reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Ja tez dzisiaj w pracy walczyłam z mdlosciami :-( wczesniej zasypialam na stojąco a teraz to... Próbuje już wszystkiego imbir, cytryna, cola, migdały wszystko niby trochę pomaga ale na chwilkę. Dzisiaj jeszcze kupiłam magnez zobaczymy może on przyniesie ulgę na dłużej :-D

Urosept tez wlasnie wzielam bo wiem ze mozna, polozna powiedziala ze w razie czego brac. Ja tez mam wiecznie z pecherzem i infekcjami problem dlatego dmucham na zimne i posiew z pochwy tez czesto robie. Z tym furaginem widze ze rozne opinie lakarzy sa. Moj mowil ze od 2 trymestru , poprzednim razem mi dal w koncowce 11 tyg bo powiedzial ze juz bezpiecznie.

Co do zakażenia układu moczowego to najlepiej jednak zrobić badanie ogólne moczu i wybrać się do lekarza. Jeśli potwierdzi się zakażenie to trzeba zażywać antybiotyk. A jeśli zakażenia nie ma tylko objawy dyzuryczne (parcie, pieczenie) to preparaty ziołowe itp. Furaginy na własną rękę lepiej nie przyjmować, szczególnie w 1 trymestrze.

Ostatnia edycja:
Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Nie jest dobrze... Z samego rana byłam na pobraniu krwi, jutro wyniki i kolejne pobranie zrobię w czwartek. A po pobraniu wizyta u innego lekarza w prywatnej, podobno dobrej klinice. No cóż jakoś specjalnie mnie nie pocieszył, wg niego ciąża wielkościowo wygląda na 5/6 tydzień i serduszka nie było... Ten przynajmniej zaproponował zrobienie dwukrotnie bety ale to już wymyśliłam wcześniej. Ogólnie to czarna rozpacz i nic nie ma sensu... Dziewczyny być może żądam zbyt wiele, wiem że to bardzo trudne ale proszę te z was które mają za sobą poronienie wywołane o wiadomość prywatną, nie chcę tu dziewczyn dołować a chciałabym choć trochę się na to przygotować. Więc bardzo proszę o kontakt jeśli możecie. A i zrobiłam dwa testy ciążowe... Nie wiem po co ale były na obu dwie kreski... Nadzieja..?

Mamcialena napiszę ci potem na priva bo wolę pisać z kompa niż z telefonu albo ty napisz co chciałabyś wiedzieć. Przytulam mocno.

Anno a ty masz jakieś wykształcenie medyczne?

Ja dzisiaj w pracy wypiłam z 3 butelki soku grejpfrutowego takie jednodniowe, bo nic innego mi nie wchodzi do picia. Nawet woda, która w siebie wmuszam. Ale jakoś mdłości mniejsze były i byłam w stanie pracować. Za to rano mam problem z ogarnięciem się i do pracy chodzę praktycznie bez makijażu a mam jeszcze podkrążone oczy.
No i tez dostałam juz brzucha trochę, jeszcze chwila i nie będę się w spodnie mieściła. Dzisiaj widziałam spodnie ciążowe wyprzedaży w h&mie były od 30 do 75 zł. No i w stałej sprzedaży po 149 zł.

Anno a powiedz prosze bo ja mam ciagle tak robie badanie moczu bo jest uporczywe parcie, leukocyty wychodza w normie i bialka tez nie ma. Posiewy wychodza jalowe a mnie meczy. Furagina jednak pomagala, dlaczego?

reklama
2 rozwiązania przychodzą mi do głowy. Albo zapalenie cewki moczowej, gdzie zmian w moczu może nie być, albo zakażenie pochwy, które też może dawać objawy przy oddawaniu moczu. Ewentualne trzecie rozwiązanie to efekt placebo ;-)

Do góry