reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

Dziewczyny mam problem. Potówki z pleców Igora zeszły, zostały tylko na boczkach pod pieluchą. Wywijam ją jak najbardziej ale się utrzymują syfki. CO na to polecicie???????????????????

reklama
Jolek zrezygnuj całkiem z mydła - wysusza - i wszelkich kosmetyków (absolutnie nie natłuszczaj), kąp małego tylko w jakimś emoliencie do kąpieli - ja mam z Oillan, ubieraj lekko - tak żeby się nie pocił - i powinno pomóc. Z pieluszkami będzie trudniej, bo folia nie przepuszcza powietrza, dlatego warto jak najczęściej puszczać dziecko bez pieluszki z gołym tyłkiem.

Jak tylko zrobi się ciepło i wilgotno, potówki powrócą. U nas jest ten sam problem.

Hope staram się nie ubierać młodego grubo. W domu śmiga w cienkich portkach i lekkiej koszulce. A w te upały to tylko w koszulce i pieluszce albo tylko w pampku :/ Kurde on się poci tak jak tatuś widzę:(
Nie strasz mnie,że potówki powrócą, mamy je pierwszy raz!

My mamy straszne potóweczki, na szyi, ramionach, pleckach, Oli też bardzo sie poci, w domu tez lata na samym pampku. U nas ogólnie bardzo długo schodzą te potówki.

Zdrówka dla dzieciaczków!

Jolek
Jagódź też biega w samym pampku jak jest gorąco ale co z tego, w nocy spoci się jak mysz, chociaż w największe upały śpi bez ubrań i nie przykryta a rano staje wysypana:dry:

Kupiłam emolient i po 4 dniach wysypka całkowicie zniknęła :-)

Ostatnia edycja:
ja tam bym dziecka nawet w upał nie dała spać odkrytego ponieważ przez sen organizm sie wychładza.. sama nawet jak przyspię na kanapie i mimo ze jest ciepło musze się kocem nakryć ...ale to indywidualna sprawa :-)

co do odparzeń w nocy może lepiej lekko obsypać pod pieluszka ciałko talkiem ??

Kamcia to zależy od dziecka. Jagoda nawet nie daje się przykryć, od razu się budzi, kopie nóżkami i płacze. Dlatego ubieram lub rozbieram ją w zależności od temperatury. Poza tym śpi ze mną i na pewno nie marznie bo mama grzeje. Ot taka jestem niewychowawcza :-)

moja Emma też nie lubi zasypiać zakryta ale jak już zasnie :-p to sama ją wtedy nakrywam bo inaczej nie usiedziałabym na miejscu :p
no i ona śpi u siebie sama :-)

reklama
Do góry