reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Wioleta, dziękuję :)

Ewa, ja szczepilam córkę 6w1 plus rotawirusy. Teraz na pewno będzie ten sam zestaw i jeśli finanse pozwolą to jeszcze pneumokoki, bo jednak już kilku lekarzy mi mówiło, że one najważniejsze.

13x13 mi od trzech miesięcy sprząta albo mąż, albo mama i juz nie mogę się doczekać aż sama to zrobię :) wszystko jest dosłownie wszędzie. po moim wcześniejszym uporządkowaniu nie ma śladu.

Posiedzialam na balkonie 1,5 godz :) nie ma słońca, ale powietrze tez dobrze robi :) zgaga nadal mnie męczy, masakra :o nigdy więcej pizzy ;)

reklama
Ale mam dzisiaj zły dzień, rano prawie nie zemdlalam a i teraz dobrze nie jest. Byłam na zakupach ale starałam się zrobić je jak najszybciej. W oko wpadł mi pajacyk w truskawki i nie mogłam się oprzeć, żeby go nie kupić :D
Co do witamin myślę, że nie ma co panikować nasze mamy wcale nie brały i dobrze było. Ja się starałam łykać jak najmniej najpierw tylko kwas foliowy, potem magnez, jak wyniki się pogorszyły doszło żelazo a teraz na obrzęki olej z wiesiołka i cyclo 3fort. Wzystko z polecenia lekarza, który mówił że jak morfologia dobra to nie trzeba nic brać dodatkowo tylko dobrze się odżywiać :)

Ej Ej Ej
SPOKO z tą witaminą D!!!

Dziecko i tak sobie weźmie od nas wszystko co potrzebuje -to nie o dziecko chodzi, tak samo z niedoborem żelaza czy wapnia -to chodzi tylko o nas!!!

Najnowsze zalecenia lekarzy są takie -że witaminę D podaje się cały rok nie tylko od września do maja i nie tylko dzieciom ale też dorosłym!!!

bo my nie mamy tyle słońca w naszym pięknym kraju i 80% z nas ma niedobory witaminy D.

Dzieciom karmionym piersią podaje się witaminę K, a najczęściej daje się kapsułki z witaminami K+D i nikt nie bada poziomu tych witamin w organizmie. Po prostu małe dziecko chroni się przed słońcem, nie wystawia na promieniowanie słoneczne -a ta witamina tylko tak się tworzy.

Ale mialam od rana powera: posprzatalam, zrobilam pranie, posciele powymienialam, obiadek zrobilam i nagle dopadla mnie deprecha+bol glowy i poszlam spac.
Wstalam i nic mi sie nie chce, a mialam jechac kupic wanienke. No nic biore sie za prasowanie i dokoncze pakowanko.
Jutro pierworodny ma imieninki, we wtorek fryzjer no i moge jechac rodzic, no przeciez z odrostem nie wyskocze na porodowce :rofl2::-D

Dziewczynki ja moge naprawde polecic sprzedawce od ktorego bralam wozek, rewelacyjny kontakt+chetny do negocjacji ceny badz gratisy :D Jakby co podam namiary.

Janka tak chcialam murano, podobał mi się w katalogu, ale jak zobaczyłam na żywo to on jest taki strasznie przeładowany tymi amortyzatorami i plastikami takimi wielkimi na ramie że jakoś strasznie olbrzymie to wszystko było i na żywo już mi sie przestał tak podobać no wolę rzeczy proste nie udziwnione. Jesli bys sie decydowala na murano to ten chyba jest najladniejszy bo widzialam tez ten szary i on ma w rzeczywistosci taka fakture melanż, ale takie duże te białe elementy , nie jest to gładki material.

Ny dzis ogladalismy x landera x move i jak tylko oddadza kase to go bierzemy. Co prawda z nowej kolorystyki to nam sie tylko kolor stone grey podoba i jestr troche ciemny , ale dodatki sie zrobi jasne i juz. No to czekamy do wtorku....

Załączniki

• 280px_x-move_2016_2w1.png
    280px_x-move_2016_2w1.png
    18,4 KB · Wyświetleń: 86
Ewa każdy pediatra może wypisać- engerix junior; czy internista to nie wiem, ale pewnie też;

Swój mam już w lodówce, podpisany markerem, bo taki dostarczam do szpitala;

Janka akurat żółtaczkę szczepi wiele krajów w I dobie, w tym Szwecja, czy Francja, a Niemcy nie; generalnie w większości krajów UE nie szczepi się gruźlicy; żółtaczkę zaszczepię engerixem a gruźlice się zastanawiam;

pełen raport na zamkniętym wątku;

GosiaLew PIJĘ jak pijak zawodowy, a przerwę mam bossie chyba za krótką między posiłkami… no syn mówił, ze wciągam jak stodoła, bez przerwy… piszesz prawdę ale jakoś nie wiem gdzie robię błąd…. Stopy mi spuchły…:sad:

Szukałam auta i wózka-auto zamówiłam po 3 miesiącach a wózek po 5 i tak z dylematami, więc wiem co czujesz:ninja2:

W TKM – dzisiejsze moje ostatnie przedporodowe podejście- nie dostałam odpowiedniej torby do wózka; zostaje internet… Zakupiłam sobie za to bluzkę na po porodzie –piękna kolorowa jakby szydełkowana!:wink:

Z OBI przywlokłam roślinki- trochę mnie bolało, że w stosunku do zakupów w necie przepłacam, ale na wtorek już bym nie zdążyła raczej z zamówieniem, a ogrodnik umówiony; Mąż zmęczony zakupami robi obiad. A ja sobie leżę:wink:

Muszę przeprasować jeszcze ciuszki dla dziecka do szpitala chociaż i spakować w jedno miejsce, żeby mąż nie zmyślał w co je ubrać. No i dziś przymierzymy sobe bazę do auta i fotelik, a jak nie to jutro:yes:

Jak ja wam zazdrosze spokoju braku nerwow odpoczynku.. ale tak to jest jak maz nie slucha sie zony i uwaza ze czas jeszcze jest.

Pogoda nic sie nie poprawila.

3mam kciuki zebyscie zdazyly z kupnem wozka!
W sklepie gdzie nasz kupowalam byly probniki materialow, ale co sklep to inaczej wszystko ma.

Maui ja też mam ketony czasem w moczu, bo sobie mierze paskami specjalnymi badam rano i też się zastanawiam, bo ja jem zdrowo, dość sporo nawet przy tej diecie, głodna nie chodzę. Czasem znikają, czasem są.

Taka piękna pogoda była, ciepło a się teraz tak zimno zrobiło, że uciekałam z synem z placu zabaw.

reklama
Dziewczyny tez tak macie ze chce wam się siku a jak idziecie do leci dwie trzy kropki .... brzuch mi się napina. Niech mały siedzi bo to dopiero 35tydzień

Do góry