reklama
Hope
podwójna mama :-)
Jolek zrezygnuj całkiem z mydła - wysusza - i wszelkich kosmetyków (absolutnie nie natłuszczaj), kąp małego tylko w jakimś emoliencie do kąpieli - ja mam z Oillan, ubieraj lekko - tak żeby się nie pocił - i powinno pomóc. Z pieluszkami będzie trudniej, bo folia nie przepuszcza powietrza, dlatego warto jak najczęściej puszczać dziecko bez pieluszki z gołym tyłkiem.
Jak tylko zrobi się ciepło i wilgotno, potówki powrócą. U nas jest ten sam problem.
Jak tylko zrobi się ciepło i wilgotno, potówki powrócą. U nas jest ten sam problem.
Hope staram się nie ubierać młodego grubo. W domu śmiga w cienkich portkach i lekkiej koszulce. A w te upały to tylko w koszulce i pieluszce albo tylko w pampku :/ Kurde on się poci tak jak tatuś widzę
Nie strasz mnie,że potówki powrócą, mamy je pierwszy raz!
Nie strasz mnie,że potówki powrócą, mamy je pierwszy raz!
Hope
Zdrówka dla dzieciaczków!
Jolek Jagódź też biega w samym pampku jak jest gorąco ale co z tego, w nocy spoci się jak mysz, chociaż w największe upały śpi bez ubrań i nie przykryta a rano staje wysypana
Kupiłam emolient i po 4 dniach wysypka całkowicie zniknęła :-)
Jolek Jagódź też biega w samym pampku jak jest gorąco ale co z tego, w nocy spoci się jak mysz, chociaż w największe upały śpi bez ubrań i nie przykryta a rano staje wysypana
Kupiłam emolient i po 4 dniach wysypka całkowicie zniknęła :-)
Ostatnia edycja:
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
ja tam bym dziecka nawet w upał nie dała spać odkrytego ponieważ przez sen organizm sie wychładza.. sama nawet jak przyspię na kanapie i mimo ze jest ciepło musze się kocem nakryć ...ale to indywidualna sprawa :-)
co do odparzeń w nocy może lepiej lekko obsypać pod pieluszka ciałko talkiem ??
co do odparzeń w nocy może lepiej lekko obsypać pod pieluszka ciałko talkiem ??
Hope
Kamcia to zależy od dziecka. Jagoda nawet nie daje się przykryć, od razu się budzi, kopie nóżkami i płacze. Dlatego ubieram lub rozbieram ją w zależności od temperatury. Poza tym śpi ze mną i na pewno nie marznie bo mama grzeje. Ot taka jestem niewychowawcza :-)
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
moja Emma też nie lubi zasypiać zakryta ale jak już zasnie to sama ją wtedy nakrywam bo inaczej nie usiedziałabym na miejscu
no i ona śpi u siebie sama :-)
no i ona śpi u siebie sama :-)
reklama
karolq8
Fanka BB :)
U nas Zuza tez jest odkryta w nocy bo sama sie odkrywa jak przykryje to zaraz jest nerw
Podziel się: