reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Marcelina23 co Ty mówisz to może faktycznie są dwa....kurcze podwójne szczescie zrobisz kolejne usg no i wszystko będzie jasne.Teraz tak pomyślałam piszecie magnezb6 wydaje mi się że to strzał idealny brałam przez miesiac prenatal uno do 12tc miał on imbir i sporą dawkę magnezu skończyły mi się tabl.w niedzielę dziś wtorek wzięłam 2 razy tylko kwas foliowy muszę kupić jutro ponownie prenatal i powiem Wam dziś mnie zemdliło i jakaś senna jestem czyli powrót dolegliwości z 4i5tc.

A mnie zlapalo zapalenie pecherza echhh masakra pije wode z cytryna, jem zurawine, pije sok zurawinowy i sikam. Zobaczymy jak sie nie poprawi to jutro badanie moczu. Najgorsze ze furaginy nie mozna a ona mi zawsze pomagala.

Zobaczymy na następnym usg narazie sie nie przerażam :) a słyszałam wlasnie ze witaminy zmniejszają mdlosci i wymioty. Ja biore kwas i witaminy odkąd zaczęłam sie staram o dziecko tzn tydzień przed tym jak zaszłam w ciąże Hahaha i nie wymiotuje tylko mam mdlosci i to zaczely siebie wczoraj wieczór i nie sa bardzo nasilone. Wiec moze naprawdę cos w tym jest

A mnie zlapalo zapalenie pecherza echhh masakra pije wode z cytryna, jem zurawine, pije sok zurawinowy i sikam. Zobaczymy jak sie nie poprawi to jutro badanie moczu. Najgorsze ze furaginy nie mozna a ona mi zawsze pomagala.

A próbowałaś moze zaparzyć rumianek i zrobic podmywac sie ? Tylko jak juz ostygnie .Mi to zawsze pomagało i z tego co sie orientuje to w ciazy tez mozna to robić

Bralam furagine w ciąży z zalecenia gina, kolezanka tez - to zależy jak dużo jest bakterii, bo ja miałam bardzo dużo i nie szlo ich inaczej wytepic:no:chodzi o to żeby na wlasna reke nie brac leku tylko po konsultacji z lekarzem, kiedyś była na receptę a teraz nie wiem:no:

Dziewczyny ale bralyscie furagine w 1 trymestrze? bo w drugim i do polowy trzeciego to bez problemu mozna, chodzi mi o 1. Teraz mozna kupic bez recepty.
Rumianek niestety mi nie pomaga. Wypilam chyba z 4 litry ale jakby bylo lepiej. Pije dalej.

reklama
Bralam w 1 trymestrze i to przez jakiś czas - około 6 tyg zaczelam brac, często mi infekcje niestety nawracaly - pozbyłam się bakterii dopiero w wysokiej ciąży:tak:
Najlepiej każdy lek z lekarzem konsultować - jak było widać mi brzuszek nikt w aptece nie chciał mi tabletek na pęcherz sprzedać:no:

Do góry