reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Czyli natura dobrze działa -tak czytam i utwierdzam się w tym przekonaniu.
Po prostu musimy mieć tak dość, żeby już powiedzieć "niech się dzieje co chce -mam dość"
i nie bać się porodu:-D

To kłucie to może być też zapalenie mięśnia międzyżebrowego -miałam, to jest straszne, jak raz kichnęłam to już się nie wyprostowałam... albo nerwobóle ale pewnie, że lepiej sprawdzić.

Maui masaże nóg ja mam codziennie bez kramu i też śpię jak dziecko. Tak od kolan w dół to mega ulga ale spróbuj jeszcze dziś od pośladków uda z tyłu... masakra, ja od razu padam wtedy:tak:
Niesia_88 nooooo... hmmmm to, że nie prześpisz nocek może i wyeliminuje zadyszkę, ale za to wcale nie wejdziesz na 1 piętro bo zabraknie Ci sił:sorry::-D

Ja piję koktajl z truskawek, banana i jogurtu z dodatkiem miodu i siemienia lnianego. Mniam.
Dopiero ta godzina a ja ledwo żywa:eek:

reklama
13x13 no nie aż tak źle od nie przespanych nocek nie było. Po prostu człowiek padał od razu z dzieckiem na każdej drzemce :)
Ja z Kubą miałam tragiczne dwa lub trzy pierwsze miesiąca ale to nie było ciągiem no i potem też się zdarzały gorsze okresy w spania, nie jedzeniu itd. Ale zawsze były też te lepsze momenty co pozwoliło się zregenerować.
A są dzieci i aniołki, które aż tak nie dają popalić :)

Wioleta93 mam nadzieje, ze dopisze mi jutro szczęście :)
13×13 u mnie też się obeszło bez nieprzespanych nocke. Raz tylko 2 h nie spala i tyle. Tak to wiadomo jedzenie, pampers I dalej nyny było. W 5 miesiącu skończyło się wstawanie w nocy i juz ładnie cala nocka przespana :)

Nie no mój syn też się nie rozbudza w nocy, ale się budził i płakał i długo chciał butlę. Potem zasypiał.
Ale znam przypadki gdzie dzieci budziły się w nocy i nie spało przez kilka godzin.

Naprawdę, nie ma nic gorszego niż niesprawność fizyczna i brak panowania nad własnym organizmem.

Niestety jest. Jak dojdzie do tego przymus leżenia 24 h/dobę i uzależnienie od innych w najprostszych czynnościach, to już w ogóle katastrofa ;)
Ja tez odliczam dni do końca. Głównie z powyższych powodów. A tu jeszcze tyyyyle czasu...

reklama
Też się dopisuję do tych co czekaja na koniec.... zgaga już codziennnie, czuje sie jak niepełnosprawna, przekrecenie z boku na bok to wyzwanie, zmeczenie po przejsciu kilku metrów i ból kręgosłupa .... echh

Do góry