reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
My mieszkamy w Belgii, ale cieszę się, ze nie w Brukselii, Chociaż w całym kraju najwyższy poziom alertu... Chyba bym ze stresu urodziłam gdybym była dziś w Brukselii. A czeka mnie tam podróż jutro niestety. Rodzice przylatują na Wielkanoc. Na szczęście na inne lotnisko, ale jednak. Czeka mnie doba pełna stresu...

Widzicie co położna i SR to inne rzeczy mówią. Kwestia tez przyzwyczajeń położnych albo jakich sponsorów maja. To tak samo jak z wychowaniem dziecka, nie można powiedzieć, że ktoś źle wychowuje dziecko tylko dlatego, że ma inne poglądy na to. A wszystko wyjdzie w praktyce.

Ja dzisiaj ćwiczyłam szycie na maszynie, bo będę baldachim i ochraniacz do kołyski szyła. Dawno nie szyłam na maszynie więc chciałam sobie przećwiczyć.

Wioletta to ja tych niemowlęcych jak będę miała 2 -3 pralki to będzie dobrze, plus koce pościele i tetry to osobno.

13x13 tętno 90 to normalne tętno osoby w spoczynku. Przyzwyczaiłaś się do tętna biegacza pewnie, gdzie funkcjonowałaś przy 60 pewnie normalnie. :)

Ufff, okna pomyte :) tylko jeszcze w sypialni zostało na jutro coby nie przedobrzyć :)
firanki tylko nowe trzeba założyć ale to dopiero jak krawcowa odda :)
pranie pościeli itd też mnie nie ominie czekam tylko na słońce żeby na balkonie to wywiesić może jutro będzie lepiej - dziś już słonko się przebija przez chmurki :D ależ mam dużo energii przez to!

Mysza03 - ojej miejmy nadzieje że będzie wszystko dobrze!

Ja pojechałam do HM, bo chciałam koszulki i staniki do karmienia kupić. Okazało się, że w HM w Plazie nie mają działu Mama, tylko w King Crossie :/ Ale przynajmniej w Smyku kupiliśmy lusterko do obserwacji Małego :)
Dziś obiad na szybko, bo czasu mało :)

I jak widać co SR czy położna to inne zasady, nie ma jednej sprawdzonej. Ja dzisiaj kupiłam Babydreamy kosmetyki, bo w Rossmanie promocja była.

Gosia ja tętno spoczynkowe mam 47. Dziś przez te szaleństwa małej -moźe coś uciska -strasznie słabo się czuję. Dyszę, sapię jak leżałam w wannie nie byłam w stanie zanurkować bo nie mogłam powietrza złapać. :baffled:
Ale mam ochote na lila stars maxis:szok:

reklama
Waiting4beans nooo, co położna to inne zdanie ale zasady najczęściej są podobne, u nas tylko akurat zwracali uwagę aby jednak wodę lać do linii sutków a o kikut się nie martwić, chwilę może być zamoczony, odpaść i tak powinien szybko i w żadnym wypadku nie używać alkoholu bo przenika przez skórę dziecka!!! Jeżeli chodzi o wodę to też radziła wlać przegotowaną do oddzielnego pojemnika do przemywania buziaki itd. ale do wanienki to już normalną :)

Jeżeli chodzi o chusty to tkana 100% bawełny, taka jest najlepsza na początek, nie kupować elastycznych szczególnie, że będzie ciepło jak urodzimy bo zapocimy i siebie i dziecko, jeżeli chodzi o firmy to polecane są polskie - Natibaby, Lennylamb, Little frog (ja mam tą ostatnią i już ją przetestowałam na warsztatach :D )

Do góry