reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

u nas mam nadzieję, kryzys zażegnany - Zośka wczoraj otworzyła buźkę jak dawniej do mycia ząbków. Oby już tak zostało!
co do buntu, to śmiać mi sie chciało jak czytałam wypowiedź Hope, bo normalnie mówi się o buncie dwulatka, ostatnio widziałam artykuł "bunt trzylatka", więc z tego wynika, że dziecko w każdym wieku się buntuje i tyle:-D, nie wspominając o tym, co nas czeka za kilkanaście lat:-p

reklama
Hope haha jaz też mam murzyniątko, przewijanie to wielka gimnastyka jak małż jest to we dwoje to robimy, uszy to cud (muszę kupić spray do czyszczenia uszu, bo na widok wacików dostaje histerii) głowę myjemy z wielkim rykiem, pazurki obcinamy we dwójkę jedno trzyma drugie(ja) obcina, jedynie zęby daje sobie myć ale to tak jak u Jolek na raty po kilka sekund.

Dziewczyny nie wiem czy mam sie martwic czy nie, ale zauważyłam u Oliwierka , ze rosną mu pod paszkami włoski, normalnie ma meszek już i to juz taki dosyć duży? Czy to normalne w tym wieku?? Czyżby miał za dużo hormonów?

dziewczyny , a może to przez to trzymanie dzieciaka on tak wariuje? bo u nas nie trzymamy, nic na siłę, jak ma chęć właśnie wyprysnąć na chatę, to próbuje dać coś interesującego(np chusteczki) a jak nie to odpuszczam i próbuję za parę minut. Nie ma zbytnich problemów, nie ma trzymania, obsługa jednoosobowa:-D czasami tylko zęby na raty myjemy, najpierw te z przodu, potem te z tyłu, a potem tak samo góra:-D

Alex Oli ma ogólnie dużo włosków, może to przez to?

Alex a jakiego typu to są włoski? Jeśli takie jak u dorosłych, potrzebna jest wizyta u endokrynologa ale ten problem dotyka chyba głównie dziewczynki.

Jaipur u nas te problemy zażegnane już dawno ;-) Teraz zmagamy się z wszędobylskością, wszędowłazieństwem i "ja sama" :-D

wszędobylskość objawia się dosłownie, wchodzę do pokoju a juniorek siedzi na ławie i klaszcze:-D Każda kanapa już we władaniu Prezesa:rofl2:
człowiek otwiera szafe a tam juniorek:rofl2:

reklama
te włoski są takie bardzo delikatne i białe- muszę koniecznie iść do lekarza zapytać sie o co kaman bo tez wydaje mi sie to dziwne

Do góry