reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

Kupiłam Oillan Baby, szampon i płyn do kąpieli :-) Skóra już jest gładziutka.

Ja zakładam dziecku na noc codziennie świeże ubranka. W zależności od tego jaka jest temperatura malutka śpi w samym pampku-majteczkach, albo koszulka krótki rękaw i legginsy albo koszulka długi rękaw i rajstopki. Po nocy zwykle ubranko w którym spała nie jest pierwszej świeżości ;-)

reklama
Hope, u nas Miki jak jest ciepło, to śpi w bodziaku na krótki rękaw:tak: jak jest chłodniejsza noc, to pajac bez stopek:tak:
co do kosmetyków, to z czystym sumieniem mogę polecić nivea baby sensitiv:tak:Mikołaja "placki" poszły w niepamięć:tak: a że ma skłonności do alergii, to musimy wyjątkowo dbać o skórę:tak:

OMG leginsy do spanka ?!! Hope a za rajstopki to bym zabila matke chyba!:-):rofl2:

My takze co dzien swieza pizamka<pajacyk> - a jak ;))

Ewcia
slyszalam, ze Nivea czesto uczula, a jeszcze ze sklonnoscia do alergii hmmmm... macie szczescie.
My uzywamy tylko emolientow aptecznych, ewentualnie tez Oillan - te ktore Hope zakupila.

nas Nivea uczuliła kiedyś, właśnie ta do wrażliwej.Generalnie Nivea i J&J to straszna chemia. brr sama też nie używam
Tylko Emolium i Aderma Exomega(to już dla tych których Oilatum podrażnia) mogę polecić.
a co Wy o strojach spaniowych na wątku lekarskim? ;P

Ostatnia edycja:
Bo to piżamki lekarskie :-D

Nie mogę wymagać od dziecka spania w piżamorach skoro sama takowych nie używam :laugh2: Legginsy takie cieniusieniunie, na lato;-) I obowiązkowo gołe stópki.

A nie powiem Wam w czym ja śpię, bo niewiele tego będzie do wymieniania :-p
Niemniej coś tam muszę zasłonić, bo Jagódź uparcie chce oglądać i badać to co nie powinna :laugh2::laugh2::laugh2:

Oillan ma dobre ceny do jakości. Kupiłam krem Emolium i spuchłam a nie jestem twarzowym alergikiem a oczy miałam zamglone póki nie wyparował na amen.

Aaaa lekarskie piżamy to co innego:-D:-D
to ja śpię czasami w takich, jak mi zimno, małż mówi ,że są "ortopedyczne":rofl2: czyli takie flanelki:laugh2:
A Prezes w jedwabnej piżamie, w skórzanych kapciach i z cygarem:laugh2::laugh2:

A ja właśnie Emolium polecam:) Julek używa od pierwszych dni. A mój szwagier, który ma alergię praktycznie na wszystko i do tego piekielne azs, dopóki nie znalazł Emolium, nie mógł dać sobie rady ze skórą.

Maja, szczerze? Pierwsze słyszę:sorry: wiedziałam, że j&j, ale że nivea:no: widocznie mamy szczęście:tak:
ale np. z nivea oliwka małego uczuliła, nie wiem czy przez dodatek wyciągu z migdał, dlatego cały czas lecimy na sensitiv:tak: póki co jest oki:tak:

reklama
Ewcia, Maja ma rację:tak: Też słyszałam o j&j i nivea, że to kosmetyki mocno uczulające. Z resztą w mojej rodzinie nawet niektórzy dorośli (wcale nie alergicy) reagowali uczuleniem np. na szampon do włosów nivea.

Do góry