reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Hej:tak:
MamciaLena tak jak napisalas tak zrob - lepiej jak sprawdzisz i bd miała pewność...
Sjokolade ja dostane skierowanie na prenatalne, mi gin sam pow, ze wypisze takie skierowanie:tak:umowilam się na 26:tak:
Zwalczylam przeziębienie i przez 3 dni czułam się dobrze i znow bol gardla:wściekła/y:koszmar - ide do apteki do syrop prawoslazowy, może cos jeszcze się znajdzie dla ciężarowy a jak nie przejdzie za 2, 3 dni to smigam do lekarza bo ile mozna:sorry:

reklama
Cześć. Wybaczcie, że się nie odzywałam. Ostatnio dużo się działo. Koniec końców przelatuję z córeczką do Polski za tydzień na 8dni, więc przy okazji umówię się na USG :) i zobaczę w końcu maluszka.
U mnie mdlosci głównie w nocy i rano. Różula jest na szczęście małym aniołkiem, mąż bardzo pomocny, więc dobrze się czuję.
Postaram się nadrobić.

Ostatnia edycja:
Mamcialena po pierwsze przytulam Cie mocno. Przeszłam juz podobne sytuacje. Jesli sa watpliwości to sie czeka i robi kolejne Usg, porownuje, czeka sie tydzień, dwa. Dopiero po kilku dniach mozna cos powiedzieć. Ja miałam poprzednio tak ze w 7tc pęcherzyk wyglądał
Na 5tc i nie było zarodka. Tydzień pozniej było dokładnie tak samo. Nic nie urosło i zarodka nadal nie było. A Beta przestała rosnąć. Dopiero po ponad tygodniu mozna było stwierdzić ze nic sie tam nie rozwinęło. I w szpitalu jeszcze mnie dwa dni obserwowali i bete robili dwa razy dziennie czy aby na pewno juz spada. Dopiero zabieg. Nie załamuj sie. Przynajmniej tydzień musisz poczekać. I idz za kilka dni do innego lekarza.

Ja siedzę przed gabinetem Usg. Proszę o kciuki.

Mamcialena zawsze warto pójść do innego lekarza.
Znam przypadek mojej koleżanki gdzie pani dr powiedziała że jest źle, że trzeba umówić się na zabieg itd. Poszła do mojego lekarza a lekarz mówi że jest dobrze. Teraz ma zdrowa 4 letnia córeczkę :-)
Oczywiście ktoś może powiedzieć że po co robić sobie nadzieje. Ale zawsze warto sprawdzić czy drugi lekarz powie to samo.

Ja mam wizytę za ponad tydzień i tez się zastanawiam czy wszystko Ok. Wcześniej miałam lekkie plamienia ale zniknęły.
Odnośnie objawów to nie wymiotuje ale jest mi niedobrze.
Synek ma trzydniowke i marudzi, ledwo żyję.

Mamcialena, pamiętaj nadzieja umiera ostatnia. Moja znajoma miała przypadek Ze lekarz stwierdził ciąże pozamacicZna teraz ta ciąża pozamaciczna ma 2 latka jest zdrowa i przekochana :) takze pamiętaj , nadzieja i cierpliwość.

A tak z innej bajki, czy znacie cos na mdlosci co by mi moglo pomoc , wlasnie siedzę w biurze w pracy i walczę z uczuciem "niedobrze mi" [emoji53][emoji53]

Ja wczoraj odkryłam że 7up pity małymi łyczkami i po troszkę bardzo pomaga, coca-cola podobno też. U mnie imbir tylko wzmacniał mdłości. No i regularne, małe posiłki; nie można być głodnym bo to jeszcze pogarsza mdłości.

Czyli Marcelina doczekałaś mdłości:-D

reklama
Oj dziewczyny doczekałam sie, nie wazne co zjem i tak mam to okropne uczucie, a najgorzej jest Jan głodny żołądek tak jak mówicie :/

Wiecie co jak byłam ostatnio na usg to powiedzieli mi ze za dwa tyg mi powiedzą czy mam dwoje dzieci czy jedno w brzuszku i teraz jak porównuje zdjęcia usg moje i koleżanki która jest tez w 7 tyg to u niej widać jedno kółeczko w tym baloniku a u mnie jakby dwa..... I zgłupiałam. A moze mi sie tylko wydaje albo zarodek sie tak ułożył

Do góry