reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Malutka - jeszcze w M1 jest dzial Mama w H&M. Ja sie kiedys nacielam w City Center.

W ogole dziewczyny sorry, ze tak pisze totalnie bez polskich znakow, ale kilka dni temu udalo mi sie wylac kawe na laptopa:/ Na szczescie po wyschnieciu i przeczyszczeniu wiekszosc dziala, ale wysiadl mi wlasnie prawy Alt, wiec polskich znakow nie zrobie. Czekam na nowa klawiature i oby bylo lepiej.

Ja dzisiaj bylam w tej Poradnii Patologii Ciazy na Polnej. Masakra - tyle ludzi, kolejki, bylam umowiona na 9, od lekarza wyszlam o 11.30. Mialam ktg i badanie ginekologiczne plus dostalam skierowanie do szpitala na przyszla srode ze wzgledu na cholestaze. Przy czym akurat ta lekarka u ktorej bylam chyba sama nie pracuje na zadnym oddziale, wiec powiedziala, ze nie wie, czy mnie zostawia i na ile. Stwierdzila, ze na pewno mi zrobią USG i przepływy, oraz żebym sobie zrobiła badania i miała świeże wyniki, a oni później podejmą decyzję czy mnie od razu po badaniach wypuszczą, czy zostawią na kilka dni, czy zostawią już do końca. Tak więc aktualnie czekam do środy i załatwiam ostatnie sprawy w domu (ostatnie zakupy, pranie, prasowanie itp). Prasowanie mnie wykańcza:/

O kaylla to dzięki za info. Do M1 mam bliżej niż do King Crossa :)
To się u Ciebie dzieje teraz. Do przyszłej środy już tak niewiele czasu.

Ja czuję się lekko podziębiona :(

Kaylla to zaraz po świętach.

13X13 no ty dłużej biegałaś ode mnie :) u mnie stanęło na 60 lub trochę poniżej.

Waiting co do chust to ja kupilam little frog tkana skosno-krzyzowa. Z tego co sie podowiadywalam to elastyczna raz ze jak itucha pisala na lato srednio, a dwa ona jest na chwile, bo jak dziecko ciezsze to juz trzeba zmienic na tkana, wiec sie nie oplaca. Najtansza ona nie jest ale drozsze tez sa, a przynajmniej marka sprawdzona i polecana. Doszlam do wniosku, ze jak sie malej nie spodoba to sprzedam :)

Ja po wizycie w małym wszystko dobrze :) widziałam jak ruszal noga:) wszystko po zamykane wyniki idealne kolejna wizyta 12 kwietnia. Mały waży 1500 wydaje mi się ze jak na czas tego tygodnia to mało 32tydzień 5 dzień. Może będzie malutki a brzuch mam ogromny :D zobaczymy na następnej wizycie ile przybrał :)

U nas dziś cały dzień ulewa, więc okna bedą czekać, może po świętach się zmoblizujemy ;)

Co do kosmetyków i pielęgnacji to co osoba to inna opinia i myślę, że każda się moze sprawdzić, bo każde dziecko jest inne. Patrząc na swoje i przyszłego Taty problemy skórne, na pewno odpadają wszelkie oliwki, które wyszuszają atopową skórę. I jednego czego jestem pewna to im mniej kosmetyków (chemii) tym lepiej.

Ja też chce Niunie chustować!!
Musze poszperać w necie w tym temacie.
Choć jak przejrzałam tego linka co Malutka podesłała i weszłam w cennik no to :eek:, ale sądze, że warto w to zainwestować.
Jeszcze jakieś szkolenie potrzebuje, bo na żadne warsztaty nie uczęszczam

13x13 a wiesz, że może faktycznie pracoholicy?! O zamachu dowiedziałam się z forum babyboom :ninja2: nie oglądam polityki, bo jestem w ciąży :happy2:, a moja intuicja mi mówi, że jakbyś się wypowiedziała, to za nas dwie :-p

Kaylla nie martw się bardzo tym szpitalem- lepiej zmonitorować, a już końcówa jest. Wysoko prawdopodobne, że zrobią Ci cesarę przy 37 skończonym i już. Patrzyłam na kwietniówki- jedna babeczka idzie na CC w ten piątek i święta spędzi w szpitalu, więc uprzejme z ich strony, że dopiero w środę Cię tam zapraszają.
Mąż wczoraj przywiózł mi dwie babeczki- nie pamiętam czy pisałam, bo mam sklerę. Jedną dojadłam rano, a w południe rozkroiłam drugą. Dziwne te apetyty- taka piaskowa babeczka a ile radości:-) :)
Zrobiłam pranko, obiad, ale posuwam się do przodu w oglądaniu "Wspaniałego stulecia" - odc 16 sezon 1:evil:Tyle czasu ostatnie lata nie miałam co teraz na L4
!

reklama
Maui ja wczoraj w cukierni kupiłam po kawałku takiego ciacha piankowego z polewa z czekolady na cienkim biszkopcie i ptysia... Zanim mój A zaparzył herbaty, ptysia już nie było i zabierałam sie za ciacho. Ja ostatnio mogłabym żywic sie tylko słodkim [emoji85] dobrze, ze mam świadomego samca w domu który grozi mi palcem gdy przeginam przy stoisku ze słodyczami i za często otwieram szafeczke z pysznościami :D

Do góry