bardzo a u mnie jakos bardziej , ale mi sie strasznie woda w organizmie zatrzymuje :/ a ktory masz tydz ?

Cześć dziewczyny
Co to za smutne wieści... nie chcę takich, czekam tylko na dobre...

Przeczytałam, nadrobiłam ale już zapomniałam co miałam napisać.

ja wszystkie witaminy odstawiłam bo jak wymiotuję to bez sensu...
Na pęcherz żurawina
Jedyne co mi wchodzi bez problemu to... twister z kfc -tyle ze zdrowego jedzenia...

Pytałyście o badanie krwi -ja wyszłam z założenia, ze inwestuję w porządne usg prenatalne a jeśli z niego wyniknie jakiś niepokój czy niewiadoma jestem zdecydowana zainwestować te 2300zł. o te:
Test NIFTY - nieinwazyjny genetyczny test prenatalny
Oczywiście jeśli ktoś ma skierowanie od lekarza na NFZ i może zrobić coś innego za darmo -to ja jestem za robieniem wszystkich badań, które nie szkodzą dziecku a mogą ocenić jego stan zdrowia.

Ech idę zdychać dalej

Ano z gory dziekuje czekam caly czas na wyniki i sie nicierpliwię. Wiem ze lepiej wziac antybiotyk jak trzeba ale jestem zla ze dopadlo mnie tak jeszcze w 1 trymestrze.

20151007_124156.jpg20151007_124210.jpg
anno jesli mozeszto zerknij prosze. Jak dla mnie stanu zapalnego nie ma bo i crp b niskie i leukocytow brak czyli pewnie nadwrazliwosc pecherza mam i dlatego mi dokucza. Dobrze mysle?

Załączniki

• 20151007_124156.jpg
    20151007_124156.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 62
  • 20151007_124210.jpg
    20151007_124210.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 55
Cześć dziewczyny,
Czytam raczej na bieżąco, ale nie pamiętam szczegółowo co którapisała.
Olciaa – jeśli czytasz - bardzo mi przykro, i trzymam kciuki,abyś szybko do siebie doszła i cieszyła się następną, zdrową ciążą,
Mamcia lena – za Ciebie nadal trzymam kciuki.

A ja dziewczyny wracam chyba do świata żywych J od dwóch dnisamopoczucie nieporównywalne z tym co było do tej pory!! Owszem jeszcześpiączka jest – ale dopiero wieczorem, mdłości też jakieś są, ale nie ma o czymgadać Jobym nie zapeszyła J
Niesia – nie martw się – jesteśmy mniej więcej na tym samymetapie ciąży (ja mam 3 dni młodszą) i też zaczęłam się lepiej czuć – myślę poprostu, że już jest z górki teraz ;)

U mnie też już brzuch widać J

reklama
Dziewczyny, ja również czuję poprawę samopoczucia i też delikatnie się denerwuje czy to czasem nie za wcześnie :/ ale ogólnie staram się myśleć pozytywnie, wizytę mam w przyszły czwartek, jednocześnie się jej boję i nie mogę doczekać, szalona mieszanka uczuć ;) Ahhh, żeby tak dostać 100% potwierdzenie, że wszystko będzie dobrze z tymi naszymi fasolkami :)

Do góry