reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

Dziewczyny mam problem. Potówki z pleców Igora zeszły, zostały tylko na boczkach pod pieluchą. Wywijam ją jak najbardziej ale się utrzymują syfki. CO na to polecicie???????????????????

reklama
Jolek zrezygnuj całkiem z mydła - wysusza - i wszelkich kosmetyków (absolutnie nie natłuszczaj), kąp małego tylko w jakimś emoliencie do kąpieli - ja mam z Oillan, ubieraj lekko - tak żeby się nie pocił - i powinno pomóc. Z pieluszkami będzie trudniej, bo folia nie przepuszcza powietrza, dlatego warto jak najczęściej puszczać dziecko bez pieluszki z gołym tyłkiem.

Jak tylko zrobi się ciepło i wilgotno, potówki powrócą. U nas jest ten sam problem.

Hope staram się nie ubierać młodego grubo. W domu śmiga w cienkich portkach i lekkiej koszulce. A w te upały to tylko w koszulce i pieluszce albo tylko w pampku :/ Kurde on się poci tak jak tatuś widzę:(
Nie strasz mnie,że potówki powrócą, mamy je pierwszy raz!

My mamy straszne potóweczki, na szyi, ramionach, pleckach, Oli też bardzo sie poci, w domu tez lata na samym pampku. U nas ogólnie bardzo długo schodzą te potówki.

Zdrówka dla dzieciaczków!

Jolek
Jagódź też biega w samym pampku jak jest gorąco ale co z tego, w nocy spoci się jak mysz, chociaż w największe upały śpi bez ubrań i nie przykryta a rano staje wysypana:dry:

Kupiłam emolient i po 4 dniach wysypka całkowicie zniknęła :-)

Ostatnia edycja:
ja tam bym dziecka nawet w upał nie dała spać odkrytego ponieważ przez sen organizm sie wychładza.. sama nawet jak przyspię na kanapie i mimo ze jest ciepło musze się kocem nakryć ...ale to indywidualna sprawa :-)

co do odparzeń w nocy może lepiej lekko obsypać pod pieluszka ciałko talkiem ??

Kamcia to zależy od dziecka. Jagoda nawet nie daje się przykryć, od razu się budzi, kopie nóżkami i płacze. Dlatego ubieram lub rozbieram ją w zależności od temperatury. Poza tym śpi ze mną i na pewno nie marznie bo mama grzeje. Ot taka jestem niewychowawcza :-)

moja Emma też nie lubi zasypiać zakryta ale jak już zasnie :-p to sama ją wtedy nakrywam bo inaczej nie usiedziałabym na miejscu :p
no i ona śpi u siebie sama :-)

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry