reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Madzia raz na kiedy fast food nie zaszkodzi ;) nie ma się co przejmować, gorzej jakbyś codziennie tylko to jadła :p

Ja tam nie umiem mac'owi od czasu do czasu odmówić, zwłaszcza że mam apke na tel i podgląd do kuponów :D

Sylwiaal bardzo ładny szlafroczek :)

Podziwiam dziewczyny, które śpią przy otwartym oknie.. ja ostatnio przypadkiem rozczelnione na noc zostawiłam i rano wstałam z katarem :p u mnie raczej prędzej mąż otworzyłby do spania okno niż ja.. jemu wiecznie gorąco, śpi w samej koszulce i gaciach i przeważnie połowa (jak nie cały) ciała na kołdrze zamiast pod nią, za to ja obatulona od góry do dołu i w piżamie z długimi rękawami/nogawkami :p

Podołałam dzisiaj pomyć wszystkie podłogi i teraz odczuwam intensywny ból pleców.. odsuwanie tych wszystkich kanap i lżejszych komód to już chyba było za dużo.. oj coś czuję, że mężowi nie dam spokoju dopóki mnie porządnie nie wymasuje :p na dodatek chyba mnie trochę przewiało, bo żeby szybciej podłogi mi schły to sobie okna na oścież pootwierałam i kichanie mnie teraz męczy.. ech ;/

Któraś z Was pytała o bank krwi pępowinej.. to u nas na SR była przedstawicielka Polskiego Banku Komórek Macierzystych i położna z SR mówiła nam jeszcze o Progenis (mają nieco tańsze pakiety od PBKM)

Fast food w ciąży to najwyżej w boczki pójdzie. Ja na pewno przed porodem to kurczaki z KFC zjem. Na razie nie mogę. Ale potem przy karmieniu to szans na fast fooda nie ma.

Po farbowałam mój siwy odrost.

Kasik90 z tym odsuwaniem mebli to chyba przesada. Podłogi to szoruj przed porodem. Ja zmywam, ale odsuwaniem to się mąż zajmuje.

Gosia ja w sobote się farbowałam :) jaki kolorek zrobiłas?

No z przesuwaniem mogłam sobie odpuścić, ale jak męża całymi dniami nie ma, to kiedy on by mi poodsuwał te kanapy.. a ja jak sobie coś postanowie to musze mieć tu i teraz. Taki charakter..

A używacie takich środków jak np. Domestos albo odkamieniacz do kabin prysznicowych? U mnie taka twarda woda, że z kamieniem to walczę non stop...

Kasik90 no ja to blond. Tylko teraz farbę zmieniłam na preference z loreala bo castingi, olie, produkty i oleo, nie farbuje tak siwych włosów a ja w genach z cukrzycą dostałam to od tatusia. A tu i teraz jak musisz mieć to żebyś nie skończyła na porodówce. Takie rzeczy to rób po 36 tc :)

Ania_Beata ja używam bo też walczę z kamieniem. Domestosem jak zaleje to wiadomo nie szoruję tego tylko spłukuję wrzątkiem albo szczotką czyszczę. Mam taki fajny środek do kamienia Dr. Beckmann do kupienia w Auchan i widziałam tez w rossmanie. Super usuwa kamień. Baterie ładnie mi wyczyścić w kuchni.

reklama
Gosia no ja to już miałam zabójcze odrosty.. ja farbuje syossem bez amoniaku. No już teraz na pewno wcześniej jak koło 37 tc się za takie porządki brać nie będę :p

Ania też używam domestosu i ajaxu do sanitariatów.

Lody śmietankowo-orzechowe.. mmm o toto, tego mi było trzeba ! :D

Do góry