reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Dopiero teraz mialam czas Was poczytac, bo maz mnie wyslal na relaks do wanny :D no ale zasluzony bo 2 male babki upieczone, jeden keks i ciasto milionera :) Jutro zupka i salatka a jajcami sie maz zajmie :D

Janka tak leze i ogladam ten Twoj filmik a moja w tym czasie robi to samo :p ogolnie od niedzieli jakos wariuje w brzuchu... Wloskami sie nie przejmuj znikna ;) niektore kobiety tak maja zamiast tej kreski na brzuchu.

Ania wyslij meza na IP. Po co macie sie denerwowac.

U mnie 60 dni do terminu, wiec jeszcze nie czuje dreszczyku ;)

reklama
Z uwagi na sklerę ciążową, nie pamiętam kto- czy Ewka czy Wioletta – poleciły mi masować nogi przed snem tym kremem na ciężkie nogi w ciąży i faktycznie! Wyspałam się w końcu! Mąż wymasował uczciwie od kolan do paluchów i miałam w nocy nogi jak ta lala!

13x13 ubranie na po ciąży kupuję, żeby nie dostać depresji w trakcie :-p… nie ma innego powodu… oczywiście , że od razu po ciąży w nie się nie zmieszczę, ale nie interesuje mnie już nic na w czasie ciąży i nic z wyprawki… znalazłam mój pas „po ciążowy” – nie sądziłam, że go mam, a tu proszę- będę chudnąć fachowo

Mam nadzieję, że zostało mi 19 dni do porodu, choć wg lekarzy do 40 skończonego tyg 30 dni…… a jak będzie – zobaczymy; ostatnio najbardziej bawią mnie pytania cyt” kiedy rodzisz?” odpowiadam, ze też chciałabym wiedzieć :-) :)

Ania_Beata zawału nie ma , bo to od wczoraj trwa, ale i tak bym podjechała z nim (sam nie może), żeby sprawdzili czy to nerwy (mnie to tak wygląda właśnie , zwłaszcza z tą ręką się zgadza), czy jeszcze coś innego; sam nie może jechać, a szkoda świąt , żeby tak tkwił w niewiedzy i stresie… Obiad olać- ścisły post- woda i chleb też będzie na miejscu, trudno.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
W Piotrze i Pawle znów trafiłam na chama. Jedna Pani uprzejmie przepuściła mnie do kasy (w tym sklepie zresztą wszędzie tabliczki, że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo), a dziadek stojący za nią ją wyzwał normalnie... Podsumowując moją ciążę: najgorsze są stare dziady, takie chamstwo, że dzisiejsza młodzież jest super empatyczna. Nie wiem dlaczego tak jest, bo przecież to ludzie pamiętający PRL, ale widać to taki typ, że musi mieć tablicę przed oczami.
Z okazji świąt wykonałam dziś 2 prace na które się zgodziłam: wybrałam sobie kwiaty na giełdzie i zakupiłam wypieki oraz chleb w Zagrodniczej. Upieczone gotowe amen.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Maui widzę, że Ty masz najbardziej dość ciazy i w takim tempie wykraczesz sobie wcześniejszy poród ;)
Wioleta93 możesz jeszcze raz napisać nazwę tego kremu? Będę wdzięczna :)
Ja też mam dość. Bardzo dość, także jutro wchodzę w 33 tydzień więc za 4 mogę rodzić.

To jest ten krem:

Załączniki

• 1458929654988.jpg
    1458929654988.jpg
    61,4 KB · Wyświetleń: 88
reklama
Zgadzam się z Gosią. Chętnie wezmę na klatę te zarwane noce i kolki, ale żeby móc już bez zadyszki wejść na pierwsze piętro, nie sikać co 5 minut i żeby zgaga nie paliła od samego patrzenia na jedzenie. Naprawdę, nie ma nic gorszego niż niesprawność fizyczna i brak panowania nad własnym organizmem.

Do góry