reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Ja tez dzisiaj w pracy walczyłam z mdlosciami :-( wczesniej zasypialam na stojąco a teraz to... Próbuje już wszystkiego imbir, cytryna, cola, migdały wszystko niby trochę pomaga ale na chwilkę. Dzisiaj jeszcze kupiłam magnez zobaczymy może on przyniesie ulgę na dłużej :-D

Urosept tez wlasnie wzielam bo wiem ze mozna, polozna powiedziala ze w razie czego brac. Ja tez mam wiecznie z pecherzem i infekcjami problem dlatego dmucham na zimne i posiew z pochwy tez czesto robie. Z tym furaginem widze ze rozne opinie lakarzy sa. Moj mowil ze od 2 trymestru , poprzednim razem mi dal w koncowce 11 tyg bo powiedzial ze juz bezpiecznie.

Co do zakażenia układu moczowego to najlepiej jednak zrobić badanie ogólne moczu i wybrać się do lekarza. Jeśli potwierdzi się zakażenie to trzeba zażywać antybiotyk. A jeśli zakażenia nie ma tylko objawy dyzuryczne (parcie, pieczenie) to preparaty ziołowe itp. Furaginy na własną rękę lepiej nie przyjmować, szczególnie w 1 trymestrze.

Ostatnia edycja:
Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Nie jest dobrze... Z samego rana byłam na pobraniu krwi, jutro wyniki i kolejne pobranie zrobię w czwartek. A po pobraniu wizyta u innego lekarza w prywatnej, podobno dobrej klinice. No cóż jakoś specjalnie mnie nie pocieszył, wg niego ciąża wielkościowo wygląda na 5/6 tydzień i serduszka nie było... Ten przynajmniej zaproponował zrobienie dwukrotnie bety ale to już wymyśliłam wcześniej. Ogólnie to czarna rozpacz i nic nie ma sensu... Dziewczyny być może żądam zbyt wiele, wiem że to bardzo trudne ale proszę te z was które mają za sobą poronienie wywołane o wiadomość prywatną, nie chcę tu dziewczyn dołować a chciałabym choć trochę się na to przygotować. Więc bardzo proszę o kontakt jeśli możecie. A i zrobiłam dwa testy ciążowe... Nie wiem po co ale były na obu dwie kreski... Nadzieja..?

Mamcialena napiszę ci potem na priva bo wolę pisać z kompa niż z telefonu albo ty napisz co chciałabyś wiedzieć. Przytulam mocno.

Anno a ty masz jakieś wykształcenie medyczne?

Ja dzisiaj w pracy wypiłam z 3 butelki soku grejpfrutowego takie jednodniowe, bo nic innego mi nie wchodzi do picia. Nawet woda, która w siebie wmuszam. Ale jakoś mdłości mniejsze były i byłam w stanie pracować. Za to rano mam problem z ogarnięciem się i do pracy chodzę praktycznie bez makijażu a mam jeszcze podkrążone oczy.
No i tez dostałam juz brzucha trochę, jeszcze chwila i nie będę się w spodnie mieściła. Dzisiaj widziałam spodnie ciążowe wyprzedaży w h&mie były od 30 do 75 zł. No i w stałej sprzedaży po 149 zł.

Anno a powiedz prosze bo ja mam ciagle tak robie badanie moczu bo jest uporczywe parcie, leukocyty wychodza w normie i bialka tez nie ma. Posiewy wychodza jalowe a mnie meczy. Furagina jednak pomagala, dlaczego?

reklama
2 rozwiązania przychodzą mi do głowy. Albo zapalenie cewki moczowej, gdzie zmian w moczu może nie być, albo zakażenie pochwy, które też może dawać objawy przy oddawaniu moczu. Ewentualne trzecie rozwiązanie to efekt placebo ;-)

Do góry